KOSER SEG: Monica Valen røyk ut av "Mesternes mester" lørdag. Hun storkoste seg med gjengen - akkurat som ellers i livet. Her er hun på jobben på Elixia på Kråkerøy, utenfor Fredrikstad. Foto: Tor Lindseth
KOSER SEG: Monica Valen røyk ut av "Mesternes mester" lørdag. Hun storkoste seg med gjengen - akkurat som ellers i livet. Her er hun på jobben på Elixia på Kråkerøy, utenfor Fredrikstad. Foto: Tor LindsethVis mer

- Jeg kunne jo vært 10 kilo lettere

Den tidligere toppsyklisten Monica Valen stortrives med noen ekstra valker - men innrømmer at de kanskje kostet henne noen sekunder i «Mesternes mester».

SEOGHØR.NO: Lørdag røyk Monica Valen (44) ut av NRK-suksessen «Mesternes mester» etter å ha tapt "nattesten" mot den tidligere skiskytteren Frode Andresen (41).

Monica har sjarmert TV-seerne med sin humørfylte og lite selvhøytidelige personlighet - og hun har ikke lagt skjul på at hun har litt flere kilo å dra på enn de øvrige mer eller mindre topptrente eks. utøvene.

- Jeg kunne jo vært 10 kilo lettere. Da hadde det nok gått litt fortere i enkelte øvelser. Men alle kan jo ikke være light-produkter, sier Monica og ler.

Etter å ha levd i et strengt treningsregime som aktiv, storkoser hun seg med god mat. Hun liker å være «jenta i gata» med et sunt forhold til både mat og mosjon. Hun reagerer veldig på det kroppspresset mange utsettes for i dag. Noen kilo fra eller til betyr ingenting, så lenge man har det bra med seg selv.

- Det er lov å fråtse litt, så lenge man gjør noe helsebringende ved siden av. Det som skjer under topplokket er det viktigste, fastslår verdensmesteren fra 1994.

Monica ser tilbake på tiden i «Mesternes mester» med bare glede. Selv om hun bommet i enkelte øvelser, og selv om Frode Andresen omsider klarte å hamle opp med «nattest-dronningen» Monica.

- Man blir litt irritert der og da. Man vil jo gjøre det best mulig hele tida. Men det gikk fort over, og vi hadde det kjempemoro sammen. Selv om vi kom fra helt forskjellige idretter, så snakket vi samme språk. Det var en fantastisk opplevelse, sier Monica.