Erik Follestad

- Jeg knakk sammen og bare gråt

Nå slår den tidligere ishockeystjernen et slag for psykisk helse.

STERKE FØLELSER: Det er semifinale i «71 garder nord - Norges tøffeste kjendis», og ikke alt går som det skal når en av deltakerne bestemmer seg for å trekke seg. VIDEO: Dplay/ Rød Løper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På TV-skjermen fremstår Erik Follestad (30) som en skikkelig tøffing. Men nå avslører den tidligere landslagsspilleren i ishockey og nåværende realityprofilen at han også har sine myke sider.

I tillegg til at han har vært aktuell som deltaker i «71° nord - Norges tøffeste kjendis» på TVNorge, fronter han også en nasjonal kampanje om psykisk helse i regi av Norges Sykepleierforbund.

- Blir bare halvveis

Der forteller 30-åringen åpenhjertig om hvor vanskelig det var å leve opp til alle forventningene folk hadde til ham i ungdomstiden.

- Jeg følte at det skulle leveres av meg på alle mulige fronter - enten det var på hockeybanen, på fest, på skolen eller hjemme. Men det går bare ikke å gjøre absolutt alle til lags. Det ender opp med at ting bare blir halvveis.

- Til slutt følte jeg at alle gikk rundt og var irritert på meg, trenere, lærere og foreldre, forteller Follestad i et videointervju.

Det endte med at Asker-gutten ikke klarte å prestere på noen av frontene.

MANGE JERN I ILDEN: Erik Follestad har vært å se i flere tv-programmer, som her i «Skal vi danse» i 2017, sammen med Lillian Aasebø. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør
MANGE JERN I ILDEN: Erik Follestad har vært å se i flere tv-programmer, som her i «Skal vi danse» i 2017, sammen med Lillian Aasebø. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør Vis mer

Knakk sammen

- Man klarer å lure seg litt unna hele tiden, men plutselig smeller det.

Follestad, som da var 13 år gammel, følte at han ikke kunne snakke med noen om dette. Til slutt møtte han veggen, etter å ha tapt en fotballkamp.

- Jeg var kaptein på laget, så jeg følte at det var mitt ansvar at ting gikk bra. Men så gikk det ikke bra. Det gikk fryktelig inn på meg. Pappa skjønte hva som var greia, og spurte meg om det. Da knakk jeg sammen.

- Det hadde bygget seg opp over lang tid. Jeg gråt som en liten gutt, men jeg var jo en liten gutt. Da var det greit å ha en voksen far som kunne holde rundt meg, sier han i kampanjen til Norges Sykepleierforbund.

URETTFERDIG: Jon Almaas røper at han føler seg feil fremstilt i «71 grader nord kjendis» når han gjester «Senkveld» sammen med realitykollegaer Melina Johnsen og Erik Follestad. Vis mer

- Bare piss

- Det er alltid noen som sier at det ikke er lov å grine. Du skal være tøff nok til å ikke gjøre det. Men det er bare piss. Jeg mener at det er en styrke å vise følelser – enten du er glad eller lei deg, understreker Erik Follestad.

Den tidligere hockeystjernen hadde så mye å gjøre at han glemte avtaler, skuffet folk og slet med konsentrasjonen. Men etter at han ble voksen har han lært seg å si nei til ting han ikke har tid til.

PÅ ISEN: Erik Follestad (t.h.) i aksjon under den tredje NM-kvartfinalen i ishockey mellom Vålerenga Ishockey og Stjernen Hockey i Jordal Amfi i Oslo i 2013. Foto: NTB scanpix
PÅ ISEN: Erik Follestad (t.h.) i aksjon under den tredje NM-kvartfinalen i ishockey mellom Vålerenga Ishockey og Stjernen Hockey i Jordal Amfi i Oslo i 2013. Foto: NTB scanpix Vis mer

TV-krangel

Likevel har Follestad rukket å sjarmere TV-seerne både i TV 2-programmene «Iskrigerne» (2012), «Skal vi danse» (2017) og «Senkveld» (2019), og i disse dager i «71° nord - Norges tøffeste kjendis» på TVNorge.

Der kom han i krangel med en av de andre profilerte deltakerne, Jon Almaas (52), allerede i den første episoden.

Etter at en temmelig irritert Follestad hadde kalt Almaas for en besserwisser, oppsto det dårlig stemning.

- Du forteller oss hva vi skal gjøre hele tiden. Hele tiden! hører man den tidligere ishockeystjernen utbryte.

AMPERT: Jon Almaas, Melina Johnsen og Erik Follestad har markert seg som en kranglete trio i årets sesong av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». Video: Rød Løper/Dplay. Reporter: Henriette Eilertsen/Jonas Hammer Vis mer

Men selv om det til tider har oppstått små disputter på tv-skjermen, fant også Follestad og Almaas et vennskap på turen.

- Vi krangler, men det er ikke så ille som det fremstår. Det går en kule varmt når man diskuterer høyt, og Jon kan være sykt irriterende, men det er ikke på en kjip måte, har Follestad sagt i et tidligere intervju med Se og Hør.

Braksuksess

Før jul i 2018 skapte Erik Follestad nærmest en landeplage da han lanserte julelåten «Juletragedien» sammen med Linni Meister (34). Selv om den utradisjonelle duoen ble slaktet av kritikerne, fikk de braksuksess og slo alle rekorder.

– Det er veldig gøy, det må jeg ærlig innrømme. Det er veldig morsomt at den har satt nye rekorder. Nei, dette er rett og slett helt sjukt, uttalte han til Se og Hør den gang.

JULELÅT: I september inngikk Mads Hansen og Erik Follestad et veddemål. To måneder senere fikk Erik Follestad sjokkbeskjeden. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Helén Skogstad Vis mer

Lykkelig igjen

I april i fjor kunne den tidligere ishockeyspilleren bekrefte at han var blitt singel, etter å ha vært i et fast forhold i ett års tid.

Men nå smiler lykken igjen for den ettertraktede TV-profilen. Allerede i november i fjor kunne Follestad bekrefte at han hadde forelsket seg igjen.

- Ja, jeg har kjæreste. Det er ikke noen hemmelighet. Vi har vært sammen ganske lenge, vi, uttalte han til VG.

KJÆRESTER: Erik Follestad med kjæresten Ingvild Schistad. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Men det var først på premierefesten til den nye sesongen av «71° nord kjendis» i januar at han viste seg offentlig med sin nye kjæreste, søte Ingvild Schistad (25) fra Oslo.

- Dette er Ingvild. Hun er kjæresten min, kunne han fornøyd fortelle til Se og Hør.

- Jeg ligger på sofaen og drar meg, og hun vasker tøy og klager litt på meg, så det er vanlig prosedyre, la Follestad spøkefullt til, og røpet samtidig at de hadde vært samboere i et halvt år.

LES OGSÅ: - Derfor flyttet de

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer