- Jeg klarte ikke kose meg da jeg var gravid

Anja Johansen, som har datteren Frøya (1) med svømmer Lavrans Solli, har ingen hast med å bli mamma igjen.

OVERBESKYTTENDE MOR: Svømmeesset Lavrans Solli og bloggeren Anja Johnansen fikk datteren Frøya prematurt i 2014. Både før og etter fødselen har ettbarnsmoren vært bekymret for babyens ve og vel. Her er familien sammen i august 2014, da Solli forberedte seg til EM i Berlin. Foto: Mette Bugge/ NTB Scanpix
OVERBESKYTTENDE MOR: Svømmeesset Lavrans Solli og bloggeren Anja Johnansen fikk datteren Frøya prematurt i 2014. Både før og etter fødselen har ettbarnsmoren vært bekymret for babyens ve og vel. Her er familien sammen i august 2014, da Solli forberedte seg til EM i Berlin. Foto: Mette Bugge/ NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Våren 2014 ble blogger Anja Johansen (28) og svømmer Lavrans Solli (23) foreldre for første gang, over to måneder før termin.

Datteren, som fikk navnet Frøya, veide bare et drøyt kilo da hun kom til verden.

På bloggen sin, Team Solli, har Johansen delt mange tanker rundt det å ha et prematurt barn. I et nytt intervju med VG åpner hun seg om den lille.

Der avslører hun blant annet at hun tenker mye på babyens helse.

- Frøya er en perfekt jente (...) Det å få henne, bli mor og være mor er noe av det vanskeligste, tøffeste og [mest] emosjonelle jeg har gjort i hele mitt liv. Jeg føler nesten at det spiser meg opp. Jeg er jo så bekymret hele tiden, sier Anja Johansen til avisen.

Saken fortsetter under bildet.

FØDTE FOR TIDLIG: Anja Johansen og Lavrans Solli på Moods of Norway-motevisning i Oslo i februar 2014. Et par måneder senere kom Frøya til verden. Foto: NTB scanpix
FØDTE FOR TIDLIG: Anja Johansen og Lavrans Solli på Moods of Norway-motevisning i Oslo i februar 2014. Et par måneder senere kom Frøya til verden. Foto: NTB scanpix Vis mer

28-åringen legger til at svømmekjæresten gjerne vil ha et barn til, men at hun selv foreløpig ikke tør.

- Å bli mor har gjort at jeg føler meg som en myk ost. Jeg klarte ikke kose meg da jeg var gravid heller. Hver dag gikk jeg rundt og var bekymret for at noe skulle skje med babyen. Det er trist. Jeg skulle ønske jeg kunne klart å kose meg mer som gravid, sier hun til VG.

Gjør alt for datteren

I et ferskt blogginnlegg skriver Johansen at hun og Lavrans Solli vil prøve å ha datteren i barnehage fra januar av.

Dette er noe paret ikke kunne tenkt seg for et halvår siden, forteller den engasjerte småbarnsmoren:

«Jeg har ringt til de barnehagene jeg kunne tenkt meg. Pratet med dem, og fortalt om Frøya. Mange av de har flere premature barn i sin barnehage. Om Frøya får plass vil fysioen vår ha en dag (en time) i uken der hun er i barnehagen med Frøya slik hun er her hjemme [per] dags dato».

Saken fortsetter under bildene.

ØYENSTEN: Anja Johansen elsker å ha lille Frøya i livet sitt men sier til VG at hun ikke er klar for å få et barn til. Foto: Andreas Fadum/ Privat
ØYENSTEN: Anja Johansen elsker å ha lille Frøya i livet sitt men sier til VG at hun ikke er klar for å få et barn til. Foto: Andreas Fadum/ Privat Vis mer

Anja Johansen har tidligere sagt til Se og Hør at hun ble uthengt på nettet, etter å ha fortalt om livet med den premature datteren på bloggen. Blant annet truet en bruker på diskusjonsforumet Kvinneguiden med å melde henne til barnevernet.

- Denne hetsen gjør meg bare provosert. En kan mene mye om andre, men ofte er det like greit å holde det for seg selv. Dette har bikket over til ganske alvorlige anklager om at jeg ikke tar vare på barnet mitt. Jeg vet hva som er best for mitt barn og jeg har leger rundt meg som råder meg på veien. Det er det jeg forholder meg til, sa Johansen til Se og Hør i fjor sommer.

Lykkelige foreldre

Proffsvømmer Lavrans Solli og Anja Johansen fikk mye oppmerksomhet da forholdet deres ble kjent våren 2013. Johansen var tidligere sammen med svømmeesset Alexander Dahle Oen, som døde av hjertestans på treningsleir i Arizona våren 2012.

TRIVES SOM FAR OG MOR: Lavrans Solli og Anja Johansen koste seg nok likevel med en «frikveld» sammen på Costume Awards i Oslo i januar 2015. Foto: Andreas Fadum
TRIVES SOM FAR OG MOR: Lavrans Solli og Anja Johansen koste seg nok likevel med en «frikveld» sammen på Costume Awards i Oslo i januar 2015. Foto: Andreas Fadum Vis mer

I 2013 ble det kjent at paret ventet sitt første barn. Før fødselen sa Lavrans Solli til Seoghør.no at han gledet seg til å bli far i ung alder.

- Jeg ser bare på det som positivt. Da får jeg mange flere år med barnet mitt enn om jeg skulle fått barn om 20 år. Da hadde jeg mistet 20 år av livet mitt uten barn, sa han til Seoghør.no i februar 2014.

At Anja Johansen og kjæresten er stolte av datteren, er det liten tvil om. I august delte bloggeren det første offentlige nærbildet av Frøya med leserne sine.

«Selv om vi nå har valgt å vise dere vår største kjærlighet, ønsker vi ikke å dele for mange bilder av henne på sosiale medier fremover. Vi liker å ha henne litt på 'privaten' ;) Men, her er hun nå: Frøya Frøyesen, som smelter våre hjerter, og vi er veldig stolte av å vise henne frem!!» skrev hun begeistret i et blogginnlegg dengang.

LES OGSÅ: - Hun er forloveden min

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer