Liam Payne:

- Jeg kunne dødd

Ungpikeidolet snakker ut om livet som popstjerne.

SNAKKER UT: One Direction-stjernen Liam Payne sier han pådro seg et alkoholproblem i den mest intense perioden med boybandet. Her med kjæresten Maya Henry. Foto: NTB Scanpix
SNAKKER UT: One Direction-stjernen Liam Payne sier han pådro seg et alkoholproblem i den mest intense perioden med boybandet. Her med kjæresten Maya Henry. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At livet i rampelyset ikke er noen dans på roser, har historien gitt utallige eksempler på.

Det var det heller ikke for One Direction-medlemmet Liam Payne (26). Sammen med Harry Styles (25), Zayn Malik (26), Niall Horan (26) og Louis Tomlinson (27) tok han verden med storm i 2010.

- Drakk veldig mye

Musikken solgte som hakka møkk, og overalt hvor de reiste møtte de horder av hylende ungpiker og fulle konsertarenaer. Men det hadde sin pris, i alle fall for Payne.

I podkasten «Table Manners with Jessie Ware» forteller han at han begynte å drikke veldig mye.

- Jeg gikk gjennom et stadium med bandet der jeg drakk veldig mye. Jeg la på meg og la ikke merke til det. Jeg var full hver dag. Jeg så ikke hva som kikket tilbake på meg i speilet, sier Payne, ifølge Page Six.

UNGPIKEIDOLER: Boybandet One Direction vant en BRIT Award for Best British Single med hit-singelen «What Makes You Beautiful» i 2012. Året etter ble de nominert til BRIT Awards for Best British Group. Her er alle medlemmene samlet i 2013. Foto: NTB Scanpix
UNGPIKEIDOLER: Boybandet One Direction vant en BRIT Award for Best British Single med hit-singelen «What Makes You Beautiful» i 2012. Året etter ble de nominert til BRIT Awards for Best British Group. Her er alle medlemmene samlet i 2013. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Han forteller at han drakk døgnet rundt, og at han bare var tilnærmet edru like før konsertene.

- Timeplanen vår var et kaos. Jeg gikk av scenen, høy på endorfiner, og ble forferdelig full. Jeg sto opp klokken fem på ettermiddagen, og gjorde det på nytt igjen, sier Payne.

Han sier at alle i bandet var overarbeidede og de hadde ikke noe privatliv.

Bandet, som i sin tid ble satt sammen av Simon Cowell (60) under den britiske X-Factor-konkurransen i 2010, ble oppløst i 2016.

FIKSJON: Euphoria har skildret en fiktiv sex-scene mellom «One Direction»-medlemmene Louis Tomlinson og Harry Styles. Det skaper reaksjoner. Vis mer

- Kunne dødd

Payne innrømmer at han var nervøs for å forlate bandtilværelsen, men samtidig visste han at det var til det beste.

- Det var ingen lettelse, det var skummelt, men det måtte stoppe. Jeg kunne ha dødd, sier Payne.

Payne har en sønn med eksen Cheryl Ann Fernandez-Versini (36), bedre kjent som Cheryl Cole, som heller ikke er ukjent med stjernelivet. Aldersforskjellen mellom de to, 10 år, ga de britiske tabloidene noe å meske seg i. Det gjorde også måten duoen møttes på.

GIKK HVER TIL SITT: I juli i fjor kom nyheten om at Liam Payne og Cheryl Cole hadde besluttet å ende forholdet. Den triste nyheten delte stjerneparet i et innlegg på Twitter. Foto: NTB Scanpix
GIKK HVER TIL SITT: I juli i fjor kom nyheten om at Liam Payne og Cheryl Cole hadde besluttet å ende forholdet. Den triste nyheten delte stjerneparet i et innlegg på Twitter. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det var i 2008 at den da 14 år gamle Liam gjorde som mange unge jenter og gutter har gjort før ham - gikk på audition til «X-Factor» i håp om å sjarmere dommerne i senk.

Med låten «Fly me to The Moon» var det bare så vidt den mye omtalte «skurken» i showet, Simon Cowell, ga 14-åringen en billett videre til neste runde.

Payne klarte imidlertid med sin flørtende opptreden og et aldri så lite blunk, å overbevise Cheryl, samt det resterende jurymedlemmet Louis Walsh (67).

- Jeg liker deg. Du er veldig søt, og har karisma. Jeg så hvordan du ga oss et småfrekt blunk, sa hun etter auditionen.

Det tok riktignok noen år, men til slutt ble de altså et par. I 2018 kunngjorde de at forholdet var over.

Payne har, som de andre i bandet, fortsatt i musikkbransjen etter at karrieren var over, men han har ikke oppnådd like mye suksess som sin bandkollega Harry Styles.

Metallica-rehab

Uansett er Paynes historie om overdrevent alkoholinntak på ingen måte unik i musikkbransjen.

Vi trenger ikke gå mer enn et par uker tilbake, da frontfigur for metalgigantene Metallica, James Hetfield (56), sjekket inn på rehab igjen.

Som følge av dette kansellerte bandet de planlagte konsertene på New Zealand og i Australia. Hetfield har hatt alkoholproblemer i store deler av Metallicas karriere, men inntil han ble innlagt igjen i høst hadde han holdt seg edru i 17 år.

ALLTID EDRU: En av årets «Paradise Hotel»-deltagere, Grunde Myhre, forteller om hvorfor han holder seg unna alkohol, også inne på hotellet. Video: Lise Rafaelsen Vis mer

Denne artikkelen ble først publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: - Det er ikke noe lys i enden av den tunnelen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer