Anniken Jørgensen:

- Jeg klarer ikke å slippe ham fri

Anniken Jørgensen bekrefter bruddet med Anders Gran, men håper de kan finne tilbake til hverandre.

SLUTT: Anniken Jørgensen bekreftet at det er slutt mellom henne og Anders Gran på den røde løperen torsdag kveld. Foto: Espen Solli / TV 2
SLUTT: Anniken Jørgensen bekreftet at det er slutt mellom henne og Anders Gran på den røde løperen torsdag kveld. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

(Seoghør.no): Tidligere i år fortalte toppblogger Anniken Jørgensen (20) at hun og kjæresten Anders Gran (24) hadde tatt en pause i forholdet.

Nå forteller 20-åringen, som tidligere har vært med i TV-programmet «Bloggerne», til Seoghør.no at hun innrømmer å ha sagt til media at det var en pause, men at det faktisk er slutt.

- Det veldig komplisert fordi jeg føler at han og jeg har byttet litt plass. Eller i hvertfall med min forrige eks. Fordi jeg ser alle feilene jeg selv gjorde, som er veldig rart. Og så er det vondt å påføre noen den smerten jeg hadde, og det unner jeg ingen, sier hun.

Anniken bekreftet bruddet på bloggen sin i midten av juni.

«Anders og jeg skal flytte fra hverandre. Jeg vet ikke hvordan jeg skal kunne bo alene igjen, spise frokost alene eller sove alene,» skrev hun den gangen.

- Han er på en måte i livet mitt ennå, så det er nok jeg som ikke helt klarer å slippe han fri, tror jeg. Det er vondt.

- Er det for tidlig å finne en ny?

- Absolutt. jeg ikke klar for noen andre, og ser ikke for meg noen andre. Tenker ikke på noen andre. Det er nesten sånn at jeg trives med å være litt ensom.

- Ser du for deg at dere finner tilbake til hverandre?

- Jeg håper jo det, sånn egentlig. men jeg tror jeg veldig gjerne vil forandre personer og noen ganger må jeg bremse meg selv opp litt og tenke at noen ganger så får man ikke gjort det - noen ganger er folk bare sånn som de er.

- Jeg er glad i ham.

Opptatt av etisk produksjon

Det er ikke bare bloggen som har gjort henne kjent.

20-åringen var aktivt med i Aftenposten-serien «Sweatshop», som satte fokus på etisk produksjon av klær og fikk i gang flere omfattende debatter om industrien. Etter produksjonen hadde hun en lang bloggpause, men kom tilbake for å fronte det serien bunner i.

- Jeg prøver å fremme etisk klesproduksjon så mye som mulig i «Bloggerne», sa Anniken til Dagbladet og fortsatter:

- Å få et innblikk i dette forandret meg, og det er fortsatt et viktig tema. Det er derimot vanskelig fordi jeg er blogger. Leserne skulle helst ha sett meg naken, fordi de mener jeg er dobbeltmoralsk og bryter med det jeg kjemper mot.

Saken fortsetter nedenfor.

NY SESONG: For sjette gang skal et knippe bloggere vise fram livene sine i TV 2-programmet «Bloggerne». Denne gangen byr programmet på Marna Haugen, Ørjan Burøe, Anna Rasmussen, Kristine Ullebø, Anniken Jørgensen, John Arne Riise, Louise Angelica Riise, Tonje Blomseth og Anne Brith Davidsen. Video: TV 2 Vis mer

For 20-åringen har det aldri handlet om å boikotte industrien eller å velge bort klær. Det hele handler om et bevisst forhold til hvordan klærne man kjøper og bruker i hverdagen produseres, og hvilke forhold arbeiderne som produserer klærne lever under.

- Alle må ha en jobb, men disse menneskene får knapt nok lønn. Produksjonen må være etisk, og folk må tjene mer enn en cola til lønn.

Jørgensen har vært på tv tidligere. Som både deltaker i NRK-serien «Teenage Boss» og «Sweatshop», mener hun at overgangen til lineær tv ikke blir spesielt stor.

- Forskjellen nå er at det skal handle om mitt liv og min hverdag. Mye i perioden vi filmet var sårbart for meg, så jeg gråter nok mer enn de andre bloggerne, sa hun.

LES OGSÅ: - Kan ikke holde på sånn her i fire år til