<strong>ÅPNER HJEMMET:</strong> Alf Tande-Petersen åpner hjemmet og kjøleskapet i Vormsund i Akerhus for programleder Mia Gundersen i TV3s «Vis meg ditt kjøleskap». Foto: TV3/ «Vis meg ditt kjøleskap»
ÅPNER HJEMMET: Alf Tande-Petersen åpner hjemmet og kjøleskapet i Vormsund i Akerhus for programleder Mia Gundersen i TV3s «Vis meg ditt kjøleskap». Foto: TV3/ «Vis meg ditt kjøleskap» Vis mer

- Jeg klarte ikke å bevege kroppen

Alf Tande-Petersen snakker ut om den tøffe tiden i TV3-program.

Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: På 90-tallet var Alf Tande-Petersen (61), alias Tande-P, selve kongen av norsk lørdagsunderholdning på TV. Sammen med programleder-makker Martin oppnådde Tande-P hele to millioner seere på NRK med sitt program.

I tirsdagens episode av «Vis meg ditt kjøleskap» på TV3 forteller den erfarne programlederen at suksessen var vanskelig å takle.

- Det var en veldig underlig tid. Jeg ble faktisk deprimert av det. Alle skulle ha tak i meg og skulle ha en bit av meg. Det var ikke få ganger jeg satt inne i skogen bak her, med hunden min Oscar, og bare lurte på om det var noen mening i hele den greia der. Og Oscar var en ekspert i å lytte, sier Tande-P til Mia Gundersen (50) i programmet.

Programleder-duoen Tande-P og Martin, som bare var ni år på den tiden, ble et fenomen i Norge på 90-tallet. Men bak den suksessfulle fasaden opplevde Alf Tande-Petersen at det ikke alltid var like lett å være i rampelyset.

På et tidspunkt holdt det på å gå galt, sekunder før direktesending.

- Vi sto i kulissene og Martin og jeg skulle inn for første gang. Da hadde vi nedtelling fra ti, og når jeg hørte ti-tallet ble jeg helt lammet. Jeg ble helt stiv. Jeg prøvde å løfte foten, men det gikk ikke. Jeg klarte ikke å bevege kroppen. Og på «sju» så sa jeg til Martin, altså denne niåringen: «Martin, du må gå inn alene. Ikke spør, bare gå inn alene».

- Han så på meg på tre og sa: «Ja, altså». Og på «null» gikk lille Martin inn og sa: Dere tror kanskje jeg er Tande-P., men det er feil. Her kommer han!» Og da hadde jeg løsnet. Hadde det ikke vært for han hadde jeg ikke kommet inn i studio, erindrer Tande-P.

I samtale med Mia Gundersen forteller Petersen at TV-suksessen gikk ut over familielivet, og at den voldsomme profileringen han fikk gjennom TV etter hvert utsatte ham og familien for stor fare.

- Det var en gang familien måtte flyttes og ha politibeskyttelse, og jeg hadde politiet rundt meg i studio. Det var en som skulle skyte meg på direkten. Det var hans besettelse. Det er den eneste sendingen jeg har sett av meg selv, for jeg ville se hvordan jeg så ut i ansiktet da. Det var ikke helt bra, forteller Tande-P i «Vis meg ditt kjøleskap».
 
«Vis meg ditt kjøleskap» sendes på TV3 mandag til torsdag klokka 20. Se Seoghørs TV-guide her.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Skulle drepes under TV-sending  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer