- Jeg kunne jo ikke tape mot en romsdaling!

Sunnmøringen Terje Sporsem kunne ikke dy seg for å sende et stikk til Farmen-Gaute etter seieren i «MasterChef».

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Terje Sporsem (38) reagerte med et stort jubelbrøl, da han torsdag gikk til topps i TV3s kulinariske kjendiskonkurranse «MasterChef».

- Det er så deilig å vinne! Det har vært noen sinnssyke uker med alt fra bunnløs fortvilelse over å ikke få til ting, til fantastisk glede av å få god tilbakemelding. Og når man da til slutt får vite at du er den beste, så er det helt fantastisk!

- Dette er helt klart det gøyeste jeg har vært med på noen gang!, sier den kjente komikeren til Seoghør.no.

I det siste programmet slo han artisten Carina Dahl og TV-programleder Sarah Natasha Melbye (38).

JEVN KAMP: Terje trakk det lengste strået i «MasterChef-finalen» mot Sarah Natasha Melbye. Foto: TV3
JEVN KAMP: Terje trakk det lengste strået i «MasterChef-finalen» mot Sarah Natasha Melbye. Foto: TV3 Vis mer

Men sunnmøringen Terje spøker med at han personlig gledet seg mest over å ta innersvingen på sin venn, Farmen-programleder Gaute Grøtta Grav, i matkonkurransen.

- Det var jo en viktig kamp mellom meg og Gaute også. Jeg kunne ikke komme hjem til Ålesund og tape mot en romsdaling.

Søkte råd hos profesjonelle kjøkkensjefer

Terje avslører at han søkte hjelp hos profesjonelle kjøkkensjefer før de siste rundene av «MasterChef».

LAGER MAT PÅ HJEMMEBANE: Terje Sporsem er gift med Katrine Myrenget, og sier til Seoghør.no at han som står for det meste av middagene på hjemmebane. Foto: Oddvar Walle Jensen, Se og Hør
LAGER MAT PÅ HJEMMEBANE: Terje Sporsem er gift med Katrine Myrenget, og sier til Seoghør.no at han som står for det meste av middagene på hjemmebane. Foto: Oddvar Walle Jensen, Se og Hør Vis mer

- I perioden etter de innledende rundene hadde jeg ganske god tid på meg til å forberede meg og da gikk jeg ganske inn for ting. Jeg jobbet med Espen Vesterdal Larsen som har vært på Kokkelandslaget og jobber på Kulinarisk Akademi.

- Jeg jobbet også med kjøkkensjefen på topprestauranten Fjord i Oslo, og jeg var gjestekjøkkensjef under en veldedighetsmiddag i Ålesund der flere tidligere Liverpoolspillere var tilstede bl.a. Der kjørte vi 3 retter for 70 personer.

Står for matlagingen på hjemmebane

Privat er Terje gift med Katrine Myrenget. De har to barn sammen. Han har i tillegg to barn fra før.

Til Seoghør.no spøker han med at han kommer til å bruke «MasterChef»-tittelen som trumfkort, hvis han får protester mot matlagingen på hjemmebane.

- Fordelen nå er at barna ikke kan si at maten ikke er god lenger. Da er det bare å si: Husk at denne middagen er laget av vinneren av «MasterChef»!

- Jeg lager i utgangspunktet mat hver dag hjemme. Kona har overlatt hele det ansvaret til meg, og det er jeg veldig godt fornøyd med. Jeg elsker å stå på kjøkkenet. Og særlig hvis det kommer gjester. Da kan jeg stå i timesvis og kose meg på kjøkkenet og teste ut nye oppskrifter og kombinasjoner.

Klar for nye prosjekter

Han ser ikke bort fra at det blir flere kulinariske prosjekter i fremtiden.

-Jeg kommer til å gjøre mer matrelaterte prosjekter fremover i tillegg til noen samarbeider med noen profilerte kokker. Humor og mat er jo to ting folk flest liker, så det kommer nok ting der det blir kombinert, sier han med et smil til Seoghør.no.

LES OGSÅ: Sophie Elise hadde aldri laget mat før «MasterChef»

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer