- Jeg la ham i bakken

Langrennsløperen tok affære da broren ble mobbet.

TØFFING: Langrennsløper  Astrid Uhrenholdt Jacobsen (t.v), her avbildet med Maiken Caspersen Falla i 2011, sier til VG Sporten at hun er stolt over at hun forsvarte broren da han ble mobbet.  Foto: Stella Pictures
TØFFING: Langrennsløper Astrid Uhrenholdt Jacobsen (t.v), her avbildet med Maiken Caspersen Falla i 2011, sier til VG Sporten at hun er stolt over at hun forsvarte broren da han ble mobbet. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Oslo-jenta Astrid Uhrenholdt Jacobsen (26), som for øyeblikket leder Tour de Ski, er blitt kjent for ikke å gi seg.

Hun kjempet seg tilbake i toppsjiktet etter en stygg sykkelulykke sommeren 2009, etter først å ha fulgt moren gjennom flere kreftbehandlinger.

Men allerede som 9-åring viste langrennsesset at hun hadde bein i nesa. Da tok hun nemlig grep da lillebroren Sten Anders ble mobbet, sier hun til VG Sporten.

- Jeg husker det godt. Jeg gikk vel i 3. klasse, lillebroren min i 1. Han ble mobbet av en gutt. Jeg hadde lært hjemme at sånn skulle vi ikke finne oss i. Sten Anders var sjenert og beskjeden, forklarer 26-åringen til avisen.

ENGASJERT: Astrid deltok også på skishowet til Aktiv mot Kreft sommeren 2011. Moren hennes er i dag friskmeldt fra sin kreftsykdom. Foto: Stella Pictures
ENGASJERT: Astrid deltok også på skishowet til Aktiv mot Kreft sommeren 2011. Moren hennes er i dag friskmeldt fra sin kreftsykdom. Foto: Stella Pictures Vis mer

Dermed kom altså storesøster til unnsetning.

- Jeg slo han gutten, sånn som jeg hadde lært vi skulle forsvare oss av pappa, og la ham i bakken. Han lærte nok noe da, påpeker Jacobsen, som også forteller om episoden i «Best i verden» på TV 2 søndag kveld.

- Jeg er ikke stolt over at jeg slo. Men jeg er stolt av at jeg forsvarte broren min. Jeg hadde ikke lært forhåndlingsteknikk da, forteller hun til VG Sporten.

Første episode av «Best i verden» sendes på TV 2 klokken 20.00 i kveld.

LES OGSÅ: - Mange spør om jeg har linser

 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer