«Farmen kjendis» 2021:

- Jeg kjente at jeg ble redd for ham

Terje Sporsem og Sølje Bergman røper ukjent smertedrama i «Farmen kjendis»

STILLE FØR STORMEN: Sølje Bergman og Terje Sporsem ante fred og ingen fare i bakstebua mens kamerateamet var på besøk. Natta som fulgte skulle vise seg å bli ekstremt smertefull for Sporsem. Foto: TV 2
STILLE FØR STORMEN: Sølje Bergman og Terje Sporsem ante fred og ingen fare i bakstebua mens kamerateamet var på besøk. Natta som fulgte skulle vise seg å bli ekstremt smertefull for Sporsem. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Farmen kjendis» er i full gang og mens den dårlige stemningen mellom tidligere fotballspiller John Arne Riise (40) og komiker Espen Rustad Thoresen (62) har fått mye oppmerksomhet de siste dagene, skjedde det mer drama i kulissene inne på Lundereid gård i Kragerø.

I onsdagens episode får tv-seerne se at skuespiller Sølje Bergman (45) og komiker Terje Sporsem (44) står i bakstebua og skal lage 25 brød som er en del av ukesoppdraget.

Til Se og Hør forteller de to at de i utgangspunktet tenkte å sette deigen på kvelden, mens planen var å fullføre tidlig neste morgen før mentor skulle ankomme.

Men med tanke på at ovnen bare tok tre brød om gangen og i tillegg ville bruke drøye tre timer på å bli helt varm, bestemte de seg for å gjøre ferdig brødene om natta.

Så forsvant kamerateamet.

Det er synd at dette ikke ble fanget på kamera, sier Bergman til Se og Hør.

LEGGER'N DØD: «Farmen»-seerne fikk denne høsten se at Wiktoria Rønning og Kjetil Kirk fant tonen inne på gården, men nå kan de fastslå at de ikke blir et nytt «Farmen»-par. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Smerter

Alle deltakerne, bortsett fra Bergman og Sporsem, hadde sovnet, da dramaet, som dermed ikke blir vist på tv, oppsto. På et tidspunkt gikk Sporsem på toalettet, og da han kom tilbake var det ikke vanskelig for Bergman å se at noe var fryktelig galt.

- Han var et «annet» menneske. Helt hvit i ansiktet og krokrygget. Han hadde ekstreme smerter i ryggen og satte seg rett ned, forteller hun.

Sporsem bekrefter hendelsen overfor Se og Hør.

- Jeg gikk inn igjen i Bakstebua, og merket at smertene bare ble verre og verre. Jeg klarte ikke å stå oppreist, det er kanskje den verste smerten jeg noensinne har følt. Det var så ille at jeg følte jeg måtte gråte.

FARMEN: Her er deltakerne for årets "Farmen kjendis". Reporter: Celina Morken. Foto: TV2 Vis mer

Smertene, de avtok ikke. Tvert imot.

- Jeg begynte å massere ham på ryggen, men det bare eskalerte. Han sa «ikke rør meg, ikke rør meg». Han sto på alle fire. Jeg lurte på hva det kunne være, for den største smerten satt bakerst ved korsryggen. Jeg kjente at jeg ble redd for ham.

Skuespilleren mistenkte at det kunne være nyrestein, som ifølge Helsenorge.no kan være svært smertefullt om steinene skraper mot innsiden av urinlederne og setter seg fast.

TV-AKTUELLE: Espen Thoresen (bak, fra venstre), Anniken Jørgensen, Signy Fardal, John Arne Riise, Thomas Felberg, Eli Kari Gjengedal, Sølje Bergman, Terje Sporsem, Kine Olsen, Lasse Matberg, Øde Nerdrum og Ida Fladen deltar i vinterens «Farmen kjendis». Foto: Espen Solli / TV 2
TV-AKTUELLE: Espen Thoresen (bak, fra venstre), Anniken Jørgensen, Signy Fardal, John Arne Riise, Thomas Felberg, Eli Kari Gjengedal, Sølje Bergman, Terje Sporsem, Kine Olsen, Lasse Matberg, Øde Nerdrum og Ida Fladen deltar i vinterens «Farmen kjendis». Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

- Fikk ikke svar

Inne på «Farmen kjendis» hadde deltakerne en walkie talkie de kunne benytte dersom de av diverse årsaker trengte å få tak i folk i produksjonen. Men da Bergman forsøkte å nå nattevakta, var det ingen som svarte.

- Da følte vi oss ganske alene i verden, erkjenner hun.

Til slutt fikk de kontakt, og en drøy time etter at smertene oppsto ankom vakta gården.

- Stakkars fyr. Han var litt eplekjekk, så jeg tror ikke jeg var så veldig hyggelig mot ham. Men Sølje, hun var en skikkelig superhelt. Hun bakte brød mens hun strøk meg på ryggen der jeg hadde vondt. Hun gjorde liksom alt, sier Sporsem.

IKKE BARE SMIL: Terje Sporsem, Kine Olsen og Lasse Matberg er alle med i «Farmen kjendis». For Sporsems del hadde han sin kanskje mest smertefulle natt noensinne i løpet av gårdsoppholdet. Foto: Espen Solli / TV 2.
IKKE BARE SMIL: Terje Sporsem, Kine Olsen og Lasse Matberg er alle med i «Farmen kjendis». For Sporsems del hadde han sin kanskje mest smertefulle natt noensinne i løpet av gårdsoppholdet. Foto: Espen Solli / TV 2. Vis mer

Nattavakta skaffet til slutt én paracet, men de to «Farmen kjendis»-deltakerne fikk «kranglet» seg til to til.

- På det tidspunktet lå Terje midt ute på tunet, jeg hadde lagt et teppe over ham. Han krøllet seg i smerte, sier hun.

Tidsfrist

Ifølge Sporsem fikk de høre at sykehuset var stengt. Det samme var legevakta. Nattevakta skal ha foreslått ambulansehelikopter, men komikeren ville ikke det i frykt for at han da måtte trekke seg fra programmet.

I «Farmen» og «Farmen kjendis» er nemlig regelen at deltakerne ikke får returnere til gården ved sykdom eller skade om de er borte i mer enn 24 timer.

Flere samtaler med folk i produksjonen fulgte.

- Jeg lå på bakken og vred meg, skrek og husker ikke engang hvem jeg snakket med i produksjonen, erkjenner Sporsem.

KLEIN JULEGAVE: Det er ikke alle gaver det er like hyggelig å åpne foran familien - spesielt ikke denne. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

Nyrestein

Heldigvis begynte smertene å avta litt etter hvert som de smertestillende medisinene begynte å virke. Og på morgenen dagen etter ble komikeren fraktet til legevakta av deltakeransvarlig i produksjonen.

Der fikk han bekreftet at det sannsynligvis dreide seg om nyrestein.

- Jeg fikk to eller tre forskjellige sprøyter. Og så gikk det relativt fort over. Jeg må ha tisset ut nyresteinen på et eller annet tidspunkt, forteller «Farmen kjendis»-deltakeren, som senere i innspillingen også måtte gjennom en ultralyd inne på gården - for å sjekke om alt var i orden.

Sporsem og Bergman prøvde i tiden etterpå å dysse ned hendelsen overfor de andre deltakerne.

- Jeg tror ikke folk fikk med seg hvor dramatisk det egentlig var, sier Sporsem, noe Bergman også bekrefter.

- Vi snakket ikke så mye om det dagen etter, Terje sa til de andre at han hadde hatt litt vondt i ryggen og at han måtte gjennom en legesjekk. Selv hadde jeg lyst til å fortelle den dramatiske historien til de andre.

Hun legger ikke skjul på at smertene «Farmen kjendis»-kollegaen opplevde sitter som klistret i hjernen.

- Som Terje selv sier var han på sitt svakeste i livet noensinne den natta. Aldri har han hatt så vondt. Samtidig opplevde vi en nærhet som var så ærlig og som sånn sett var veldig fin. Det satt i oss gjennom resten av «Farmen»-tiden og gjorde at vi alltid hadde hverandres rygg, sier hun til Se og Hør.

LES OGSÅ: Isabel Raad kliner til med ny flamme

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer