- Jeg krøket meg sammen for å lage ekstra bilringer

Marianne Aulie forteller hvorfor hun publiserte lettkledd-bildet. Og nå har også en NRK-profil kastet klærne på Twitter.

STERK OG SELVSTENDIG:- Det er et symbol på at kvinnen er sterk og selvstendig, fordi det ikke er manipulert eller bestemt av noen andre. Man gjør det selv, sier Marianne Aulie. Foto: Fra Twitter
STERK OG SELVSTENDIG:- Det er et symbol på at kvinnen er sterk og selvstendig, fordi det ikke er manipulert eller bestemt av noen andre. Man gjør det selv, sier Marianne Aulie. Foto: Fra Twitter Vis mer
SEHER.NO: Torsdag kopierte Marianne Aulie (38) bildene Demi Moore (47) og Lisa Rinna (47) tok av seg selv og la ut på Twitter. Demi Moore startet trenden med å ta lettkledd-bilder av seg selv på badet med mobiltelefon, og i etterkant har flere utenlandske kjendiser gjort det samme. Nå har trenden kommet til Norge, men ikke alle er like fornøyd med det.

Etter at Aulie publiserte sitt bilde, ble NRK-profilen Helle Vaagland (40) så provosert, at hun gjorde det samme.

- Jeg er inspirert av kvinnen, og vi må lage en folkebevegelse, tenke at det er fint at kvinner kan ta sånne bilder. Det er et symbol på at kvinnen er sterk og selvstendig, fordi det ikke er manipulert eller bestemt av noen andre. Man gjør det selv, sier Aulie om bildet til VG.

- Demi Moore er godt voksen, og viser styrke og at kvinnen er vakker i alle aldre. Jeg har ikke vært veldig opptatt av bildet hennes, men det hun gjør er tøft gjort, sier Aulie videre.

Den oppfatningen blir ikke delt av Vaagland, som er programleder for «Nasjonalgalleriet» på NRK. Etter at Aulies bilder var ute, gikk hun inn på do på arbeidsplassen og knipset et bilde av seg selv i undertøyet som hun publiserte på Twitter. Hun mener bildene av spesielt Demi Moore gir en beskjed til vanlige kvinner om at de ikke er bra nok, og at beskjeden i virkeligheten er «har ikke jeg vært veldig flink med kroppen min?».

- Aulie sier hun gjør dette for å vise at hun er en sterk og selvstendig kvinne, men når jeg ser disse bildene lurer jeg: må man være deilig for å være sterk og selvstendig? Det er jo nettopp det bildene av henne og Demi Moore sier. At å være sterk er å dra inn magen, lage trutmunn og posere på en utstudert måte, hevder Vaagland til VG.

- Det gikk en ekstra faen i meg, og jeg hadde lyst å kødde med dette. Jeg krøket meg sammen for å lage ekstra bilringer, sier NRK profilen, som presiserer at det hun sier ikke er et angrep direkte på Aulie, men er en kommentar til billedkulturen i samfunnet.


– Jeg er helt uenig i en slik kommentar. Det kommer an på hvordan man definerer vakker. Jeg ser slik ut fra naturens side. Det vakreste jeg vet er en kvinne som har født barn. Men jeg syns det er veldig morsomt at hun gjør det samme, særlig at hun bruker humor, sier Marianne Aulie til Dagbladet om Vaaglands stunt.

Dette er for øvrig ikke første gangen Demi Moore har startet en bildetrend. Også hennes cover med gravid mage fra Vanity Fair, er blitt kopiert en rekke ganger av andre kjendiser.

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Se, Lisa hermer etter Demi