NY BOK: I sin nye bok «Northug - en familiehistorie» beskriver Petter Northug hvordan han opplevde tiden etter fyllekjøringsulykken 4. mai. Foto: Anders Martinsen, Se og Hør
NY BOK: I sin nye bok «Northug - en familiehistorie» beskriver Petter Northug hvordan han opplevde tiden etter fyllekjøringsulykken 4. mai. Foto: Anders Martinsen, Se og HørVis mer

- Jeg kunne gjerne vært lengre på glattcellen

Petter Northug avslører at han hadde 1,65 i promille da han krasjet bilen.

SEOGHØR.NO: I den nye boka «Northug - en familiehistorie» forteller den norske langrennsstjernen Petter Northug jr. om den dramatiske natten til 4. mai, da han krasjet med sin Audi etter å ha fyllekjørt.

I boken skriver Northug at han hadde 1,65 i promille.

Han forteller også om hvordan det føltes å bli ført inn på glattcelle etter at han ble pågrepet av politiet.

- Glattcellen var trivelig, med en god madrass og et varmt pledd. Jeg følte meg på ingen måte innestengt, betjentene var hyggelige; kort sagt, jeg trivdes og kunne gjerne vært der lenger. Stille, rolig og jeg fikk være i fred. Sammenlignet med å ligge i telt er for øvrig politiets glattcelle den reneste oppturen, sier han i boken.

HADDE 1, 65 I PROMILLE: Petter Northug jr skriver i en ny bok at han hadde 1,65 i promille, da han krasjet sin Audi 4. mai. Foto: IMAGO/ All Over Press
HADDE 1, 65 I PROMILLE: Petter Northug jr skriver i en ny bok at han hadde 1,65 i promille, da han krasjet sin Audi 4. mai. Foto: IMAGO/ All Over Press Vis mer

Da han ble løslatt, ble han smuglet ut av fengselet i en politibil for å ikke bli oppdaget av journalistene som ventet utenfor politistasjonen. Etterpå satte han kursen mot Åre i Sverige.

I juni sa Petters pappa John Northug til Se og Hør at familien har brukt all energi på å støtte sønnen i tiden etter ulykken.

- Vi må bare leve med det som har skjedd, og gå videre, sa han.

I boken kommer det også frem at Petter Northug skal ha kjørt i 80-90 km/t på strekningen hvor fartsgrensen er 40 km/t.

Northug stakk etter ulykken av fra stedet, og etterlot en lettere skadet passasjer i bilen.

Etter at han var pågrepet, sendte Northug ut en pressemelding hvor han beklaget sin oppførsel.

- Jeg vil på det dypeste beklage det som har skjedd. Jeg er svært ulykkelig nå, og veldig skuffet over det jeg har gjort. Samtidig er jeg takknemlig for at min dårlige dømmekraft ikke fikk enda større konsekvenser.Jeg har åpent forklart politiet om det som skjedde, og er beredt til å ta straffen for mine handlinger, skrev Petter Northug i pressemeldingen.

Ifølge Dagbladet idømmes man som hovedregel ubetinget fengsel med en promille på mer enn 1,5, men han kan søke om å sone hjemme med fotlenke dersom det er nødvendig for at han skal kunne passe jobben sin som skiløper.

Saken mot Northug skal nå være ferdig etterforsket og oversendt til Statsadvokaten for påtale.

 

 

 

 

 

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.