Jamie-Lynn Sigler:

- Jeg kjente på skam og skyldfølelse

«Sopranos»-stjernen åpner opp om sykdommen.

KRONISK SYK: Etter å ha slitt med alvorlige helseproblemer i all hemmelighet i 15 år, valgte TV-stjernen i fjor å avsløre at hun lider av Multippel Sklerose (MS). Foto: NTB Scanpix.
KRONISK SYK: Etter å ha slitt med alvorlige helseproblemer i all hemmelighet i 15 år, valgte TV-stjernen i fjor å avsløre at hun lider av Multippel Sklerose (MS). Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): I januar 2016 avslørte TV-stjernen Jamie-Lynn Sigler (36) at hun i en årrekke har levd i skjul med sykdommen Multippel Sklerose (MS).

Sigler, blant annet er kjent som datteren til mafiaboss Tony Soprano i «The Sopranos», fikk diagnosen allerede som 20-åring - mens hun spilte inn sesong fire av den populære serien.

Å bli diagnosert med en uforutsigbar og ofte invalidiserende sykdom, som angriper sentralnervesystemet, kan forandre et hvert liv øyeblikkelig.

Nå åpner 36-åringen seg om hvordan hun selv reagerte da hun fikk beskjeden.

- Jeg hadde hele livet foran meg. Jeg gjorde alt jeg ønsket å gjøre. Jeg ville ikke akseptere at jeg hadde fått noe som kunne frata meg alle drømmene mine, forteller hun i radioprogrammet «No Limits with Rebecca Jarvis», ifølge ABCNews.

Saken fortsetter under bildet.

SUKSESS-SERIE: Her er The Sopranos-stjernene (f.v) Robert Iler, Michael Imperioli, Steve R. Schirripa, Edie Falco, avdøde James Gandolfini og Jamie-Lynn Sigler samlet under verdenspremieren av sesong seks i New York i 2006. Foto: NTB Scanpix
SUKSESS-SERIE: Her er The Sopranos-stjernene (f.v) Robert Iler, Michael Imperioli, Steve R. Schirripa, Edie Falco, avdøde James Gandolfini og Jamie-Lynn Sigler samlet under verdenspremieren av sesong seks i New York i 2006. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Holdt sykdommen skjult

Skuespilleren fortalte kun familie og en håndfull nære venner om sykdommen etter at en kjent Hollywood-agent hadde anbefalt henne å holde diagnosen hemmelig.

I mange år led derfor Jamie-Lynn i stillhet mens hun fortsatte å spille Meadow i «Sopranos» og Belle i «Skjønnheten og udyret». I tillegg slapp hun et album, skrev boka «Wise Girl: What I’ve Learned about Life, Love, and Loss» og spilte i en rekke TV-serier som «How I Met Your Mother», «Entourage» og «Ugly Betty».

Men samtidig som karrieren hennes tok av, fortsatte også sykdommen å utvikle seg i rasende fart.

- Det kom til et punkt hvor det å holde sykdommen hemmelig gjorde mer skade enn noe annet. Jeg begynte å kjenne på både skam og skyldfølelse, forteller hun videre.

Saken fortsetter nedenfor.

Part 5

A post shared by Jamie Lynn Sigler (@jamielynnsigler) on

And the final one. Again, sorry for the clog feed, I just wanted to get it all out. 😘

A post shared by Jamie Lynn Sigler (@jamielynnsigler) on

I august 2013 ble Sigler og ektemannen Cutter Dykstra (27) foreldre for første gang da sønnen Beau kom til verden. Dette ble et vendepunkt for den talentfulle skuespilleren.

- Jeg ønsket ikke å komme til et punkt hvor han måtte bli nødt til å bære på min hemmelighet. Tingene jeg lærer ham, er at man kan gjøre akkurat hva man vil; Følge drømmene sine, og at alle alltid fortjener en mulighet, forklarer hun.

Saken fortsetter under bildet.

GOD STØTTE: Jamie-Lynn Siglers åtte år yngre ektemann Cutter Dykstra har stått støtt ved skuespillerens side. Foto: NTB Scanpix
GOD STØTTE: Jamie-Lynn Siglers åtte år yngre ektemann Cutter Dykstra har stått støtt ved skuespillerens side. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I fjor sommer avslørte Sigler at hun har akseptert at det ikke finnes noen «lettvint» løsning for å bli frisk, og at hun i stedet prøver å leve så sunt som mulig - og å lytte til ekspertene for å takle livet med MS.

- For en enorm mengde med penger dro jeg til Den Dominikanske Republikk for å få føtale stamceller injisert i ryggraden. Det fungerte ikke. Jeg har også fått terapi hvor de la noe i en blodåre i låret mitt som de tredde opp til halsen. Det virket heller ikke, fortalte hun til WebMD, ifølge Contactmusic.com.

- Jeg har tatt alle mulige piller. Prøvd alle type dietter. Og alle typer behandlinger for sjel/kropp/sinn, eller alternative varianter fra Østen og Vesten. Jeg har virkelig prøvd alt som finnes der ute.

Vil ikke være offer

Thanks for the reminder @ilandress ! 18 years ago today the first episode ever aired on @hbo !!

A post shared by Jamie Lynn Sigler (@jamielynnsigler) on

I dag ønsker Hollywood-stjernen å være et ansikt utad for alle som lider i stillhet av MS.

Hun har også slått seg sammen med madrass-selskapet «Serta Mattress Company» i deres nyeste kampanje «Declare Peace».

Denne kampanjen oppfordrer MS-syke å ta regelmessige pauser i timeplanen deres.

Hjemme hos seg selv har hun laget komfortable områder, som for eksempel på soverommet, hvor hun kan søke hvile.

- Det gjør en stor forskjell i livet mitt, og for min fysiske og følelsesmessige velvære, sier hun i radiointervjuet.

Målet hennes er å «fortelle betydningsfulle historier om sterke kvinner» som lever fullverdige liv med MS.

- I mange år følte jeg meg som et offer, og slik ønsker jeg ikke å ha det lenger. Nå føler jeg at jeg går inn i et nytt kapittel i livet mitt.

STOLT MAMMA: Å bli mor til vesle Beau var et vendepunkt for skuespilleren. Foto: NTB Scanpix
STOLT MAMMA: Å bli mor til vesle Beau var et vendepunkt for skuespilleren. Foto: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Plutselig mistet Demi Moore begge fortennene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer