«71 grader nord - Norges tøffeste kjendis»:

- Jeg kjente at jeg ikke orket en finale

Carina Dahl var sekunder unna finalen.

UTE: Søndag var det Carina Dahl som trakk det korteste strået og måtte forlate konkurransen om å bli Norges tøffeste kjendis. Foto: Discovery
UTE: Søndag var det Carina Dahl som trakk det korteste strået og måtte forlate konkurransen om å bli Norges tøffeste kjendis. Foto: Discovery Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Det begynner å tilspisse seg i «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». Med bare fire deltakere igjen var det ingen kjære mor når det gjaldt øvelsene Carina Dahl (32), Nadya Khamitskaya (35), Håvard Tvedten (39) og Marthe Kristoffersen (28) skulle gjennom for å kapre seg en finaleplass.

Med en feilberegning med kart og kompass var Carina og Marthe sist inn over målstreken på Finnmarksvidda, og havnet dermed i duell.

Duellen var en blanding av både fysiske og psykiske øvelser, og Carina tapte med få sekunder etter Marthe.

PÅ SEKUNDET: Carina Dahl tapte på sekundet mot Marthe Kristoffersen. Foto: Discovery
PÅ SEKUNDET: Carina Dahl tapte på sekundet mot Marthe Kristoffersen. Foto: Discovery Vis mer

- Det er to forskjellige ting å være godt trent og det å være utholden. Jeg er ikke vant til å presse kroppen min sånn her. Jeg føler derimot at jeg er sterk mentalt. Jeg har egentlig aldri vært i kjelleren når det kommer til det fysiske, forteller Carina til Se og Hør.

Det var nemlig orienteringen på vidda som tok knekken på henne.

For tungt

- Jeg skjønte aldri hva det handlet om før jeg var i semifinalen. Uansett hvor sliten jeg var det ikke noe valg å gi opp, men i semifinalen skjønte jeg virkelig hva det betydde å være sliten.

Carina forteller at hele kroppen «shutta ned». Uansett hvor mye hun ville, kjente hun at hun ikke orket en finale.

TUNGT: Det ble for tungt for Carina Dahl i semifinalen på vidda i Finnmark. Her sammen med lagkamerat Marthe Kristoffersen. Foto: Discovery
TUNGT: Det ble for tungt for Carina Dahl i semifinalen på vidda i Finnmark. Her sammen med lagkamerat Marthe Kristoffersen. Foto: Discovery Vis mer

- Jeg var helt ferdig. I den måneden vi var på tur hadde jeg aldri tenkt sånn, men jeg klarte rett og slett ikke mer, forteller hun.

Til Se og Hør kan Carina avsløre at målet hennes hele veien var å komme til en semifinale.

- Jeg følte at det å gå rundt på vidda helt alene, det orket jeg ikke. Jeg må ærlig innrømme at målet mitt var å komme til semifinale, men underveis i semifinalen kjente jeg at jeg var så ferdig. Jeg orket ikke en centimeter til med den jævla sekken.

Begynte å gråte på flyplassen

Selv om Carina ikke er bitter for tapet mot Marthe og de andre deltakerne, synes hun likevel det var tungt å måtte dra hjem.

- Da jeg ble revet bort fra dem og kjørt til flyplassen, den jævla flyplassen i Alta, kjente jeg at jeg ville litt tilbake. Jeg satt i det skitne Bergans-tøyet, som var bløtt ennå.

Carina forteller at hun sendte noen bilder av seg selv gråtende til Marthe og Håvard.

- Det var så rart å komme tilbake til Oslo. Da jeg skulle hjem var det rett i bilen. Marthe, Håvard og Jan Thomas var liksom de jeg kom nærmest, og Marthe kjempet jeg med hele tiden. Vi visste at vi måtte i duell mot hverandre, og det var det verste som kunne skje. Utfallet ble jo som det ble, men det var like greit.

Møtte sin største skrekk

Det er ikke bare tunge fysiske øvelser som Carina har fått oppleve under oppholdet.

I starten av konkurransen måtte nemlig deltakerne gjennom Utladalen inn i Jotunheimen, før de endte ved Vettisfossen. Der tilbrakte de natten i hengekøyer, 275 meter over bakken.

Å ligge i hengekøyer hengende nærmest midt i løse lufta er nok ikke enkelt, høydeskrekk eller ei. For å få denne delen av etappen godkjent, var deltakerne nødt til å tilbringe hele natta i hengekøya. For Carinas del, var opplevelsen som et slag i ansiktet.

ARTROSE: Charter-Svein biter tennene sammen for å prøve å holde med resten av laget. Under turen i det bratte terrenget i 71-grader Nord-episoden blir smertene fra artrosen han har i begge knærne for stor. Video: TVNorge Vis mer

- Jeg har seriøst skikkelig høydeskrekk, og det er mange der ute som ikke forstår seg på det. For meg er det veldig fysisk, og jeg blir helt skjelven i beina. Jeg blir svimmel og uvel. Det er vanskelig å forklare, men jeg sliter med å fokusere når jeg er ved høyder, fortalte Carina til Dagbladet den gang.

I dag er imidlertid 32-åringen veldig glad for at hun gjorde det.

- Jeg kaller meg selv om «glippoman». Jeg har noia for å gå glipp av ting. Hadde jeg ikke tvunget meg selv til å sove der, hadde jeg måttet reise hjem da - og det er jeg glad for at jeg ikke gjorde, sier Carina til Se og Hør.

LES OGSÅ: Blir konkurrenter i nye «Farmen kjendis»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer