Amanda Kurtovic:

- Jeg lå i et mørkt rom i to uker

Håndballstjernen Amanda Kurtovic fikk det svært tøft etter sin dramatiske ulykke.

HÅNDBALL-EM: Amanda Kurtovic gleder seg til kveldens kamp mot Kroatia etter åpningsseieren mot Romania mandag. Foto: NTB Scanpix.
HÅNDBALL-EM: Amanda Kurtovic gleder seg til kveldens kamp mot Kroatia etter åpningsseieren mot Romania mandag. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

SEOGHØR.NO: På mandag vant de norske håndballjentene 23 - 21 mot Romania i åpningskampen til håndball-EM i Helsingborg.

I kveld møter de Kroatia i EM i Sverige.

Etter et hardt sammenstøt på trening i september, ble Amanda Kurtovic (25) fraktet til sykehus, noe som gjorde at hun fryktet at hun ville miste mesterskapet.

- Ja, jeg fikk en ganske lei hjernerystelse. Vi smalt inn i hverandre. Vi hadde begge full fart og ble overrasket. Det var skalle mot skalle, og jeg gikk ned for telling. Det var skummelt. Jeg kom meg ikke opp, forteller Kurtovic til Dagbladet Pluss.

Tiden etter ulykken ble tøff for 25-åringen.

- Jeg lå i et mørkt rom i to uker. Det var jævlig. Jeg måtte laste ned lydbøker på mobilen for å ha noe å gjøre. Det var trist, men jeg fikk samtidig øynene opp for lydbøker, sier hun til avisa.

Saken fortsetter under bildet.

DYKTIG: I august deltok Amanda under OL i Rio de Janeiro. Her i kvartfinalen mot Sverige. Foto: Scanpix.
DYKTIG: I august deltok Amanda under OL i Rio de Janeiro. Her i kvartfinalen mot Sverige. Foto: Scanpix. Vis mer

I frykt for å miste både EM og hele sesongen med Larvik, stresset ikke Kurtovic med å komme seg tilbake så fort som mulig. Hun var i stedet forsiktig og sov mye, og i dag er hun helt fin igjen, forklarer hun videre til Dagbladet.

Sensommeren 2012 fikk det unge håndballtalentet en skulderskade som lenge satte henne ut av spill.

- Det har vært en lang vei tilbake. Derfor smaker det ekstra godt å vite at jeg har kjempet meg inn på dette laget igjen. Tida etter har vært tøff. Det skal jeg innrømme. Jeg har vært langt nede, fortalte Kurtovic til Dagbladet i desember i fjor.

Kveldens EM-kamp vises kl. 20.40 på TV 3.

NORGES GULLJENTER: De norske håndballjentene Marit Malm Frafjord, Amanda Kurtovic, Camilla Herrem og Stine Bredal Oftedal på sightseeing i Rio de Janeiro i forbindelse med sommer-OL. Foto: NTB scanpix
NORGES GULLJENTER: De norske håndballjentene Marit Malm Frafjord, Amanda Kurtovic, Camilla Herrem og Stine Bredal Oftedal på sightseeing i Rio de Janeiro i forbindelse med sommer-OL. Foto: NTB scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Kjetil André Aamodt blir trebarnsfar