Chrissy Teigen:

- Jeg klarte ikke å skjønne hvorfor jeg var så ulykkelig

Åpenhjertig om å bli rammet av fødselsdepresjon.

VAR DEPRIMERT: Modell Chrissy Teigen klarte ikke å nyte den påfølgende tida etter at dattera ble født. Nå avslører 31-åringen at hun ble rammet av fødselsdepresjon. Foto: NTB Scanpix
VAR DEPRIMERT: Modell Chrissy Teigen klarte ikke å nyte den påfølgende tida etter at dattera ble født. Nå avslører 31-åringen at hun ble rammet av fødselsdepresjon. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Modell Chrissy Teigen (31) har flere ganger bevist at hun er en dame med bein i nesa.

Hun bruker stadig sin posisjon til å utfordre skjønnhetsidealet, kaster seg gjerne inn i den politiske debatten, i tillegg til å stå opp mot urett i sosiale medier.

Til tross for at Teigen fremstår som en hard nøtt å knekke, innrømmer modellen at hun er like utsatt for livets realiteter og utfordringer som oss andre.

- Klær i spiskammerset

31-åringen avslører for første gang hvordan hun ble rammet av fødselsdepresjon og angst, etter at dattera Luna Simone Stephens kom til verden i fjor.

- Jeg klarte ikke å skjønne hvorfor jeg var så ulykkelig, skriver Teigen i et lengre innlegg i magasinet Glamour, og fortsetter:

RØD LØPER: Chrissy Teigen møtte opp på den røde løperen i denne kjolen under American music awards. Video: AP Vis mer

- De fleste dagene tilbrakte jeg på nøyaktig samme sted i sofaen, og klarte sjeldent å samle nok energi til å komme meg opp i andre etasje på soverommet. John sov på sofaen med meg, noen ganger fire netter på rad. Etter hvert hadde jeg klær inne i spiskammerset, så jeg skulle slippe å gå ovenpå når John gikk på jobb. Jeg kunne ofte bryte ut i gråt, helt plutselig.

Ifølge Helsenorge starter rundt en tredel av alle fødsels- og barseldepresjoner under graviditeten. Hvert år vil også anslagsvis 3000-9000 barselkvinner være plaget av nedstemthet og depresjon her til lands.

- Tålmodig og kjærlig

I innlegget forklarer Teigen videre at det var først da hun oppsøkte hjelp hos lege, at hun innså at ikke alt var som det skulle. 31-åringen hyller videre ektemannen John Legend for å ha vært en enorm støtte.

- Han er akkurat så godhjertet, tålmodig, kjærlig og forståelsesfull som han framstår, skriver hun.

TAKKNEMLIG: Chrissy Teigen gir ektemannen John Legend honnør for å være støttende og forståelsesfull i det som var en svært tøff tid for modellen. Foto: NTB Scanpix
TAKKNEMLIG: Chrissy Teigen gir ektemannen John Legend honnør for å være støttende og forståelsesfull i det som var en svært tøff tid for modellen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Teigen er imidlertid ikke den første berømte kvinnen som har valgt å stå fram og fortelle sin historie.

I 2012 fødte superstjerna Adele Adkins (28) sønnen Angelo James Konecki (4).

Artisten har flere ganger blitt hyllet for hvordan hun har håndtert morsrollen, og fikk blant annet skryt etter at hun lot sønnen bruke prinsessekjole under besøk i en fornøyelsespark tidligere ifjor.

I et åpenhjertig intervju med Vanity Fair fortalte imidlertid Adele at barseltida ble alt annet enn hun hadde forventet.

- Skremte meg

I det som skulle vært den lykkeligste perioden i hennes og samboerens liv, opplevde sangerinna å bli hardt rammet av fødselsdepresjon.

OGSÅ RAMMET AV DEPRESJON: Superstjerna Adele har selv vært åpen om å bli rammet av fødselsdepresjon. Foto: NTB scanpix
OGSÅ RAMMET AV DEPRESJON: Superstjerna Adele har selv vært åpen om å bli rammet av fødselsdepresjon. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Det skremte meg. Jeg visste allerede at fødselsdepresjon kunne trigge forskjellige følelser. Blant annet at man ikke ville være i nærheten av sitt eget barn, frykt for å skade barnet, eller frykt for at man ikke gjør en god nok jobb. I mitt tilfelle ble jeg besatt av babyen. Jeg følte meg veldig utilstrekkelig. Det føltes som om jeg hadde tatt mitt livs verste valg, sa Adkins til magasinet i 2016, ifølge Reuters.

28-åringen forklarte at hun «alltid har vært sårbar» for utvikling av depresjon. Det hele startet ifølge sangstjerna da et nært familiemedlem gikk bort.

- Jeg opplevde depresjon først da min bestefar døde. Jeg var 10 år gammel. Selv om jeg aldri har opplevd selvmordstanker, har jeg vært mye i terapi. Heldigvis har jeg ikke hatt nedstemte følelser i etterkant av fødselsdepresjonen, sa hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer