TOK ABORT: Aylar valgte i 2007 å ta abort etter at hun fikk beskjed om at hun var gravid. Foto: TVNorge
TOK ABORT: Aylar valgte i 2007 å ta abort etter at hun fikk beskjed om at hun var gravid. Foto: TVNorge Vis mer

- Jeg kunne vært mamma nå

Aylar måtte på sykehus etter hjemmeabort.

Publisert
SEHER.NO: - Jeg har ikke tenkt å gjøre den samme tabben som mine foreldre gjorde: å få et barn som de ikke klarte å ta vare på blant annet fordi forholdet deres var så turbulent.

Det sier den tidligere glamourmodellen Aylar Lie (24) i den nye boken "Aylar" om hvorfor hun for to år siden valgte å ta abort.

Etter å ha bestemt seg for å avslutte svangerskapet fikk Aylar medisiner av sin lege for å foreta en såkalt medisinsk abort.

Men episoden ble mer dramatisk enn den norske modellen hadde ventet, fordi hun ikke sluttet å blø.

Til slutt så hun ingen annen utvei enn å oppsøke legene på nytt - som sendte henne rett på sykehus. Og hun innrømmer at hun ble langt mer preget av aborten enn hun hadde trodd på forhånd.

- Den medisinske aborten hadde ikke vært vellykket og jeg måtte ta en utskrapning. Det å vite at jeg har hatt et foster inni magen som kanskje kunne blitt til et barn, var tyngre for meg enn jeg noen gang kunne forestille meg, sier hun i boken.

Selv om hun hevder hun i dag ikke angrer på beslutningen advarer hun jenter mot å tenke på abort som en form for prevensjon.

Aylar - som i boken også har avslørt at hun jobbet på bordell som 16-åring, ble voldtatt i Las Vegas og løy om SMS fra John Arne Riise - ser imidlertid ikke bort fra at hun om noen år vil stifte familie.

- Når den tiden kommer skal jeg være i stand til å gi mitt barn alt jeg ikke hadde i min egen barndom. For meg er et viktig steg på veien til å bli en god mor at jeg klarer å tilgi min egen mor

- Det er ennå et stykke igjen til jeg har den stabiliteten jeg trenger for å kunne være en god mor til mine barn. Men den dagen kommer. Og på en måte gleder jeg meg til den, sier hun.

LES OGSÅ: Hentet av typen etter operasjon
Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer