- Jeg kunne ikke være mamma for barna mine

Anette Bøe mistet grepet på hverdagen da hun fikk den uventete diagnosen.

ÅPENHJERTIG: Anette Bøe forteller i TV3-programmet «Det blir bedre» om sitt liv som delvis døv, etter å ha blitt rammet av tinnitus.  Foto: TV3
ÅPENHJERTIG: Anette Bøe forteller i TV3-programmet «Det blir bedre» om sitt liv som delvis døv, etter å ha blitt rammet av tinnitus. Foto: TV3 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Se video med Anette Bøe nederst i artikkelen!

SEHER.NO: Den tidligere langrennsstjernen Anette Bøe (53) fikk hverdagen snudd på hodet da hun i 2003 oppdaget at hun hadde fått hørselsplagen tinnitus, og ble delvis døv.

I TV3-programmet «Det blir bedre», som sendes tirsdag, avslører Bøe, at hun slet med å takle hverdagslivet.

- Jeg klarte ikke fysisk og psykisk å ta meg sammen. Jeg var veldig langt nede. Jeg følte at jeg ikke kunne være mamma for barna mine og ta del i det daglige liv.


- Jeg visste ikke hvordan jeg skulle komme meg ut av det og opp igjen. Jeg skammet meg for at jeg fikk alle disse negative tankene, og da ble det liksom enda verre. Jeg mistet totalt grepet.

Etter at hun ble rammet av sykdommen har Anette Bøe blant annet måttet slutte å jakte, og gi opp muligheten til å få høre musikk på samme måte som før.

Bøes hørselsskade oppstod akutt under hennes jobb i Val di Fiemme 2003, som da arrangerte Ski-VM.

I 2009, ble hun tilkjent en erstatning på  1,1 millioner kroner i Oslo Tingrett.

Pengene var imidlertid mager trøst for den tidligere verdensmesteren på ski.

- Pengene hjelper ikke meg, for hørselen er som den er. Det er en sans som er borte, sa Anette Bøe i et intervju med Din Hørsel, medlemsbladet til Hørselshemmedes Landsforbund etter dommen.

«Det blir bedre» ser du på TV3 tirsdager kl. 21. Få oversikten over alle dine favorittprogrammer i Seher.nos TV-guide!

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Jeg oppførte meg som en homofob[obj:media:10213]

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer