HARDT LIV: Bjørn Sundquist forteller åpenhjertig om hvordan for mye jobbing og høyt alkoholkonsum holdt på å ta livet av ham, i et intervju med bladet MANN denne måneden.
HARDT LIV: Bjørn Sundquist forteller åpenhjertig om hvordan for mye jobbing og høyt alkoholkonsum holdt på å ta livet av ham, i et intervju med bladet MANN denne måneden.Vis mer

- Jeg kunne få i meg litervis på en kveld

Skuespiller Bjørn Sundquist drakk for å flykte unna problemene.

SEOGHØR.NO: Skuespiller Bjørn Sundquist (66) er Norges mest brukte filmskuespiller, har norgesrekord i antall Amandapriser og er kåret til det siste århundrets beste norske mannlige skuespiller.

Karrieren som skuespiller har med andre ord vært svært vellykket, men Bjørn erkjenner at jobben har ført til at han har drukket mer alkohol enn hva som er sunt for kroppen.

- Ja, for faen, jeg er jo glad i en fest! Før var jeg en skikkelig ølhund og kunne få i meg litervis på en kveld. Nå går det roligere for seg, gjerne med hvitvin.

- Jeg drikker dog ikke hjemme. Når jeg først drikker, går jeg på byen, er sosial, blir full, veiver med armene og snakker høyt, det kan jeg vel innrømmer, sier 66-åringen til bladet MANN.

CELEBERT SELSKAP: Her er Bjørn sammen med skuespillerne Nicolai Cleve Broch og  Kristoffer Joner samt regissør Ulrik Imtiaz Rolfsen under premieren på Den siste revejakta i 2008.
 Foto: Anders Martinsen
CELEBERT SELSKAP: Her er Bjørn sammen med skuespillerne Nicolai Cleve Broch og Kristoffer Joner samt regissør Ulrik Imtiaz Rolfsen under premieren på Den siste revejakta i 2008. Foto: Anders Martinsen Vis mer

Var sikker på at han skulle dø

Mye jobb og høyt alkoholforbruk er ikke sunt for helsen, noe Bjørn fikk erfare på dramatisk vis for noen år siden.

- Jeg holdt det gående i årevis og drakk en del for å flykte unna. Jeg var helt utslitt, men ga meg aldri. Det var på`n igjen hver dag, sier 66-åringen i et åpenhjertig intervjuet.

Da han i en periode sjonglerte hverdagen mellom 11 jobber, så kroppen stopp. Hardkjøret førte til at Bjørn fikk hjertesvikt.

- Jeg trodde jo at jeg skulle dø. Etterpå så jeg døden overalt. Jeg så Guds sendebud i alt og alle, fortsetter han.

- Vi var født til å treffes

Til tross for den dramatiske hjertestansen, jobber han fortsatt mye, og han innrømmer at han har mye dårlig samvittighet overfor kona Anne-Karin.

De har vært gift i 43 år og har tre barn sammen. Bjørn sier at han fortsatt er like forelsket i henne som han var den dagen de møttes.

- Vi var født til å treffes. Og du vet, allerede dagen etter flyttet vi sammen. Siden har det vært oss, sier Bjørn i intervjuet med MANN.

LES OGSÅ: - Fordommer gror best der kunnskapen er lav

 

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.