Matthew McConaughey:

- Jeg kastet sønnen min fire meter gjennom luften

Møtte på en aggressiv tykkhornsau i Grand Canyon.

REDDET SØNNEN: Skuespiller Matthew McConaughey og familien møtte på en stor flokk med tykkhornsauer under en piknik i Grand Canyon. Foto: NTB Scanpix
REDDET SØNNEN: Skuespiller Matthew McConaughey og familien møtte på en stor flokk med tykkhornsauer under en piknik i Grand Canyon. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den Oscar-vinnende skuespilleren Mattew McConaughey (48), var en av gjestene under tirsdagens episode av talkshowet «The Tonight Show Starring Jimmy Fallon».

Ifølge Eonline spilte Jimmy Fallon (43), Matthew og rapperen Tarik Trotter (46), også kjent som Black Thought, en runde med spillet «True Confessions».

Spillet går ut på at man skal fortelle forskjellige fakta om livet sitt, og de andre spillerne skal gjette om det er fakta eller fleip.

Da det var Hollywood-stjernens tur, valgte han å fortelle en historie fra flere år tilbake.

Matthew, modellkona Camila Alves (36), deres eldste sønn Levi (10) og familiens hund B.J, hadde en piknik på 40-årsdagen til skuespilleren i Grand Canyon.

Men familiehyggen tok raskt en dramatisk vending.

Saken fortsetter nedenfor.

Måtte komme seg i sikkerhet

Matthew forteller at det under pikniken plutselig dukket opp en mannlig tykkhornsau.

Kona Camila klarte å unnslippe dyret, men 48-åringen, sønnen og hunden ble fanget mellom en klippe med en fallhøyde på seks meter og tykkhornsauen.

TYKKHORNSAU: Det var denne sauearten som Matthew og familien møtte på under pikniken i Grand Canyon. Foto: NTB Scanpix
TYKKHORNSAU: Det var denne sauearten som Matthew og familien møtte på under pikniken i Grand Canyon. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Filmstjernen hevder at han først valgte å kaste hunden som bjeffet på tykkhornsauen bort fra dyret, og i et forsøk på å redde Levi, så han seg nødt til å kaste den da seks måneder gamle sønnen over fire meter gjennom luften bort i armene til kona, ifølge ham selv.

Valget sto mellom å gjøre et forsøk på å kaste sønnen, eller risikere at de ble dyttet av tykkhornsauen ned fra klippen.

Tykkhornsauen er en vill saueart som lever i Nord-Amerika. Arten er verdens største sau, og kan i enkelte tilfeller nå en vekt på mer enn 200 kilo, ifølge Store norske leksikon.

Deretter prøvde Matthew å gjemme seg bak et tre, og tok tak i det første han fant for å beskytte seg selv.

- Det eneste jeg fant var en liten kirsebærbusk som var like liten som lillefingeren min, hevder filmstjernen, ifølge nettstedet.

Skremte vekk tykkhornsauen

Matthew forteller videre at han var nødt til å komme på en ny taktikk og valgte å gå vekk fra tykkhornsauen som den oppdiktede figuren «Yoda» fra filmene «Star Wars», mens han sa: «ikke ta meg, uansett hva».

Heldigvis for 48-åringen fungerte det, og han skal ha klart å skremme vekk den aggressive tykkhornsauen.

Saken fortsetter nedenfor.

LYKKELIGE: Stjerneparet ser ut til å trives i hverandres selskap. Foto: NTB Scanpix
LYKKELIGE: Stjerneparet ser ut til å trives i hverandres selskap. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Senere la de merke til at de skal ha stått midt mellom en alfahann og en flokk med kvinnelige tykkhornsauer.

- Vi var midt mellom han og alle damene hans, og det var tydelig at han ikke ønsket andre menn i fjellet sitt, forklarer stjernen.

På spørsmål fra de andre om historien var sann kunne skuespilleren bekrefte at det faktisk hadde skjedd.

Familie på fem

Matthew og den brasilianske modellen Camila traff hverandre for første gang på en bar i 2006. Seks år senere giftet de seg i en privat katolsk seremoni i Austin, Texas.

Sammen har paret barna sønnene Levi (10), Livingston (5) og datteren Vida (8).

Matthew har tidligere avslørt at familien hans var sikre på at Camila ville avslå frieriet hans i 2011.

Saken fortsetter nedenfor.

FAMILELYKKE: Her er familien på fem ute på spasertur i New York i 2016. Foto: NTB Scanpix
FAMILELYKKE: Her er familien på fem ute på spasertur i New York i 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg husker at jeg gikk ned på kne og så henne dypt i øynene. Jeg husker fjeset hennes. Jeg husker smilet hennes spre seg helt fra føttene og opp, og at hun måtte fange pusten. Men hun sa ikke ja med en gang, fortalte skuespilleren til Esquire den gang, ifølge UsWeekly.com.

- Og da reagerte hele familien min med: «Jeezus, hun kommer til å si nei.»

Til tross for Matthews tvilende familie endte heldigvis Camila opp med å akseptere frieriet, og de ble lykkelig gift.

- Jeg var feit og lykkelig

Den velkjente skuespilleren hadde sitt store gjennombrudd i filmen «Dazed and Confused» i 1993. Siden den gang har han vært å se i flere kritikerroste filmer som «Magic Mike» og «Interstellar».

Før innspilling av filmen «Gold» i 2016, var 48-åringen nødt til å gå opp 20 kilo for rollen som Kenny Wells.

- Jeg var virkelig et «JA»-menneske. Pizza-kvelder kunne jeg ha hvilken som helst kveld. Cheeseburger og øl til frokost var også en god idé. Jeg slakket virkelig på reglene. Jeg var feit og glad, fortalte skuespilleren til The Graham Norton Show.

LEVDE PÅ BURGER OG PIZZA: Matthew McConaughey avslører hvordan han klarte å gå opp så mye i vekt da han var gjest hos Graham Norton. Video: BBC Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer

Etter en usunn diett over lengre tid var det å gå ned igjen i vekt litt av en utfordring for skuespilleren.

- Å legge på seg var enkelt å gøy. Da kunne jeg spise hva enn jeg ville. Det å gå ned igjen var ikke like lett. Jeg startet først med intensiv trening i ti dager bare for å forberede kroppen min på omstillingen.

LES OGSÅ: Her får Matthew McConaughey dødsbudskapet på direkten