Harvey Weinstein:

- Jeg la aldri en finger på henne

Den berømte Hollywood-produsenten Harvey Weinstein slår tilbake mot anklagene om sextrakassering.

SLÅR TILBAKE: Fimprodusenten Harvey Weinstein slår tilbake mot anklagene om sextrakassering fra blant annet skuespiller Ashley Judd (t.v.). Foto: NTB Scanpix
SLÅR TILBAKE: Fimprodusenten Harvey Weinstein slår tilbake mot anklagene om sextrakassering fra blant annet skuespiller Ashley Judd (t.v.). Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Se og Hør): Hollywood-produsenten Harvey Weinstein (65) har havnet i hardt vær etter at avisen New York Times har intervjuet flere kvinner som over mange år skal ha følt seg seksuellt trakassert av ham.

En av de som reagerer på det hun kaller «uakseptabel oppførsel» er skuespilleren Ashley Judd - kjent fra filmer som «Twister» og «Crossing Over»

Judd har tidligere også gitt ut boken «All That Is Bitter and Sweet» hvor hun skriver om at hun ble utsatt for seksuelt misbruk og slet med depresjoner, da hun var barn.

Nå slår Weinstein tilbake mot anklagene. Ifølge People planlegger Weinstein å saksøke New York Times for 50 millioner dollar (ca. 400 millioner kroner) etter at de trykket artikkelen.

- Jeg la aldri en finger på henne. Jeg vet at Ashley Judd går gjennom en tøff tid nå, og jeg har lest boken hennes. Livshistorien hennes var brutal, og om et års tid vil jeg prøve å ta kontakt med henne, sier han.

Får støtte av kona

Weinstein hevder også at han har solid støtte på hjemmebane, fra kona Georgina Chapman.

- Hun støtter meg hundre prosent. Vi har snakket mye om dette, sier han til People.

Judd hevder at hun for to tiår siden ble invitert til et møte med Weinstein på rommet hans tidlig om morgenen. Da han kom, var han iført badekåpe og hun ble bedt om å massere ham, forteller hun.

- Jeg tenkte «hvordan kommer jeg meg fortest mulig ut herfra uten å bli uvenn med Harvey Weinsten», sier Judd til New York Times.

TØFFE ANKLAGER: Rose McGowan (t.v.) har i likhet med Judd hevdet at hun ble utsatt for trakassering fra Harvey Weinstein. Foto: NTB Scanpix
TØFFE ANKLAGER: Rose McGowan (t.v.) har i likhet med Judd hevdet at hun ble utsatt for trakassering fra Harvey Weinstein. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Vi kvinner har snakket om Harvey mellom oss selv lenge, og det er rett og slett på tide at vi begynner å ha denne samtalen offentlig, sier Judd.

Hun har tidligere fortalt om episoden til Variety, den gang uten å nevne navn.

Har inngått forlik

Andre kvinner skal ha blitt lovet hjelp til å fremme karrieren sin, dersom de aksepterte Weinsteins seksuelle tilnærmelser.

Hele åtte ganger skal Weinstein ha inngått forlik med kvinner, ifølge to ansatte i Weinsteins selskap.

Blant dem er en ung assistent I New York i 1990, skuespilleren Rose McGowan i 1997, en assistent i London i 1998, og en italiensk modell og en ansatt ved navn Lauren O'Connor i 2015.

- Fra utsiden så glitret det - Oscar-prisene, suksessen og den utrolige kulturelle påvirkningen. Men i kulissene var det rot, og dette var det verste av alt, sier Mark Gill, tidligere president av Miramax i Los Angeles, om Weinsteins opptreden overfor kvinner.

- FÅR STØTTE AV KONA: Harvey Weinstein med kona Georgina Chapman. Harvey hevder han har full støtte i kampen mot de tøffe anklagene. Foto: NTB Scanpix
- FÅR STØTTE AV KONA: Harvey Weinstein med kona Georgina Chapman. Harvey hevder han har full støtte i kampen mot de tøffe anklagene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Miramax var selskapet Weinstein grunnla sammen med broren Bob. Selskapet var ansvarlig for en lang rekke kassasuksesser. Den første var Pulp Fiction, og siden ble det også Oscar-priser for Den engelske pasienten, Den enestående Will Hunting og Shakespeare in Love.

Weinstein selv var produsent på flere av filmene. Etter et oppkjøp, som Disney sto bak, og ymse trøbbel, brøt brødrene ut og startet The Weinstein Company i stedet.

«Avviser mange av anklagene»

Weinstein skal også ha krevd taushet av sine ansatte. Alle ansatte i brødrenes selskap har i kontraktene sine at de ikke skal kritisere sjefene på en måte som kan skade «selskapets rykte» eller «en ansatts personlige rykte».

De fleste av kvinnene som har inngått forlik med Weinstein skal også ha gått med på konfidensialitetsklausuler, som forhindrer dem fra å snakke om avtalene eller det som skjedde i forkant.

Ifølge en av Weinsteins advokater, Charles Harder, er det ikke uvanlig at selskaper inngår forlik for å unngå lange og kostbare søksmål, og legger til at «det ikke er bevis for noe».

En annen av Weinsteins advokater, Lisa Bloom, sier i en uttalelse at «han avviser mange av anklagene som helt falske».

MEKTIG: Harvey Weinstein er en av Hollywoods mest kjente produsenter. Her er han sammen med filmstjernen Penelope Cruz. Foto: NTB Scanpix
MEKTIG: Harvey Weinstein er en av Hollywoods mest kjente produsenter. Her er han sammen med filmstjernen Penelope Cruz. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Weinstein beklager

Like fullt ser Weinstein, som også er kjent som en real hissigpropp, ut til å erkjenne at han ikke har oppført seg like sømmelig til enhver tid. I en uttalelse til New York Times skriver han:

«Jeg erkjenner at jeg i fortida har oppført meg på en måte overfor kolleger, som har ført til mye smerte, og det beklager jeg oppriktig. Jeg prøver å oppføre meg bedre, men jeg vet jeg har en lang vei å gå».

Weinstein skriver videre at han går i terapi og at han har planer om å ta permisjon for «å ta hånd om disse problemene»

Weinstein er for øvrig også mannen som plukket opp norske «Kon-Tiki» for det amerikanske markedet, men ikke uten å kutte den ned 17 minutter.

LES OGSÅ: Brudd mellom Tyra Banks og norske Erik