- Jeg kunne bli liggende i sengen en uke

Ida Fladen må ta knallharde prioriteringer for å kunne jobbe fullt.

SYK: Ida Fladen har den kroniske sykdommen krystallsyken.  Foto: Tor Gunnar Berland / Stella Pictures
SYK: Ida Fladen har den kroniske sykdommen krystallsyken. Foto: Tor Gunnar Berland / Stella Pictures Vis mer

SEOGHØR.NO: TV-kometen Ida Fladen (28) har vært mye å se på skjermen i sommer, på TV 2- programmet «Sommertid», og er nå aktuell som programleder i «Idol Junior».

Men selv om hun er svært aktiv i yrkeslivet, må Fladen ta sterke prioriteringer for å kunne jobbe fullt.

IDOL: Ida Fladen og Sandra Lyng Haugen er aktuelle i Idol Junior på TV 2 fra 8.oktober.  Foto: Tor Gunnar Berland / Stella Pictures
IDOL: Ida Fladen og Sandra Lyng Haugen er aktuelle i Idol Junior på TV 2 fra 8.oktober. Foto: Tor Gunnar Berland / Stella Pictures Vis mer

Hun har vært plaget i over 14 år med krystallsyken, og trenger mye ro og hvile. Men før hun var klar over sykdommen, kunne det gå virkelig galt, forteller hun til VG.

- Det var verst de årene da jeg ikke visste hva det var. Jeg fikk anfall med jevne mellomrom, og kunne bli liggende i sengen i en uke og ble utredet for alt mulig. Den følelsen av ikke å kunne kalle det noe har vært ganske kjip. Følelsen av å ikke bli trodd og at jeg «bare» var dårlig, sier hun til VG.

Den populære programlederen fikk nemlig diagnosen i fjor, men i sommer viste det seg at hun hadde hatt sykdommen i 14 år, uten å vite hva som feilte henne.

Er alltid svimmel

- Jeg er alltid svimmel, men etter så mange år plager det meg ikke så veldig mellom de kraftige anfallene. Jeg får fortsatt til behandling en gang i uken, så nå er det ganske lenge mellom hver gang jeg blir helt sengeliggende. Men jeg trenger mye hvile og har ikke så mye overskudd.

28-åringen slo for alvor gjennom med NRK-serien «Prosjekt Perfekt», og fra onsdag den 8.oktober kan du se henne som programleder for det nye TV 2-programmet «Idol Junior».

IDOL JR:  Alejandro Fuentes, Margaret Berger, Sandra Lyng, Ida Fladen og Aleksander With er klare for Idol Junior.
IDOL JR: Alejandro Fuentes, Margaret Berger, Sandra Lyng, Ida Fladen og Aleksander With er klare for Idol Junior. Vis mer

LES OGSÅ: Har vært kronisk syk i 14 år