«Farmen»-vinner Daniel Godø:

- Jeg kunne ikke si det høyt

Daniel Engeli Godø turte ikke fortelle foreldrene sine om sin egen legning. Derfor skrev han heller en lapp som han visste at mamma og pappa ville finne.

TØFF TID: Daniel Engeli Godø (i midten) legger ikke skjul på at han ikke bare hadde det lett etter å ha stått frem som homofil på TV. Heldigvis har han aldri opplevd annet enn støtte fra brødrene Nicolai (til venstre) og Kristoffer. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
TØFF TID: Daniel Engeli Godø (i midten) legger ikke skjul på at han ikke bare hadde det lett etter å ha stått frem som homofil på TV. Heldigvis har han aldri opplevd annet enn støtte fra brødrene Nicolai (til venstre) og Kristoffer. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert

ÅLESUND (OSLO): For første gang i programmets historie var det i år vinneren av «Torpet», Daniel Engeli Godø (30), som også stakk av med seieren i «Farmen». I uke etter uke har 30-åringen kjempet kampen for tilværelsen i sidekonkurransen, før han til slutt sto igjen som vinner og flyttet inn på Steinsjøen gård.

SEIRET: Vinneren av «Farmen» 2021 er kåret etter en uhyre jevn finale. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

I en nervepirrende finale var det altså Godø som gikk seirende ut av konkurransen, etter å ha vunnet over Tonje Frigstad (21).

- Det er fortsatt uvirkelig. Jeg forsto det ikke da det skjedde, og det er fortsatt rart å tenke på, forteller Godø til Se og Hør.

- Livredd

For «Farmen»-fans er 30-åringen et velkjent fjes. I 2014 var han med i «Farmen» for første gang, men han måtte den gangen forlate gården etter bare to uker. Likevel gjorde han varig inntrykk på mange, da han sto frem som homofil på TV.

NÆRT FORHOLD: Pappa Vidar og mamma Jorunn har aldri vært noe annet enn stolte av sønnen sin, som nå også kan smykke seg med tittelen «Farmen»-vinner. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
NÆRT FORHOLD: Pappa Vidar og mamma Jorunn har aldri vært noe annet enn stolte av sønnen sin, som nå også kan smykke seg med tittelen «Farmen»-vinner. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

Men: Like etter angret Daniel, da det gikk opp for ham at hele det norske folk nå ville få med seg at han kom ut av skapet.

- Jeg var livredd. Det var pinlig og emosjonelt. Jeg angret med en gang jeg røk ut, og skjønte at jeg måtte si det til venner og familie før det kom på TV, medgir han åpenhjertig.

Godø, som er oppvokst i en kristen familie, hadde fortalt om legningen sin til ytterst få, før han ble med på «Farmen» i 2014. Heldigvis var det ingen hemmelighet for de aller nærmeste.

HELT SATT UT: Daniel Engeli Godø vant søndag «Farmen». Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
HELT SATT UT: Daniel Engeli Godø vant søndag «Farmen». Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

Fire år tidligere kom nemlig Daniel ut av skapet overfor familien. Det gjorde han ved å skrive det på en lapp, som han ga til moren Jorun, faren Vidar og tvillingbroren Nicolai (30).

- Jeg klarte ikke å si det til noen, så jeg skrev det ned, og ba pappa om å finne lappen. Så tok vi en prat alle sammen. Mamma og pappa sa at det ikke hadde noe å si, og at de elsket meg uansett. Det var kjempefint, bedyrer «Farmen»-vinneren.

DROPPET FRIERIET: Derfor droppet kjæresten til «Farmen-Heidi» å fri etter finalen. Video: Celina Morken. Reporter: Bjørn Ekker Vis mer

Tok en «pause»

Da Daniel til slutt fortalte om legningen sin på TV, fikk han også mange positive tilbakemeldinger og ble hyllet for sin åpenhet.

- Jeg opplevde kjærlighet fra absolutt alle - seere, familie og venner. Det gikk veldig bra, men jeg var ikke klar for å komme ut av skapet. Jeg skammet meg mye og var flau over å være homofil. Jeg kunne ikke si det høyt en gang, men kalte det bare h-ordet, innrømmer TV-profilen.

I månedene etterpå holdt Daniel en lav profil for å fordøye alt som hadde skjedd.

- Jeg tok en pause, og gjorde ikke så mye. Etter nesten ett år begynte det å bli bedre. Da var jeg som en ny versjon av meg selv. Jeg vokste mye, og fikk en annen selvtillit. Det hjalp meg å få en kick-start på voksenlivet.

UVENNER: Kjell Strand og Robert «NorwayRob» Scott er fortsatt ikke på talefot etter det som skjedde inne på «Farmen»-gården. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Ba til Gud

Se og Hør møter «Farmen»-vinneren sammen med tvillingbroren og foreldrene hjemme i Ålesund. Vidar og Jorun kunne ikke vært mer stolte av sønnen, og har selvsagt fulgt spent med på både «Torpet» og «Farmen» hele veien.

- Det er litt uvirkelig å se Daniel på TV. Vi er så stolte av ham, og synes han har vært så flink. Han må ha hatt det kjempetøft, men han klarte det, skryter mamma Jorun.

GUTTA KRUTT: Nicolai, pappa Vidar og Daniel smiler og ler. Etter «Farmen»-seier kan de smile enda bredere. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
GUTTA KRUTT: Nicolai, pappa Vidar og Daniel smiler og ler. Etter «Farmen»-seier kan de smile enda bredere. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

Faren Vidar nikker, og legger til at de tenkte mye på sønnen mens han var borte. Foreldrene ba også om støtte fra høyere makter.

- Vi er utrolig stolte av Daniel, og vi ba for ham hver dag. Ikke for at han skulle vinne, men for at gud skulle hjelpe ham gjennom det, for vi visste at det var utrolig tøft. Jeg tror vi fikk bønnesvar langs veien, sier han med et smil.

«FARMEN KJENDIS»: De første bildene byr på både tårer og dramatikk. Video: TV 2 Vis mer

Nært forhold

For tvillingbror Nicolai har det også vært en spesiell opplevelse å se Daniel på «Torpet». Som eneggede tvillinger deler brødrene et helt unikt bånd, noe som var en stor støtte for 30-åringen under TV-innspillingen.

- Det er så spesielt, og noe jeg merket veldig godt på «Torpet». Jeg følte at han skjønte hva jeg gikk gjennom. Det var en stor trøst. Selv om han ikke var der, så «følte» jeg at han var der hele tiden. Jeg tror man må være enegget tvilling for å forstå det, sier Daniel.

FAMILIEKJÆRE: Nicolai, Kristoffer, Jorun og Daniel er svært glade i hverandre. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
FAMILIEKJÆRE: Nicolai, Kristoffer, Jorun og Daniel er svært glade i hverandre. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

De to brødrene er kliss like, og mange klarer ikke å skille mellom dem. Det har ført til at flere ivrige TV-seere har tatt kontakt med Nicolai for å snakke om «Farmen».

- Det er mange som stirrer litt ekstra lenge, eller spør om ting med «Farmen». Det kan være litt stress, men er mest gøy, smiler Nicolai.

- Og det er flere som tror at jeg er Nicolai, og spør meg hvordan det går med kona, legger Daniel lattermildt til.

ALVORLIG SKADD: Farmen-Kåre Skaret Bjøringsøy ble alvorlig skadd i en arbeidsulykke. Video: Tor Lindseth Vis mer

- Ufattelig glad

Daniel Engeli Godø legger ikke skjul på at det til tider var tøft å komme seg gjennom slitet på TV-gården. Når ting var som vanskeligst var det tanken på familien som holdt ham gående.

- Jeg gråt mye og følte meg mye alene. Da så jeg for meg de der hjemme, og jeg ville så gjerne at de skulle være der og heie på meg, innrømmer Godø.

INTENS FINALE: Daniel Engeli Godø vant søndag «Farmen» på utslagsspørsmål mot Tonje Frigstad. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
INTENS FINALE: Daniel Engeli Godø vant søndag «Farmen» på utslagsspørsmål mot Tonje Frigstad. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

Men alt var verdt det da han til slutt sto igjen som vinner.

- Det er fantastisk. Jeg er ufattelig glad for å ha vunnet både hytte og bil!

- Det blir vel en familiehytte, undrer broren med glimt i øyet.

MISFORNØYD: Farmen-deltaker Herman Herberth Herding går hardt ut mot resultatet av Farmen-finalen foran vinnerens bror. Reporter: Bjørn Ekker / Video: Celina Morken / Redigering: Anabelle Bruun Vis mer

- Ja, det må det bli. Du skal få egen nøkkel, lover Daniel smilende.

Hytta blir også et fint sted å tilbringe tid med kjæresten Markus. Tidligere Har «Farmen»-vinneren forklart til Se og Hør at han møtte sin «mystiske» kjæreste gjennom Instagram, men at Markus foretrekker å holde seg unna rampelyset.

Til Se og Hør har Godø heller ikke lagt skjul på hva han skal gjøre med premien som fulgte etter seieren i reality-programmet.

LES OGSÅ: Tilbudt 50 000 for telefonsamtaler

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer