Val Kilmer:

- Jeg klarte nesten ikke vente med å kysse henne

Hollywood-stjernen skryter uhemmet av Angelina Jolie.

KJENT TRIO: Her er Colin Farrell, Angelina Jolie og Val Kilmer sammen under premieren av «Alexander» i Dublin i januar 2005. Foto: NTB Scanpix.
KJENT TRIO: Her er Colin Farrell, Angelina Jolie og Val Kilmer sammen under premieren av «Alexander» i Dublin i januar 2005. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste årene har Hollywood-stjernen Val Kilmer (60) vært kreftsyk, men det er ikke så mange år siden han var en av filmbyens mest ettertraktede skuespillere.

Han er nok for mange en slags kultfigur i Hollywood, og huskes godt fra filmer som «The Doors», «Top Gun», «True Romance» og «Batman Forever».

I 2004 spilte han i det historiske dramaet «Alexander», basert på livet til den makedonsk-greske generalen og kongen Alexander den store.

I filmen hadde Colin Farrell (43) hovedrollen som Alexander, mens Val Kilmer og Angelina Jolie (44) spilte foreldrene hans, kong Philip II og dronning Olympias.

Nå avslører 60-åringen at han hadde et godt øye til Jolie allerede før de startet innspillingen.

Vis mer

Stilte krav

Det er i Kilmers nye selvbiografi «I'm Your Huckleberry» at han åpner opp om forholdet og fascinasjonen for sin 16 år yngre skuespillerkollega.

«Når folk spør meg hvordan Angelina er, så sier jeg alltid at hun er som andre kvinner og superstjerner, bare mer. Mer vakker. Mer vis. Mer tragisk. Mer magisk. Mer jordnær. Er det verdt å bli kjent med mennesker som det kreves ukevis med anstrengelser for å forstå bare litt av? Ja», skriver han i boka, ifølge Us Weekly.

60-åringen forteller videre at han traff «Tomb Raid»-stjernen kort tid før stjerneregissøren Oliver Stone (73) kontaktet dem om rollene i «Alexander», og at de utviklet et vennskap.

Da Stone ville ha dem til å spille ektepar i filmen, kom Kilmer med et krav:

«Jeg ville kun si ja hvis det var tilbakeblikk i filmen fra hvor hardt kongen og dronningen falt for hverandre, og hvordan de stormet slottet med lidenskap, før de ble fiender», står det i boka, ifølge nettstedet.

Ville kjøpe jetfly til Jolie

Skuespilleren skal også ha tilføyd at det egentlig var en «halvveis spøk» fra hans side, men at regissøren ikke fikk med seg humoren.

FILMFAMILIE: Til tross for at Angelina Jolie bare er ett år eldre enn Colin Farrell, spilte hun moren hans i filmen Alexander fra 2004. Val Kilmer spilte mannen hennes. Foto: NTB Scanpix
FILMFAMILIE: Til tross for at Angelina Jolie bare er ett år eldre enn Colin Farrell, spilte hun moren hans i filmen Alexander fra 2004. Val Kilmer spilte mannen hennes. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Uansett, så legger ikke Kilmer skjul på at han gledet seg til å komme på settet for å øve på scenene sammen med Jolie. Hun var den gang nysingel etter å ha separert seg fra ektemannen Billy Bob Thornton (64).

«Jeg klarte nesten ikke vente med å kysse henne, og til å kjøpe en Gulfstream Jet til henne der jeg skulle male en V+J på flyhalen. Hun hadde nylig adoptert sitt første barn, Maddox, i all hemmelighet, og paparazziene var besatt av denne postmoderne Madonna. Hun var det perfekte bildet på en utilnærmelig stjerne med et utrolig elegant morsinstinkt», skriver han videre.

Også tidligere har Val Kilmer uttrykt sin store beundring for Jolie. I et intervju med Sky News tilbake i 2004, sitert av VG, kom han med følgende utsagn om «Alexander»-motspilleren:

- Angelina er så vakker at til og med kamelene stirrer på henne på en spesiell måte. Palmetrærne også, sa han den gang, og la til at selv de døde ville ønsket å date henne.

Falt for annen motspiller

Men Val Kilmer klarte likevel ikke å kapre hjertet til den mørke skjønnheten. Hun endte i stedet opp med å forelske seg i Brad Pitt (56) under innspillingen av «Mr. & Mrs. Smith» i 2005.

Jolie og Pitt var kjærester i ni år før de giftet seg i 2014. Bare to år senere kom derimot sjokknyheten om at duoen, som har barna Maddox (18), Pax (16), Zahara (15), Shiloh (13), Knox og Vivienne (11), skulle skilles.

BERØMTE EKSER: Brad Pitt og Angelina Jolie fant tonen også utenfor «Mr & Mrs. Smith»-settet, men lykken skulle ikke vare. Her i en scene fra filmen fra 2005. Foto: 20th Century Fox /Kobal/ REX/ NTB scanpix
BERØMTE EKSER: Brad Pitt og Angelina Jolie fant tonen også utenfor «Mr & Mrs. Smith»-settet, men lykken skulle ikke vare. Her i en scene fra filmen fra 2005. Foto: 20th Century Fox /Kobal/ REX/ NTB scanpix Vis mer

I kjølvannet av sjokkbruddet, som har ført med seg en bitter skilsmissestrid, uttalte Jolie blant annet følgende i et intervju med BBC:

- Jeg vil ikke si så mye om det, bortsett fra at det har vært en veldig vanskelig tid. Vi er en familie, og vil alltid være det. Vi kommer oss gjennom dette og blir forhåpentligvis sterkere som familie av det, sa hun i februar 2017, ifølge People.

FÅR REFS: Kjendiser må også holde seg hjemme på grunn av coronaviruset, og prøver derfor å spre kjærlighet og glede på nye måter. Det er likevel ikke alt som går helt hjem til folket. Video: Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: Kate Holmes deler sjeldent bilde av datteren

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer