NÆRE: Melissa og moren Joan Rivers hadde en rørende avskjed. Her på Golden Globe Awards i 2007. Foto: Stella Pictures
NÆRE: Melissa og moren Joan Rivers hadde en rørende avskjed. Her på Golden Globe Awards i 2007. Foto: Stella PicturesVis mer

- Jeg klatret opp i sengen hennes og holdt rundt henne

For første gang forteller datteren om sin rørende avskjed da komikeren Joan Rivers døde.

SEOGHØR.NO: I september døde komikeren Joan Rivers (81) brått og uventet, etter å ha sluttet å puste under et inngrep på stemmebåndene.

Torsdag avslørte stjernens datter, Melissa Rivers (47), hvordan hun tok farvel med sin berømte mor, i et intervju med det britiske TV-programmet «This Morning».

- Jeg passet på at hun ikke følte noe smerte og at hun var omringet av de menneskene hun var glad i, og som var glad i henne. Jeg passet på at hun så fantastisk ut, og at rommet var fylt med blomster og musikk, skriver Mirror.

Videre fortalte hun en svært rørende detalj ved avskjeden.

- Jeg gikk opp i sengen og holdt rundt henne en god stund. Det var veldig fredfult. Men den største gaven hun ga meg var at jeg fikk si ordentlig ha det, og ikke tvile på våre følelser for hverandre. Vi hadde ikke noe uferdig, sa hun.

VAR SPREK: Joan Rivers (t.h) var i full vigør tett opp mot operasjonen som førte til hennes bortgang. Nå saksøker datteren Melissa Rivers klinikken der moren ble operert. Her er mor og datter avbildet sammen på et arrangement i New York i mai 2014, under fire måneder før Joan Rivers døde.  Foto: Stella Pictures
VAR SPREK: Joan Rivers (t.h) var i full vigør tett opp mot operasjonen som førte til hennes bortgang. Nå saksøker datteren Melissa Rivers klinikken der moren ble operert. Her er mor og datter avbildet sammen på et arrangement i New York i mai 2014, under fire måneder før Joan Rivers døde. Foto: Stella Pictures Vis mer

Saken fortsetter under bildet.

I januar skrev bladet People at Melissa hadde bestemt seg for å saksøke klinikken hvor moren døde.

Ifølge nettstedet kalte Melissa avgjørelsen for en av de vanskeligste hun noensinne har tatt.

I SORG OG SJOKK: Melissa Rivers avbildet i forbindelse med minnegudstjenesten for moren i Temple Emanu-El i New York, få dager etter dødsfallet i starten av september 2014.  Foto: Stella Pictures
I SORG OG SJOKK: Melissa Rivers avbildet i forbindelse med minnegudstjenesten for moren i Temple Emanu-El i New York, få dager etter dødsfallet i starten av september 2014. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Det som ble utslagsgivende, var min ukuelige oppfatning om at ingen familie burde gå igjennom det moren min, sønnen min Cooper og jeg har vært igjennom, sa Joan Rivers' datter.

Avdekket grove feil

Under det relativt rutinemessige inngrepet Joan Rivers gjennomgikk, én uke før hun døde av inngrepets komplikasjoner, skal det ha blitt gjort flere alvorlige feil ved klinikken.

Blant annet fikk Rivers legemiddelet Propofol - det samme som bidro til Michael Jacksons død - uten at mengden ble godt nok dokumentert.

Rivers godkjente heller ikke alle prosedyrene legene gjennomgikk, blant annet ett inngrep fra Rivers kirurg, som ikke var autorisert til å jobbe på klinikken.

LES OGSÅ: Slik tok stjernene farvel med Joan Rivers