- Jeg kunne aldri være med på ting

Halvdan Sivertsen hadde en annerledes barndom.

ENDRET TRO: Ettersom Sivertsen ble eldre fant han ut at troen han ble oppdratt til å leve med ikke var den samme troen han hadde. Konfirmasjonen ble for artistens del en stor skuffelse. Foto: SCANPIX
ENDRET TRO: Ettersom Sivertsen ble eldre fant han ut at troen han ble oppdratt til å leve med ikke var den samme troen han hadde. Konfirmasjonen ble for artistens del en stor skuffelse. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Da Halvdan Sivertsen (62) vokste opp i Bodø, ble han oppdratt av foreldre som var del av en liten katolsk menighet.

- Jeg tror det ga meg en fin ballast å føle på den annerledesheten, men vi ble jo opplært i ganske stor grad til å tro at vi hadde rett og at alle de andre tok feil. Det ga oss en slags arroganse, sier han til Dagbladets magasin Inne & Ute.

Den måten å vokse opp på skilte seg kraftig ut fra de andre, og Sivertsen fikk ikke være med på ting de andre barna var med på.

- Det var snålt også. Det at jeg aldri kunne være med på ting. Alle søndager var opptatt med kirkegang.

Ettersom Halvdan ble eldre, begynte han å sette spørsmålstegn ved troen. Da han konfirmerte seg, ble han skuffet.

- Jeg hadde ventet at jeg skulle føle et eller annet. Jeg skulle merke at jeg ble fylt av den hellige ånd. Det skulle skje noe. Noe stort. Men det gjorde jo ikke det. Det ble en veldig tom seremoni, sier han til magasinet.

Etter seremonien gikk han inn i en prosess som endte med at han meldte seg ut av kirken. Nå kaller han seg for «en slags agnostiker».
 
Bli fan av Seoghør.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.
 
LES OGSÅ: Se Halvdan synge Vinnis superhit

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer