Christine Koht:

- Jeg kjenner en overflod av kjærlighet

Komikeren deler en oppdatering med fansen på Facebook.

INNLAGT IGJEN: Christine Koht skriver på Facebook at hun onsdag ble innlagt på Rikshospitalet igjen. Foto: NTB Scanpix
INNLAGT IGJEN: Christine Koht skriver på Facebook at hun onsdag ble innlagt på Rikshospitalet igjen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I januar ble det kjent at komiker og tv-profil Christine Koht (52) var alvorlig kreftsyk. Sykdomsbildet har siden den gang hatt både akutte og mindre akutte faser, der det aller meste er blitt fortalt gjennom podkasten «Koht vil leve».

Podkasten har vært et samarbeidsprosjekt mellom Koht, journalist Joachim Førsund og A-Magasinet, og forrige uke ble den siste episoden sluppet. Koht har også kommet med oppdateringer på Facebook, og onsdag deler hun et nytt innlegg.

Der skriver komikeren at hun i dag ble lagt inn på Rikshospitalet igjen, der hun har operert bort små svulster i halsen.

- Jeg har veldig mye smerter, men det hjelper så VELDIG å vite at dere er så mange som støtter meg, skriver hun.

Videre skriver 52-åringen at hun kjenner en «overflod av kjærlighet».

Kortisonbehandling

Etter at podkastens siste episode ble sluppet forrige uke, publiserte Aftenposten et større intervju med Koht, der hun blant annet snakket om om kreftbehandlingens synlige bivirkninger.

Tre kurer med immunterapi førte tidligere i år til at immunforsvaret hennes angrep leveren, og derfor måtte Koht behandles med store mengder kortison. Dette har ført til ytre forandringer, og en konsekvens av dette har i hennes tilfelle vært at hun har fått det som kalles «måneansikt».

I det nye Facebook-innlegget skriver Koht at kortisonen også gjør at hun blir sulten.

- Jeg blir så vanvittig sulten av kortison, men kan ikke spise noe i dag fordi jeg har åpne sår i halsen, skriver 52-åringen.

Vis mer

Hun er også åpen om at hun frykter døden, og innrømmer at til tross for at hun kjemper - er det vanskelig å ikke tenke på det verst tenkelige utfallet.

- Jeg har så forferdelig lyst til å leve!

- Redd for døden

I den siste podkast-episoden innrømmet Koht at hun ved tre anledninger på sitt dårligste, har hatt lyst til å dø. Det var imidlertid aldri en vedvarende tanke.

- Jeg har så lyst til å leve, og derfor er jeg også så redd for døden. Jeg har hatt immari mye angst i livet mitt (Koht har bipolar lidelse, journ.anm.), og jeg tenker at det faktisk er en fordel å være bipolar i denne prosessen. Når man tåler så kraftig angst, vil man også kjempe og stå på, fortalte Koht.

- Slutten av denne podkasten er så åpen. Jeg er veldig redd og lei meg, men også veldig optimistisk. Slutten er litt bipolar, hvis du skjønner hva jeg mener. Det er ingen slutt.

Planen er at hun i løpet av den nærmeste tida skal operere bort det som er igjen av kreftsvulsten, som sitter i svelget hennes. Dette er hun altså nå i gang med. Deretter skal hun opp på beina, bli i bedre form og til jevnlige kontroller.

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer