BRYR SEG IKKE: Ifølge Alexander Rybak bryr han seg ikke om dårlig kritikk. Ifølge unggutten kunne han nemlig laget en sekser-plate, om det var det han ville.  Foto: SCANPIX
BRYR SEG IKKE: Ifølge Alexander Rybak bryr han seg ikke om dårlig kritikk. Ifølge unggutten kunne han nemlig laget en sekser-plate, om det var det han ville. Foto: SCANPIXVis mer

- Jeg kunne laget en plate som fikk 6 hvis jeg ville

Alexander Rybak slår tilbake mot kritikerslakten.

SEHER.NO:  Mandag neste uke lanserer MGP-stjernen Alexander Rybak (24) sitt andre album, som har fått navnet «No Boundaries».

Og det er mange som har vært spent på hvilken mottagelse fjorårets Eurovision-vinner vil få, etter suksessen med debutalbum «Fairytales».

Så langt ser det nemlig ikke ut til at 24-åringen har fått det helt til med den nye plata, og den første singelen,«Ooah», ble totalslaktet i flere av landets største aviser, da den ble sluppet i mai.
 
Fredag kom både Dagbladet og VG med sin anmeldelse av plata, og kritikerne er ikke nådige mot den tidligere MGP-vinneren.

Dagbladets Fredrik Wandrup gir plata terningkast to, og omtaler flere av låtene som «billige musikalnumre, tilsatt rytmeboksaktig slagverk, romklang og jentekor, med ytterst naive og klisjefylte tekster».

Heller ikke Stein Østbø i VG er særlig begeistret, og gir plata terningkast tre.

Hovedpersonen selv ser imidlertid ut til å ta kritikken med knusende ro, og sier til VG at han ikke bryr seg om dårlige anmeldelser.

- Jeg tror mange mener det er in å ikke like Alexander Rybak. Jeg er forberedt på at det kan bli slakt, sier han til avisen. 

Ifølge Alexander kunne han nemlig laget en sekser-plate, hvis han ville.

- Jeg har ikke laget et album for å tilfredsstille anmelderne. Hvis jeg ville kunne jeg laget et album som fikk terningkast seks. Det vet jeg hvordan jeg lager, sier han, og sikter til sekseren han fikk av VG for «Fairytales».

«No Boundaries» er en helt annen plate enn «Fairytales», og 24-åringen har blant annet eksperimentert med sjangre som punk, pop, trance og musikal-låter.

Ifølge Rybak er den en bestemt grunn til at han har valgt å gjøre noe litt nytt.

- Jeg vil at folk om et halvt år skal tenke at de er blitt kulturelt beriket av dette albumet. Jeg vil at folk skal høre punklåten og tenke «wow, den likte jeg. Dette må jeg høre mer av», sier han.

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Brakk fingeren på seg selv