KRONISK SYK: Etter å ha slitt med alvorlige helseproblemer i all hemmelighet i 15 år, valgte TV-stjernen i fjor å avsløre at hun lider av Multippel Sklerose (MS). Foto: NTB Scanpix.
KRONISK SYK: Etter å ha slitt med alvorlige helseproblemer i all hemmelighet i 15 år, valgte TV-stjernen i fjor å avsløre at hun lider av Multippel Sklerose (MS). Foto: NTB Scanpix.Vis mer

Jamie-Lynn Sigler:

- Jeg kjente på skam og skyldfølelse

«Sopranos»-stjernen åpner opp om sykdommen.

(Seoghør.no): I januar 2016 avslørte TV-stjernen Jamie-Lynn Sigler (36) at hun i en årrekke har levd i skjul med sykdommen Multippel Sklerose (MS).

Sigler, blant annet er kjent som datteren til mafiaboss Tony Soprano i «The Sopranos», fikk diagnosen allerede som 20-åring - mens hun spilte inn sesong fire av den populære serien.

Å bli diagnosert med en uforutsigbar og ofte invalidiserende sykdom, som angriper sentralnervesystemet, kan forandre et hvert liv øyeblikkelig.

Nå åpner 36-åringen seg om hvordan hun selv reagerte da hun fikk beskjeden.

- Jeg hadde hele livet foran meg. Jeg gjorde alt jeg ønsket å gjøre. Jeg ville ikke akseptere at jeg hadde fått noe som kunne frata meg alle drømmene mine, forteller hun i radioprogrammet «No Limits with Rebecca Jarvis», ifølge ABCNews.

Saken fortsetter under bildet.

SUKSESS-SERIE: Her er The Sopranos-stjernene (f.v) Robert Iler, Michael Imperioli, Steve R. Schirripa, Edie Falco, avdøde James Gandolfini og Jamie-Lynn Sigler samlet under verdenspremieren av sesong seks i New York i 2006. Foto: NTB Scanpix
SUKSESS-SERIE: Her er The Sopranos-stjernene (f.v) Robert Iler, Michael Imperioli, Steve R. Schirripa, Edie Falco, avdøde James Gandolfini og Jamie-Lynn Sigler samlet under verdenspremieren av sesong seks i New York i 2006. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Holdt sykdommen skjult

Skuespilleren fortalte kun familie og en håndfull nære venner om sykdommen etter at en kjent Hollywood-agent hadde anbefalt henne å holde diagnosen hemmelig.

I mange år led derfor Jamie-Lynn i stillhet mens hun fortsatte å spille Meadow i «Sopranos» og Belle i «Skjønnheten og udyret». I tillegg slapp hun et album, skrev boka «Wise Girl: What I’ve Learned about Life, Love, and Loss» og spilte i en rekke TV-serier som «How I Met Your Mother», «Entourage» og «Ugly Betty».

Men samtidig som karrieren hennes tok av, fortsatte også sykdommen å utvikle seg i rasende fart.

- Det kom til et punkt hvor det å holde sykdommen hemmelig gjorde mer skade enn noe annet. Jeg begynte å kjenne på både skam og skyldfølelse, forteller hun videre.

Saken fortsetter nedenfor.

Part 5

A post shared by Jamie Lynn Sigler (@jamielynnsigler) on

And the final one. Again, sorry for the clog feed, I just wanted to get it all out. 😘

A post shared by Jamie Lynn Sigler (@jamielynnsigler) on

I august 2013 ble Sigler og ektemannen Cutter Dykstra (27) foreldre for første gang da sønnen Beau kom til verden. Dette ble et vendepunkt for den talentfulle skuespilleren.

- Jeg ønsket ikke å komme til et punkt hvor han måtte bli nødt til å bære på min hemmelighet. Tingene jeg lærer ham, er at man kan gjøre akkurat hva man vil; Følge drømmene sine, og at alle alltid fortjener en mulighet, forklarer hun.

Saken fortsetter under bildet.

GOD STØTTE: Jamie-Lynn Siglers åtte år yngre ektemann Cutter Dykstra har stått støtt ved skuespillerens side. Foto: NTB Scanpix
GOD STØTTE: Jamie-Lynn Siglers åtte år yngre ektemann Cutter Dykstra har stått støtt ved skuespillerens side. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I fjor sommer avslørte Sigler at hun har akseptert at det ikke finnes noen «lettvint» løsning for å bli frisk, og at hun i stedet prøver å leve så sunt som mulig - og å lytte til ekspertene for å takle livet med MS.

- For en enorm mengde med penger dro jeg til Den Dominikanske Republikk for å få føtale stamceller injisert i ryggraden. Det fungerte ikke. Jeg har også fått terapi hvor de la noe i en blodåre i låret mitt som de tredde opp til halsen. Det virket heller ikke, fortalte hun til WebMD, ifølge Contactmusic.com.

- Jeg har tatt alle mulige piller. Prøvd alle type dietter. Og alle typer behandlinger for sjel/kropp/sinn, eller alternative varianter fra Østen og Vesten. Jeg har virkelig prøvd alt som finnes der ute.

Vil ikke være offer

Thanks for the reminder @ilandress ! 18 years ago today the first episode ever aired on @hbo !!

A post shared by Jamie Lynn Sigler (@jamielynnsigler) on

I dag ønsker Hollywood-stjernen å være et ansikt utad for alle som lider i stillhet av MS.

Hun har også slått seg sammen med madrass-selskapet «Serta Mattress Company» i deres nyeste kampanje «Declare Peace».

Denne kampanjen oppfordrer MS-syke å ta regelmessige pauser i timeplanen deres.

Hjemme hos seg selv har hun laget komfortable områder, som for eksempel på soverommet, hvor hun kan søke hvile.

- Det gjør en stor forskjell i livet mitt, og for min fysiske og følelsesmessige velvære, sier hun i radiointervjuet.

Målet hennes er å «fortelle betydningsfulle historier om sterke kvinner» som lever fullverdige liv med MS.

- I mange år følte jeg meg som et offer, og slik ønsker jeg ikke å ha det lenger. Nå føler jeg at jeg går inn i et nytt kapittel i livet mitt.

STOLT MAMMA: Å bli mor til vesle Beau var et vendepunkt for skuespilleren. Foto: NTB Scanpix
STOLT MAMMA: Å bli mor til vesle Beau var et vendepunkt for skuespilleren. Foto: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Plutselig mistet Demi Moore begge fortennene