- Jeg kastet opp maten jeg spiste den første uka

Overgangen fra «Farmen» tilbake til hverdagslivet ble tøff for Sunniva Godal.

MÅTTE FORLATE FARMEN: Etter å ha gått i tvekamp mot venninna Stine Hartmann (bak), var det Sunniva Godal som søndag kveld røyk ut av «Farmen».  Foto: Alex Iversen / TV 2
MÅTTE FORLATE FARMEN: Etter å ha gått i tvekamp mot venninna Stine Hartmann (bak), var det Sunniva Godal som søndag kveld røyk ut av «Farmen». Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I onsdagens episode av «Farmen» slet storbonde Laila Lochert (40) med å utpeke ukas førstekjempe.

Etter å ha gått flere runder med seg selv, endte Locherts valg på Sunniva Godal (22). Førstekjempevalget innebar at Godal måtte peke ut en av sine gode venninner på gården til andrekjempe.

Til slutt valgte hun Stine Hartmann (30), som utfordret Godal i melkespannholding. 22-åringen stivnet først under tvekampen, og røk ut av «Farmen» søndag kveld.

JEVNE KONKURRENTER: Stine Hartmann (t.h) sier til Dagbladet at det var helt åpent hvem som kom til å vinne tvekampen før Godal brått stivna. Foto: Alex Iversen / TV 2
JEVNE KONKURRENTER: Stine Hartmann (t.h) sier til Dagbladet at det var helt åpent hvem som kom til å vinne tvekampen før Godal brått stivna. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Godal forteller til Dagbladet at hun ble litt satt ut av konkurrentens valg av tvekampøvelse.

- Jeg ble på en måte overrasket og på en måte ikke. Stine er jo kjempesterk, og hun visste nok at jeg er svakere i overkroppen enn henne. Jeg tenkte kanskje at hun ville velge saging eller noe sånt, men jeg var forberedt på alt. Men jeg skjønte jo at det kom til å bli vanskelig å vinne.

Selv om Godal følte seg litt dårligere stilt enn motstanderen, røper Hartmann at hun langt ifra var sikker på øvelsen hun valgte.

- Jeg tenkte at det var noe jeg ville være sterk i. Men begge er treningsjenter, så jeg hadde ikke peiling på hvordan det ville gå og tenkte at det fikk briste eller bære. Jeg trodde at jeg skulle tape den kampen underveis, sier Hartmann.

Da tvekampen mot Hartmann var i gang, var førstekjempen ganske optimistisk innstilt. Den følelsen viste seg imidlertid å snu veldig brått.

- Under tvekampen følte jeg egentlig at jeg hadde ganske god kontroll, men så hadde jeg plutselig ikke det. Det kom et punkt der armene bare sviktet, veldig plutselig, forteller Godal.

MÅTTE GI SEG: Sunniva Godal følte at hun holdt tritt med andrekjempe Stine Hartmann, som blant annet jobber som treningsinstruktør. Plutselig sa det imidlertid stopp.  Foto: Alex Iversen / TV 2
MÅTTE GI SEG: Sunniva Godal følte at hun holdt tritt med andrekjempe Stine Hartmann, som blant annet jobber som treningsinstruktør. Plutselig sa det imidlertid stopp. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Kastet opp i en uke

Den unge «Farmen»-deltakeren legger til at hun ikke syntes det var noe stort nederlag å ryke ut av reality-konkurransen etter fem uker.

- For min del var det ikke noe stort mål å gå hele veien. Jeg begynte å tenke på venner og familie jeg savnet, og at jeg hadde studier å vende tilbake til. Så det å ryke ut tok jeg egentlig veldig fint. Det var ikke noe stort tap for meg personlig. Det var veldig deilig å få ringe mamma den kvelden, for å si det sånn, sier Godal.

Bærums-jenta, som til vanlig studerer i Bergen, opplevde imidlertid at overgangen tilbake til hverdagen ble utfordrende.

- Farmen var mye hardere enn jeg trodde. Det var veldig lange arbeidsdager, vi stod opp i sekstida og la oss etter at det var blitt mørkt.

- Jeg ble veldig utmatta av å være der, og trengte flere uker på å komme meg etterpå. Jeg kastet opp maten jeg spiste den første uka etter at jeg kom ut, sier hun til Dagbladet.

At det nøkterne kostholdet på «Farmen» kan gjøre litt av hvert med kroppen, har flere deltakere fått oppleve. I episoden forrige mandag kastet flere av gutta opp etter å ha spist for mye svinekjøtt.

- Jeg har aldri hatt sånne smerter i magen før. I starten lurte jeg på om det var noe akutte greier. Jeg burde nok venta med å spise til middagen, sa Marius Hofsøy til Dagbladet om episoden.

- Var ikke kjempemotivert

Inne på reality-gården ble Sunniva Godal nær venninne med både Stine Hartmann, Åsta Hølmo (23) og Sophie Therese Lindberg (25).

GOD TONE: Sunniva Godal (t.v) og Stine Hartmann ble langt ifra bitre fiender i forbindelse med tvekampen. Her er de avbildet sammen med «Farmen»-programleder Gaute Grøtta Grav. Foto: Alex Iversen / TV 2
GOD TONE: Sunniva Godal (t.v) og Stine Hartmann ble langt ifra bitre fiender i forbindelse med tvekampen. Her er de avbildet sammen med «Farmen»-programleder Gaute Grøtta Grav. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Da hun som førstekjempe måtte velge å møte en av venninnene sine til tvekamp, følte Godal at andrekjempevalget egentlig ble helt tilfeldig.

- Jeg tenkte litt på hvem jeg kunne slå i de forskjellige grenene, men det ble litt elle-melle, alle tre er sterke konkurrenter. Og jeg var ikke kjempemotivert til å slå noen av dem, siden vi er venner, så det var litt det samme. Men Stine er veldig voksen og jeg visste at hun ville ta det fint, forklarer hun.

Overfor Dagbladet bekrefter Hartmann at hun ikke lot valget gå innpå seg.

- Vi hadde veldig god stemning før kampen. Vi snakket om det vi gledet oss til å spise hvis vi røk ut og sånn. Dét var kanskje litt dumt også, man blir litt slækk av å tenke sånn, hehe.

Flere tvekamp-triumfer

Dette er for øvrig ikke første gang Stine Hartmann vinner en tvekamp i «Farmen». Forrige uke ble hun valgt til førstekjempe av storbonde Oddvar Jenssen (32), og møtte Anita Kallestad (43) i slegge-konkurranse.

Oslo-jenta tok innersvingen på andrekjempen i den tvekampen også, og Kallestad ble nødt til å forlate tv-gården forrige søndag.

Hartmann innrømmer at det var litt surt å måtte gå i tvekamp to uker på rad, men at det også gjorde henne ekstra motivert til å slå Godal.

- Jeg ble utrolig glad da jeg vant! Tvekamp to uker på rad, liksom! Jeg hadde en del ting inne på gården jeg ikke hadde fått gjort ennå, så det var en ekstrem lettelse å kunne gå tilbake til gården, sier hun til Dagbladet.

LES OGSÅ: Ute av «Farmen»: - Ble dolka i ryggen

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer