TAKKER FOLKET: - Det er egentlig bare å begynne å takke alle som har kjøpt cd'ene eller kommet på konsertene. Det har vært stort sett fulle hus hele veien, og folk har mye fint å si, sier Kurt Nilsen. Foto: SCANPIX
TAKKER FOLKET: - Det er egentlig bare å begynne å takke alle som har kjøpt cd'ene eller kommet på konsertene. Det har vært stort sett fulle hus hele veien, og folk har mye fint å si, sier Kurt Nilsen. Foto: SCANPIXVis mer

- Jeg kunne ikke vært mer lykkelig

Ny plate - og masse spillejobber. Kurt Nilsen jubler.

SEHER.NO: På under ett år har Kurt Nilsen (29) solgt over 130.000 album. Og fredag kveld spilte den superpopulære artisten på Wrightegaarden i Langesund, som tidligere har huset storheter som Elton John, Bob Dylan, BB King og A-ha.

- I kveld feirer vi at en lang turnéperiode går mot slutten, avslutningen til en i bandet og ikke minst at countryplaten har nådd uante salgshøyder. Det blir nok en sommerskål i kveld, sier Kurt Nilsen til VG  før fredagens konsert.

Ifølge avisen har 29-åringen per i dag solgt over 80.000 av countryalbumet "Rise to the Occasion" siden utgivelsen 21. april. Det ser ut til å bli hans mestselgende soloalbum noensinne. Samtidig har plata "Push Push" - som ble sluppet i oktober i fjor - bikket 50.000 solgte.

- Det er egentlig bare å begynne å takke alle som har kjøpt cd'ene eller kommet på konsertene. Det har vært stort sett fulle hus hele veien, og folk har mye fint å si.

Kurt Nilsen har allerede rukket å skrive nye låter i sommer. Nå utelukker han ikke at neste plate blir popcountry.

- Jeg har veldig lyst til å lage en countryplate til. Det er den sjangeren jeg føler at jeg besitter god kontroll på, sier Kurt Nilsen - som snart skal ta seg en skikkelig sommerferie - på hytta sammen med kone og barn.

- Jeg kunne ikke vært mer lykkelig. Å vite at jeg har spillejobber booket, og ikke minst at jeg har en fremtid som artist, gjør at jeg klarer å slappe mer av, sier han.

LES OGSÅ: Kurt selger for godt