BLID: Mustaparta forteller at hun trives i Norge, og synes det er deilig å være tilbake. Foto: Andreas Fadum
BLID: Mustaparta forteller at hun trives i Norge, og synes det er deilig å være tilbake. Foto: Andreas FadumVis mer

Hanneli Mustaparta:

- Jeg koser meg masse med kjæresten

Hanneli Mustaparta har rundet motebransjen. Nå vil hun tråkke på bremseklossen.

(Seoghør.no): Den norske modellen og it-jenta Hanneli Mustaparta (35) har reist verden rundt helt siden hun var i slutten av tenårene.

Men nå avslører hun til Seoghør.no at hun er klar for å roe ned på tempoet.

- Jeg prøver å roe ned litt på reisingen nå. Jeg har egentlig ikke bodd noe særlig hjemme siden jeg var 19 år gammel, og nå blir jeg 35 i oktober. Livet har gått med til altfor mye reise og altfor lite tid med familien her hjemme, forteller hun.

I Norge er hun kanskje først og fremst kjent som ekskjæresten til Espen Lind, men i utlandet er situasjonen en annen.

STRÅLTE PÅ FEST: Hanneli Mustaparta på Høyervisning i Oslo onsdag. Foto: Andreas Fadum
STRÅLTE PÅ FEST: Hanneli Mustaparta på Høyervisning i Oslo onsdag. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Selv om hun ofte er å se i byer som New York og Paris, dukket 35-åringen opp på den røde løperen i Oslo onsdag kveld. I forbindelse med moteuka Oslo Runway hadde klesmerkene Fram og Maud visning i Kulturkirken Jakob, like ved Akerselva, i regi av Høyer.

Der kunne Mustaparta fortelle til Seoghør.no at hun har sett seg litt lei jetsettlivet, som hun nå nesten utelukkende har levd siden starten av 2000-tallet.

Reiselei

Hun har gjort jobber for Calvin Klein, Vogue, Elle og Harper's Bazaar, bare for å nevne noe. Hun er også en selvskreven gjest på første rad under verdens mest eksklusive motevisninger.

Hun er utpekt av legendariske Anna Wintour som en av hennes favorittbloggere.

På Instagram følges hun av nærmere 255 000 forskjellige mennesker, som alle får et innblikk i hennes luksuriøse livsstil.

MOTEUKE: Det var i forbindelse med Oslo Runway at Hanneli Mustaparta dukket opp på rød løper onsdag kveld. Til Seoghør.no sier hun at hun ikke vet om hun rekker å være hjemme til alle visningene, men at hun gleder seg til det hun skal se. Her er det norske merket Maud. Foto: Andreas Fadum
MOTEUKE: Det var i forbindelse med Oslo Runway at Hanneli Mustaparta dukket opp på rød løper onsdag kveld. Til Seoghør.no sier hun at hun ikke vet om hun rekker å være hjemme til alle visningene, men at hun gleder seg til det hun skal se. Her er det norske merket Maud. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Mustaparta, som for tida er aktuell med en kolleksjon for undertøysmerket Pierre Robert, sier at hun også har internasjonale prosjekter på gang. Det er bare ikke av like stor kvantitet som før i tida.

- Jeg setter stor pris på å få tilbringe mer tid her hjemme i Norge. Det er jo igjen naturlig nå som jeg jobber med norske merker. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle si det, men det er deilig å ikke måtte reise hele tida. Jeg er litt lei, sier hun og utdyper:

- Jobben min og livsstilen min krever at jeg må fly mye alene. Klart det er ensomt å fly alene fra New York til Norge, og deretter videre til Australia. Man kommer jo fram og møter hyggelige mennesker, men jeg har gått litt for mye på akkord med meg selv noen ganger, forklarer hun.

Saken fortsetter nedenfor.

- Koser oss

Den internasjonale motestjerna har bodd i flere store motebyer, men forteller nå at hun gladelig kan kalle Oslo sin motebase. I februar ble det kjent at Mustaparta hadde funnet kjærligheten, og at den utkårede befinner seg i Oslo.

Han heter Stian Fintland Skaug og jobber som naprapat ved en klinikk i hovedstaden. Overfor Seoghør.no er hun knapp i sine ord når hun skal fortelle om han.

- Jeg koser meg masse med kjæresten. Vi har det fint.

- Kan du si noe om hvordan dere møttes?

- Nei, det får nesten være en privatsak, forteller hun og smiler.

På sosiale medier har derimot fans av motejenta kanskje lagt merke til at hun en gang i ny og ne deler bilder av ham. I sommer var det nyforelskede paret på Sicilia i Italia, og feiret ved å legge ut et romantisk bilde der de gikk hånd i hånd langs øyas vakre natur.

NORSK SUKSESSMODELL: Hanneli Mustaparta fronter Louis Vuitton sammen med svenske Elin Kling og russiske Miroslava Duma i en ny promoteringsvideo. Vis mer

- Tøft

Mustaparta er kjent for å være relativt mediesky, og gir sjeldent intervjuer. I fjor høst snakket hun derimot åpent til Dagens Næringsliv om at hun synes det har vært vanskelig å finne seg en kjæreste.

- Jeg var jo sammen med Espen (Lind, journ.anm.) i ni år, nesten hele mitt voksne liv, så det har vært deilig å ha tid til å gjøre min greie. Men jeg må innrømme at det er utrolig vanskelig å finne en god mann med integritet, sa hun og fortsatte:

- Jo voksnere og sterkere vi kvinner blir, dess vanskeligere blir vi for disse kompliserte mennene som ikke har så mye mellom ørene. Å finne en smart fyr som får ting til, og ikke ser på det som en konkurranse at jeg får mine ting til, det synes jeg er litt utfordrende, fortalte hun.

I magasinet Costumes juniutgave i fjor åpnet hun opp om bruddet med artisten Espen Lind.

MED FIFFEN: Hanneli, i midten, har et stort nettverk av kjendiser og andre motepersonligheter. Her er hun sammen med moteredaktørene Giovanna Battaglia og Anna Dello Russo på Michael Kors' visning i New York i fjor høst. Foto: Kelly Taub/BFA/REX/Shutterstock, NTB scanpix
MED FIFFEN: Hanneli, i midten, har et stort nettverk av kjendiser og andre motepersonligheter. Her er hun sammen med moteredaktørene Giovanna Battaglia og Anna Dello Russo på Michael Kors' visning i New York i fjor høst. Foto: Kelly Taub/BFA/REX/Shutterstock, NTB scanpix Vis mer

Den verdenskjente modellen og bloggeren beskrev Lind som en «bauta» i livet sitt, og erkjente at det var tøft å stå på egne bein da forholdet tok slutt.

- Det var tøft. Espen kjente meg utrolig godt, men da det ble slutt, måtte jeg bli ordentlig kjent med meg selv, sa hun til bladet.

På tross av at paret var sammen i ni år, viste de seg bare sammen offentlig én gang. Det var under Spellemann-utdelingen i 2009 at de to troppet opp på rød løper sammen.

LES OGSÅ: «Skam»-stjernen viste frem kjæresten