<strong>TRØSTER:</strong> - Det har gjort veldig dypt inntrykk på meg å møte de pårørende, som har mistet sine nærmeste, de som de er glad i, sine barn. Jeg møtte mange foreldre som er her, som sakte men sikkert begynner å innse at de aldri vil få møte barna si Foto: Reuters
TRØSTER: - Det har gjort veldig dypt inntrykk på meg å møte de pårørende, som har mistet sine nærmeste, de som de er glad i, sine barn. Jeg møtte mange foreldre som er her, som sakte men sikkert begynner å innse at de aldri vil få møte barna si Foto: Reuters Vis mer

- Jeg kjenner flere av de drepte, jeg kjenner flere av foreldrene til de drepte

En gråtkvalt statsminister, sammen med Kongefamilien, viser sin støtte på Sundvollen etter Utøya-tragedien.

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Etter den dramatiske skyteepisoden på AUF-leiren på Utøya fredag kveld, som hittil har krevd over 80 unge menneskeliv, har pårørende og overlevende samlet seg på Sundvollen ved Tyrifjorden.

Lørdag formiddag ankom både kong Harald, dronning Sonja og kronprins Haakon Sundvolden Hotell. Der skulle kongefamilien, sammen med statsminister Jens Stoltenberg, møte de pårørende, overlevende og hjelperne etter skytedramaet fredag. Også justisminister Knut Storberget og helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen er til stede på Sundvollen, melder NRK.

I 14-tiden lørdag ettermiddag er det blitt avholdt en pressekonferanse utenfor Sundvolden hotell. Der møtte en svært preget statsminister Jens Stoltenberg både norsk og internasjonal presse.

- Det har gjort veldig dypt inntrykk på meg å møte de pårørende, som har mistet sine nærmeste, de som de er glad i, sine barn. Jeg møtte mange foreldre som er her, som sakte men sikkert begynner å innse at de aldri vil få møte barna sine igjen, sier en dypt rørt statsminister til pressen.

Jens Stoltenberg, som selv har vært fast deltager på AUF-leiren sin 1970-tallet,har gjort sitt beste for å opptre som både medmenneske og statsleder.

- Jeg har prøvd å uttrykke medfølelse, varme og omtanke, på vegne av meg selv, men også på vegne av en hel nasjon. Vi er et land som er opptatt av å vise støtte og omsorg for andre.

- Det har også vært viktig for meg å fortelle de pårørende at en hel verden har fortalt meg at jeg skal fortelle dem at en hel verden tenker på dem. Angela Merkel, Barack Obama, alle ringer og ber meg formidle videre at verden føler med Norge nå. Det gir ikke tilbake de livene som er gått tapt, men det vil forhåpentligis lindre noe av smerten, sier en gråtkvalt statsminister under pressekonferansen.

- Jeg kjenner flere av de drepte, jeg kjenner flere av foreldrene til de drepte, sa Stoltenberg.

Ifølge en NRK-reporter på stedet har kongefamilien vært samlet i en sirkel, mens de har snakket med flere av de som befinner seg på senteret som er opprettet for de pårørende. Noen gråter, og det skal være flere væpnede politifolk i området. Ifølge Dagbladet er det tidligere i ettermiddag blitt pågrepet en ung mann på stedet, som hevdet at han var AUF-er og at han bar kniv av sikkerhetsgrunner.

- Folk gråter, Stoltenberg tar folk i hendene og klapper dem på skuldrene. Det ser ut til at de snakker sammen. Stoltenberg lytter til to jenter, som ser svært oppskaket ut, fortalte Dagbladets mann på stedet, Jonas Sverrison Rasch, før pressekonferansen.

Kongefamilien og regjeringsmedlemmene ønsker nok med dette besøket å vise sin støtte til de som er blitt rammet av de tragiske hendelsene. 32 år gamle Anders Behring Breivik er pågrepet og siktet for terrorhandlinger etter skytingen på utøya og den voldsomme eksplosjonen i Regjeringskvartalet i Oslo fredag.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Stenger Slottet etter tragedien  


Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer