BEDRE PULS: I to måneder har Bedre Puls-deltagerne trent for å nå målet om å gjennomføre Sentrumsløpet i Oslo i mai. Trener Yngvar (i midten bak) og programleder Gry Blekastad Almaas følger deltagerne tett. F.v. Hans, Nargis, Jeanette og Ole Herma Foto: NRK
BEDRE PULS: I to måneder har Bedre Puls-deltagerne trent for å nå målet om å gjennomføre Sentrumsløpet i Oslo i mai. Trener Yngvar (i midten bak) og programleder Gry Blekastad Almaas følger deltagerne tett. F.v. Hans, Nargis, Jeanette og Ole Herma Foto: NRKVis mer

- Jeg kommer ikke til å klare det

Tempoet blir for høyt for Bedre Puls-deltageren, men han har tatt av 11,5 kg.

SEHER.NO: - For å være helt ærlig, så tror jeg ikke det går. Det blir nok for tøft! sier Ole Hermann fra Bedre Puls på NRK til Seher.no.

På fire måneder skal fire alminnelige sofaslitende nordmenn trene seg i form til å gjennomføre Sentrumsløpet i Oslo i begynnelsen av mai.

Jeanette, Nargis, Hans og Ole Hermann har fått et detaljert treningsopplegg de skal følge gjennom NRK-programmet Bedre Puls.

Trener Yngvar har satt et mål for deltagerne for hvilken tid de skal gjennomføre løpet på. Ole Herman har som mål å løpe 10 kilometer på 45 minutter. Det innebærer at han skal løpe i en hastighet på 13,3 kilometer i timen.

Nå har deltagerne trent i to måneder, og en nylig gjennomført måling viser at Ole Herman klarer å løpe i den hastigheten i nesten ti minutter.

Tviler
Ole Herman tviler sterkt på om han vil klare å nå målet på 45 minutter, men for ham er ikke det det viktigste uansett.

- Det er ett fett om jeg løper på 43 eller på 50 minutter. Jeg har i alle fall fått en bedre helse, sier Ole Hermann til Seher.no.
Den tidligere fotballdommeren har vært i god form tidligere i livet, men etter at karrieren var over har han ført en overvektig livsstil.

- Jeg har prøvd å legge om livsstilen før. Jeg vet jo hva som skal til, men jeg klarte det bare ikke og ble feitere og feitere. Nå har jeg fått det presset jeg trenger. Dessuten får vi jo fenomenal oppfølging av både leger og kostholdseksperter.

Han er ikke redd for å fall tilbake til gamle synder når Bedre Puls-tiden er over.

- Jeg har meldt meg på til halvmaraton til høsten, så jeg kan ikke kutte ut treninga, ler han.

Minus 26 kilo
Ole Hermann har tatt av mest av de fire, nemlig 11,5 kilo og 12 centimeter. Han var også den som definitivt veide mest med sine 119 kilo i utgangspunktet. Nå er han nede i 108.
Til sammen har deltagerne gått ned 26 kilo og redusert livvidden med totalt 31 centimeter.

Nargis har også gjort store framskritt. I den første testrunden for to måneder siden klarte hun ingen situps. Nå tar hun 26. Vekta har gått ned fra 94,5 til 88,1 kilo, og livvidden er redusert med hele 11 cm.

Alle testresultatene kan du se her (ekstern lenke).

Puls kan du se på NRK1 mandag kl 19.30.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Vil ikke se Himmelblå igjen
LES OGSÅ PÅ KK.NO: 3000 x 30 x 5 = akkurat nok