ORKER IKKE MER: Etter over 100 operasjoner de siste 40 årene orker ikke Dame Elizabeth Taylor å gjennomføre flere inngrep.  Foto: All Over Press
ORKER IKKE MER: Etter over 100 operasjoner de siste 40 årene orker ikke Dame Elizabeth Taylor å gjennomføre flere inngrep. Foto: All Over Press Vis mer

- Jeg klarer det ikke lenger

Elizabeth Taylor sier stopp etter over 100 operasjoner.

SEHER.NO:  Etter mer enn 100 operasjoner de siste 40 årene, har Hollywood-legenden Dame Elizabeth Taylor (78) nå fått nok.

Ifølge Daily Mail har superstjernen fortalt venner og familie at hun ikke ønsker å legge seg under kniven flere ganger, til tross for at hun lider av voldsomme nakkesmerter.

Taylor har slitt med helseproblemer mesteparten av livet sitt og har blitt lagt inn på sykehus hele tre ganger så langt i år.

78-åringen, som har vært døden nær på grunn av sin svake helse, har sittet i rullestol de siste årene, og sier nå at hun er «for sliten og svak» til å gjennomgå flere operasjoner.

- Jeg er på sykehus like ofte som andre folk tar taxi, sier stjernen.

Skuespillerinnen har blant annet fått begge hoftene erstattet og gjennomført hele fem inngrep i ryggen. Hun har også hatt en hjernesvulst, hudkreft, diabetes, lungebetennelse, anfall, samt et hjerteinfarkt.

Taylor har i tillegg en tilstand som gjør at hjertet ikke klarer å pumpe nok blod rundt i kroppen. Som følge av dette måtte skuespillerinnen gjennomgå en svært risikabel hjerteoperasjon i oktober i fjor.

78-åringen, som har vært gift hele åtte ganger, lider også av benskjørhet, samt skoliose, som tilsvarer store smerter i ryggen som følge av en skjev ryggrad.

- Noen morgener er nakken hennes så vond at hun såvidt klarer å løfte hodet, sier en kilde.

Tross smertene og legenes anbefalinger nekter altså skuespillerinnen å gjennomgå flere operasjoner.

Taylor, som ble superstjerne allerede som tolvåring med filmen «National Velvet» er fortsatt bosatt i LA, og ifølge kilder har hun vært så deprimert den siste tiden at hun valgte å tilbringe sin 78-årsdag alene med sine ansatte i sin enorme villa.

Smertene i ryggen startet etter at hun falt av en hest under en filminnspilling for mange år siden.

Selv om hun har vært svært syk, har skuespillerinnen så langt klart å komme seg gjennom problemene.

- Jeg er en survivor, har hun tidligere uttalt.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901!  

LES OGSÅ: - Twitret etter hjerteoperasjon