Ashley Judd:

- Jeg kunne ha mistet benet mitt

Skuespilleren deler detaljer om skrekkulykken.

SMERTEFULL OPPLEVELSE: Skuespiller Ashley Judd befinner seg på en intensivavdeling i Sør-Afrika etter en grufull ulykke i Kongo. Nå deler hun en oppdatering og gir ytterligere informasjon om ulykken. Foto: Instagram / ashley_judd
SMERTEFULL OPPLEVELSE: Skuespiller Ashley Judd befinner seg på en intensivavdeling i Sør-Afrika etter en grufull ulykke i Kongo. Nå deler hun en oppdatering og gir ytterligere informasjon om ulykken. Foto: Instagram / ashley_judd Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den amerikanske skuespilleren Ashley Judds (52) reise til Kongo gikk ikke helt etter planen. Skuespilleren ble nemlig utsatt for en ulykke da hun snublet over et tre og brakk benet på grunn av en defekt hodelykt.

Ulykken førte til at skuespilleren knuste benet sitt på fire steder i tillegg til at hun fikk nerveskader.

De neste 55 timene skulle vise seg å bli et mareritt - med en reise i ekstreme smerter gjennom regnskogen, både over fjell og gjennom elver, som endte med en motorsykkeltur på seks timer til sykehuset hun nå befinner seg på.

Skuespillerens ulykke ble for øvrig kjent i helgen under en livesending på Instagram med New York Times. Der var Judd med fra sykehussengen på en intensivavdeling i Sør-Afrika.

SKADET SEG: Kjendisdommeren Simon Cowell har brukket ryggen. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Sterke inntrykk

Nå deler hun en ny oppdatering om hvordan det står til etter den vonde ulykken. Det gjør skuespilleren på Instagram i form av flere bilder og videoer fra den opprivende hendelsen.

People er blant mediene som omtaler saken.

52-åringen skriver innledningsvis hvor takknemlig hun er overfor lokalbefolkningen i Kongo, som tok seg av henne mens hun var i ekstreme smerter, og hjalp til med å transportere henne i sikkerhet.

«Venner. Uten mine kongolesiske brødre og søstre hadde mine indre blødninger sannsynligvis tatt livet av meg, og jeg ville ha mistet benet mitt. Jeg våkner opp og gråter av takknemlighet», skriver hun, og legger til at hun er dypt rørt over hver person som hjalp henne.

Videre retter hun fokuset mot flere blant lokalbefolkningen som bisto henne etter ulykken, blant annet en mann med navn Dieumerci.

Han var med skuespilleren de første timene etter ulykken, og strakk ut benet sitt for å støtte det skadde benet hennes fra undersiden i et forsøk på å holde det i ro.

Oppførte seg som et dyr

Judd forklarer videre at en annen mann med navn Papa Jean til slutt fant henne og Dieumerci etter å ha lett etter dem i fem timer.

Papa Jean var den som justerte det knuste benet tilbake i en posisjon hun kunne bli transportert i. Judd legger ikke skjul på at hun skrek og vred seg som et dyr mens Papa Jean holdt på.

DRAMATISK: Det ble en lang reisevei til sykehuset for skuespiller Ashley Judd. Her er hun avbildet i 2018. Foto: David Fisher / REX / NTB
DRAMATISK: Det ble en lang reisevei til sykehuset for skuespiller Ashley Judd. Her er hun avbildet i 2018. Foto: David Fisher / REX / NTB Vis mer

Deretter retter Judd oppmerksomheten mot de seks mennene som bar henne videre fra ulykkesstedet:

«De seks mennene som forsiktig løftet meg opp i hengekøyen, og deretter gikk i tre timer i ulendt terreng ut av regnskogen, er helter».

Da de kom frem til campen ble skuespilleren deretter fraktet på motorsykkel i seks timer av to menn ved navn Didier og Maradona.

BILULYKKE: Det var lenge stille fra Kevin Hart etter at han var involvert i en dramatisk bilulykke. Her er videoen han til slutt delte om helsetilstanden sin. Video: Rød løper Vis mer

«Didier kjørte motorsykkelen. Jeg satt vendt bakover med ryggen hans som støtte. Da jeg holdt på å svime av, ropte han til meg slik at jeg fikk satt meg tilbake i riktig posisjon ved å lene meg på ham», fortsetter hun.

«Maradona satt bak på motorsykkelen og jeg var vendt med ansiktet mot ham. Han holdt det knuste benet mitt under hælen, og jeg holdt den øvre knuste delen av benet mitt fast med hendene mine», legger hun til.

Grusveien de kjørte på i seks timer beskriver hun som skitten, uforutsigbar og som full av med hull.

Avslutningsvis takker hun alle kvinnene som også hjalp henne.

«Kvinnene! Søstrene mine som holdt rundt meg. De velsignet meg».

SKADER SEG: David Lönnberg i svenske «Paradise Hotel» skal bare ta seg et uskyld nakenbad, men det ender i en blodig ulykke. Video: Viafree.se Vis mer

Får støtte fra kjendisverden

I kommentarfeltet til Instagram-innlegget renner det inn med støtte og ønsker om god bedring til skuespilleren.

«Jeg er så lei meg for at du måtte gå gjennom en slik smerte, og jeg er så glad for at du midt oppi alt klarte å finne noe vakkert. Sender deg masse kjærlighet», skriver forfatter Cheryl Strayed (52).

«Jeg kan ikke forestille meg den uutholdelige smerten, frykten og traumet du har opplevd. Jeg er bare evig takknemlig for alle som hjalp deg med å få medisinsk hjelp. Vit at du er i tankene og bønnene mine, og jeg håper du blir fort frisk», er blant det skuespiller Debra Messing (52) skriver.

ULYKKESFUGL: Det gikk ikke helt som planlagt da Atle Pettersen skulle ta et bad i jacuzzien på bryllupsnatten sin. Vis mer

Ashley Judd har tidligere vært nominert til Emmy Awards og Golden Globe. Hun debuterte som skuespiller i science fiction-serien «Star Trek: The Next Generation». 52-åringen er imidlertid best kjent for sine roller i filmer som «Kiss the Girls», «Double Jeopardy» og« High Crimes».

Judd var også en av kvinnene som sto frem i New York Times-artikkelen som utløste Harvey Weinstein-skandalen og den påfølgende #metoo-bevegelsen.

LES OGSÅ: Åpner opp om marerittulykken

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer