Keira Knightley:

- Jeg kunne ikke jobbe på et år

Superstjernen avslører sykdommens enorme påvirkningskraft.

GIKK PÅ EN SMELL: I en alder av 22 år fikk Keira Knightley påvist posttraumatisk stresslidelse. Foto: NTB Scanpix
GIKK PÅ EN SMELL: I en alder av 22 år fikk Keira Knightley påvist posttraumatisk stresslidelse. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med årene har Keira Knightley (33) blitt en av verdens mest anerkjente skuespillere, med roller som Elizabeth Swann i «Pirates of the Caribbean» og Juliet i «Love Actually».

Hun har også stukket av med flere priser for sitt skuespillerarbeid, og har vært nominert til enda flere. Blant annet til en Oscar for rollen som Joan Clarke i filmen «The Imitation Game».

Men suksess og en enorm popularitet kommer ofte med en bakside. «Alle» ville ha en bit av det unge skuespillertalentet, og fotografene var nådeløse. Hvor enn den vakre jenta gikk, var det noen som fulgte med. Til slutt ble det for mye for Knightley, som i 2007 opplevde å gå på en smell - bare 22 år gammel.

- Det var veldig intenst og ensomt. (...) Jeg ville alltid være den beste i klassen, og jeg ville alltid være perfekt. Jeg trodde jeg klarte å takle berømmelsen riktig, forteller Knightley i et større intervju med The Times.

GJENSYN: I denne snutten får man et gjensyn med flere av de mest sentrale karakterene fra klassikeren «Love Actually», fjorten år etter den første filmen. Vis mer

- Ville slutte

På dette tidspunktet dukket det stadig opp kritikk angående Knightleys kropp, og flere spekulerte på om hun hadde spiseforstyrrelser.

- Jeg forsøkte å legge på meg fem kilo, men da fikk jeg beskjed om at jeg hadde cellulitter. Da jeg gikk ned de fem kiloene fikk jeg beskjed om at jeg var anorektiker og påvirket folk negativt. Det ble for mye, forteller hun.

Det var imidlertid ikke bare Knightley som fikk nok av det konstant presset fra fansen og mediene. Også familien hennes begynte å bekymre seg for skuespilleren, og på et punkt ønsket familien at hun skulle gi opp skuespillerdrømmen.

- Det var på et punkt jeg tenkte det selv. Spesielt da jeg fikk sammenbruddet. Jeg kunne ikke jobbe på et år, og jeg visste ikke om dette ville være slutten, forteller hun.

Saken fortsetter nedenfor.

STOR SUKSESS: Keira Knightley gjør stor suksess som skuespiller. For tiden er hun aktuell med flere filmer. Blant annet filmen «Colette» som hadde Norgespremiere i november. Foto: NTB Scanpix
STOR SUKSESS: Keira Knightley gjør stor suksess som skuespiller. For tiden er hun aktuell med flere filmer. Blant annet filmen «Colette» som hadde Norgespremiere i november. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hektisk hverdag

Da Knightly var 22 år gammel fikk hun diagnosen posttraumatisk stresslidelse. Ifølge Helsebiblioteket er posttraumatisk stresslidelse (PTSD) en psykisk helsetilstand som utløses av en traumatisk hendelse du enten har opplevd selv eller har vært vitne til.

Med god støtte fra familie og venner lærte Knightley å takle diagnosen, og kom seg heldigvis opp på bena igjen.

Saken fortsetter nedenfor.

For tiden har skuespillerstjernen flere baller i luften, og er aktuell med hele to filmer som er ventet på nyåret - «The Aftermath» og «Official Secrets». Hun er også for tiden svært opptatt med innspillingen av filmen «Misbehavior», som er ventet i 2020, og hadde filmpremiere på «Colette» tidligere i år.

I 2013 giftet Knightley seg med musiker James Righton (35) og sammen har de datteren Edie (3).

LES OGSÅ: «Twilight»-stjernen kobles til ny kvinne

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer