Isabel Raad:

- Jeg klarte ikke holde tilbake tårene

Toppblogger Isabel Raad åpner opp om bokprosjektet.

UTLEVERENDE: Blogger Isabel Raad kunngjorde denne uken at hun skal gi ut en bok. Nå deler hun blant annet hvilke tilbakemeldinger hun har fått. Foto: Nora Angeltveit
UTLEVERENDE: Blogger Isabel Raad kunngjorde denne uken at hun skal gi ut en bok. Nå deler hun blant annet hvilke tilbakemeldinger hun har fått. Foto: Nora Angeltveit Vis mer
Publisert

«Hvis jeg kunne velge, ville jeg blitt plassert i fosterhjem den dagen jeg ble født. Det høres kanskje helt sykt ut, men oppveksten min unner jeg virkelig ingen. Det var et helvete.»

Slik lyder noen av ordene i den kommende boken til toppblogger Isabel Raad (24). Det var tidligere denne uken at 24-åringen offentliggjorde nyheten om at hun - i likhet med mange av sine bloggkolleger - skal utlevere seg selv i bokform.

Og tilbakemeldingene har ikke latt vente på seg.

- Jeg har fått utelukkende positive reaksjoner. Det virker som mange er nysgjerrige på barndommen min, og dette er heller ikke noe jeg har skrevet om tidligere. Folk vil se en helt ny side av meg, og forhåpentligvis vil de forstå meg bedre etter å ha lest boken. Jeg er utrolig rørt over alle tilbakemeldinger, sier Raad til Se og Hør.

- Juridisk vurdering

Onsdag tok bloggeren til Instagram der hun leste et utdrag fra boken, og ga dermed publikum en smakebit på hva en kan forvente seg. Det er Egmont som står for utgivelsen, og på deres nettsider kommer det frem at boken har fått tittelen «Shirog - jenta jeg en gang var», som baserer seg på Raads tidligere fornavn.

Se dette innlegget på Instagram

0-8

Et innlegg delt av ISABEL RAAD (@isabelsraad)

24-åringen legger ikke skjul på at innholdet vil være utleverende. Raad beskriver blant annet en oppvekst preget av vold, frykt, bekymringsmeldinger, narkotikasalg, krisehjem, selvmordstanker, og om voksne mennesker som sviktet - igjen og igjen.

- Hvilke forbehold har du måttet ta i prosessen med å publisere din historie?

- Egmont har gjort en grundig jobb med å innhente dokumentasjon og godkjenninger, og det har hele veien vært en juridisk vurdering. Dette er min historie, og historien er sann.

- Har du måttet vrake noe underveis?

- Dette ønsker jeg ikke å kommentere.

Se dette innlegget på Instagram

12-17

Et innlegg delt av ISABEL RAAD (@isabelsraad)

- Ønsker ikke dele

bloggen sin skriver 24-åringen at det å rive opp i gamle sår, har vært en krevende affære. Selv om skriveprosessen har vært ekstremt tøff, mener hun at arbeidet har vært givende, og ikke minst verdt det.

- Jeg har allerede fått meldinger av barn og unge som i dag befinner seg i en lignende situasjon som det jeg selv gjorde da jeg var et barn. De takker meg for at jeg våger å dele min historie. Jeg klarte ikke holde tilbake på tårene i går når jeg leste disse meldingene. Det beviser bare nok en gang for meg selv at det jeg gjør er utrolig viktig, skriver hun på bloggen.

- Kan du dele noe om historiene som vil bli fortalt i boken?

- Jeg ønsker ikke å dele en konkret historie, da jeg synes det er viktig at man leser fortellingen min i sin helhet. Alle små og store hendelser henger sammen, og utgir historien om mitt liv og hvordan det har formet meg som person, sier Raad til Se og Hør.

FORANDRET SEG: Isabel Raad var for første gang med på «Paradise Hotel» i 2015. I år kan hun sjekke inn på nytt, og Stavanger-jenta legger ikke skjul på at mye har forandret seg siden sist. Video: Marie Røssland Vis mer

- Enorm trøst i den

Selv håper bloggeren at boken kan bidra til en større forståelse av hvem Isabel Raad er, og hva som har vært med på å forme den hun er i dag.

- Jeg vil bli forstått bedre, men først og fremst handler dette om å hjelpe andre og kunne bidra til at norske barn satt i et system de føler seg utrygg i, kan bli litt tryggere.

- I oppveksten følte jeg meg veldig alene. Jeg trodde jeg var den eneste i verden som ble plassert i beredskapshjem, institusjoner og fosterhjem. Som 12-åring leste jeg en bok om en jente som hadde opplevd mye av det samme som meg, og jeg fant enormt trøst i den. Jeg håper at min bok kan gi den samme trøsten til andre jenter og gutter i samme situasjon.

- Hvorfor vil du nå fortelle så mye du ikke har fortalt før?

- Jeg har vært gjennom mye, men i dag føler jeg meg sterke enn noen gang. Jeg har alltid hatt et ønske om å fortelle historien min, men jeg måtte vente til jeg var helt klar.

Raad opplyser at bokens overskudd skal gå til en veldedig organisasjon som jobber med å gi barnevernsbarn en bedre hverdag.

LES OGSÅ: Tatt i bloggjuks før prisutdeling

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer