Emily Blunt:

- Jeg klarte ikke si mitt eget navn

Hollywood-stjernen slet med sterk stamming som barn.

TUNG TID: Som ung diktet Emily Blunt stadig opp nye navn fordi hun hadde problemer med å si sitt eget da folk spurte hva hun het. Foto: NTB Scanpix
TUNG TID: Som ung diktet Emily Blunt stadig opp nye navn fordi hun hadde problemer med å si sitt eget da folk spurte hva hun het. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stjerneparet Emily Blunt (36) og ektemannen John Krasinski (40) er begge to av Hollywoods mest ettertraktede skuespillere.

Som en del av jobben er de vant til å pugge tekster, svare på vrine spørsmål fra journalister og snakke foran store folkemengder.

Derfor kommer det kanskje som en overraskelse for noen at Blunt slet fælt med stamming i oppveksten.

«The Girl on the Train»-stjernens stamming var så ille at hun hadde vanskelig for å si sitt eget navn. Dette skapte mye frykt, spesielt i skolesammenheng.

- Skolen var en interessant opplevelse for det var flere ting jeg ikke kunne eller ville gjøre. Som for eksempel å lese diktene mine høyt i klassen. Jeg hatet når læreren stilte meg et spørsmål som jeg måtte svare på foran alle, forteller hun til Marie Claire, ifølge Contact Music.

KRANGEL: Det blir høylytt krangel mellom søstrene Kendall Jenner og Kourtney Kardashian etter de var på en hyttetur. Vis mer

Ga seg selv falske navn

Som 12-åring var stammingen blitt et så stort problem at Emily kviet seg for å gjøre en rekke ting som andre ikke ville ofret en tanke engang.

- Jeg var ikke glad i å ringe til vennene mine. Jeg klarte ikke å si mitt eget navn hvis noen spurte hva jeg het. For å få en bedre flyt i språket kan man vanligvis bytte ut ord eller finne et ord som er lettere å si, men det kan man ikke gjøre med navnet sitt.

- Derfor lærte jeg raskt som barn at ting ble vanskelig for meg i pressede situasjoner, forklarer Blunt, som ofte diktet opp nye navn for å slippe unna pinlige situasjoner, ifølge nettstedet.

Blunt innrømmer at hun fremdeles har dager hvor hun kan merke stammingen, særlig i jobbsammenheng hvis hun har emosjonelle scener, hvor det for eksempel skjer en ulykke.

- Det er de eneste gangene jeg føler jeg kan bli vippet av pinnen.

Men i dag ødelegger ikke stammingen for henne lenger.

- Jeg tenker ikke en gang over stammingen min når det kommer til roller jeg takker ja til. Hvis det dukker opp en vanskelig linje, så tror jeg at med tiden blir man selvsikker nok til å finne en vei rundt problemet.

Straks kinoaktuell

I 2010 giftet Blunt seg med skuespillerkollega John Krasinski, kjent fra komiserien «The Office», i en romantisk seremoni i Italia.

De to har også spilt mann og kone på det store lerretet. I horrorfilmen «A Quiet Place» hadde de nemlig hovedrollene som ekteparet Lee og Evelyn Abbott. Neste måned kommer oppfølgeren «A Quiet Place Part II, hvor Blunt igjen har hovedrollen, mens Krasinski har regi.

Privat er duoen foreldre til døtrene Hazel (5) og Violet (3).

Emily har tidligere avslørt at stammingen plutselig forverret seg under sitt første svangerskap.

- Jeg hadde på en måte vokst det fra meg, men morsomt nok kom det ganske kraftig tilbake da jeg var gravid. Det var interessant, fortalte hun til Radio Times i 2015.

LES OGSÅ: Adele sjokkerte med sin nye figur på Oscar-fest

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer