Reese Witherspoon:

- Jeg klarte det ikke lenger

Reese Witherspoon bestemte seg for å forlate det voldelige forholdet.

ÅPNER OPP: Skuespiller Reese Witherspoon forteller åpent om perioden av livet hun tilbragte i et voldelig forhold. Hun vet ikke om hun hadde klart å komme ut av en sånn situasjon i dag. Her med Gabrielle Carteris på SAG Awards i januar. Foto: NTB scanpix
ÅPNER OPP: Skuespiller Reese Witherspoon forteller åpent om perioden av livet hun tilbragte i et voldelig forhold. Hun vet ikke om hun hadde klart å komme ut av en sånn situasjon i dag. Her med Gabrielle Carteris på SAG Awards i januar. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Skuespiller Reese Witherspoon (41) har i flere tiår moret verden, med roller i filmer som «Lovlig blond», «This Means War» og «Cruel Intentions». Hun har blitt en populær skikkelse i Hollywood, både på grunn av sitt turbulente privatliv og for sitt vinnende smil.

Det siste året er det derimot rollen i «Big Little Lies» som har skaffet henne mest oppmerksomhet. Nylig prydet hun forsiden av Vanity Fair, sammen med blant andre Oprah Winfrey. Nå pryder hun også forsiden av Oprahs eget magasin, O.

MISHANDLES: Nicole Kidman spiller rollen som Celeste, som lever et tilsynelatende perfekt familieliv sammen med mannen Perry (Alexander Skarsgård) og deres to tvillingsønner. Samtidig utsettes Celeste for fysisk og psykisk mishandling av ektemannen. VIDEO: HBO Nordic Vis mer

Witherspoon avslører i intervjuet at hun satt fast i et voldelig forhold, og hadde problemer med å komme seg ut.

- Var veldig ung

Talkshowdronningen har selv stått for intervjuet av Reese, ifølge E! Online. På spørsmål om hva den vanskeligste avgjørelsen hun noensinne har tatt er, skifter samtalen over mot et alvorlig tema.

- Det vanskeligste jeg har gjort var å komme meg ut av et voldelig forhold, sier hun og legger til at hun ble mishandlet både fysisk og psykisk av partneren.

- Jeg tegnet en linje i sanden, men den ble tråkket over. Hjernen min skrudde seg plutselig på. Jeg klarte det ikke lenger. Jeg var veldig ung da, og det var avgjørende for meg, forteller hun.

Uten å gå for mye inn på spesifikke detaljer, forteller stjernen at avgjørelsen ble tatt i ung alder og at det forandret henne for alltid.

Hun har tidligere vært åpen om at perioder i livet ikke alltid har vært like enkle å takle, og at hun tidvis har fått hjelp av gode venner med å komme seg på beina igjen etter vanskelige tider.

Selv om stjernen i dag er lykkelig gift med talentspeideren Jim Toth, som hun flere ganger har uttalt seg svært positivt om, er hun ikke sikker på om hun hadde klart å ta avgjørelsen hun tok for alle de årene siden nå.

- Det at jeg sto opp for meg selv endret meg ned på cellenivå. Det er en av grunnene til at jeg i dag kan si at jeg er ambisiøs, fordi noen forsøkte å ta det vekk fra meg, forklarer stjernen.

- Misbrukt av regissør som 16-åring

Ambisjon var ett av hovedtemaene for intervjuet, i tillegg til #metoo-kampanjen, trakassering og misbruk. Både Reese og Oprah har vært viktige stemmer i debatten.

Da Witherspoon gikk på scenen under Elles feiring av Hollywoods kvinner i oktober i fjor, fortalte hun blant annet åpent om seksuell trakassering. Hun hevdet at hun hadde blitt misbrukt av en regissør da hun var bare 16 år gammel.

Ingen bør få oppleve noe sånt, men skuespilleren valgte å snu det negative til noe positivt. Hun har tidligere fortalt at de vonde stundene i livet hennes har vært noe av motivasjonen bak det å sikte etter en suksessfull karriere.

Witherspoon er ikke den eneste stjernen som har valgt å være åpen om sin fortid med voldelige menn. Skuespiller Lindsay Lohan, popstjernen Rihanna og tidligere Spice Girls-medlem Mel B har alle valgt å bruke mediene som talerør for saken, slik at andre forhåpentligvis slipper å oppleve det sammen.

PÅ POLITISTASJONEN: Politiet i Georgia har frigitt en overvåkningsvideo som skal vise hollywoodskuespiller Reese Witherspoon bli ført inn på politistasjonen i Atlanta i 2013, der hun ble satt bak lås og slå. Vis mer Vis mer

Trebarnsmor

Mens mor Witherspoon har hatt en travel karriere siden den først startet opp, har barna hennes nå begynt å tre inn i rampelyset. 18 år gamle Ava Elizabeth Phillippe er datter av skuespilleren og Ryan Phillippe, og har de siste årene gjort sitt inntog i mote- og filmbransjen.

På rød løper i fjor dukket hun opp side om side med sin berømte mor, og det gikk ikke forbi i stillhet.

LIKHET: Da Reese Witherspoon dukket opp på den røde løperen med dattera Ava, var det flere som mente at de var prikk like. I matchende, metalliske kjoler fikk de to blitsregnet til å hagle. Foto: NTB scanpix
LIKHET: Da Reese Witherspoon dukket opp på den røde løperen med dattera Ava, var det flere som mente at de var prikk like. I matchende, metalliske kjoler fikk de to blitsregnet til å hagle. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det var i forbindelse med premieren på HBO-serien «Big Little Lies» at mor og datter dukket opp sammen. Witherspoon har en av hovedrollene i serien, som har stukket av med Emmys, Golden Globes og SAG-priser.

I metalliske kjoler poserte mor og datter side om side foran presseveggen. Avisa Daily Mail holdt heller ikke tilbake synspunktene sine, og mente at damene er like som to dråper vann.

Ava Elizabeth Phillippe kom til verden i 1999, og var både Reese Witherspoon og skuespiller Ryan Phillippe første barn.

Paret fikk også sønnen Deacon Reese Phillippe (14) sammen. Siden de gikk hver til sitt i 2006 har begge fått andre barn i sine respektive forhold. I 2012 fikk hun sønnen Tennessee James Toth (5) sammen med sin nåværende ektemann.

LES OGSÅ: Avslører navnet på datteren

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer