SKUESPILL I STUDIO: - Jeg nullstiller meg rett og slett når jeg er på jobb, og det blir litt skuespilleri for forestillingen, sier Christian Borch, og avslører at han både er temperamentsfull og utålmodig. Foto: Seher.no/Kirsti I.Ertsås
SKUESPILL I STUDIO: - Jeg nullstiller meg rett og slett når jeg er på jobb, og det blir litt skuespilleri for forestillingen, sier Christian Borch, og avslører at han både er temperamentsfull og utålmodig. Foto: Seher.no/Kirsti I.ErtsåsVis mer

- Jeg kaster frierbrevene

Christian Borch (65) er fremdeles populær blant fansen. Og her avslører han ukjente sider ved seg selv...

SEHER.NO: Nyhetsanker, forfatter og journalist Christian Borch (65) er på hjemmebesøk hos de aller fleste nordmenn når Dagsrevyen sendes på NRK på kveldene.

65-åringen - som store deler av livet har jobbet med utenriksstoff - framstår for de fleste TV-seerne som en rolig og avbalansert mann, men når Seher.no møter ham i forbindelse med innspilling av Studio 5, avslører Borch at det er en rolle han tar på seg for jobben.

- Jeg har temperament, og jeg har ikke mye tålmodighet, men i den jobben jeg har er man nødt til å være nøytral for publikum. Jeg nullstiller meg rett og slett når jeg er på jobb, og det blir litt skuespilleri for forestillingen.

Den erfarne journalisten har reist mye gjennom jobben, blant annet i krigsherjede land, men til Seher.no hevder han at han aldri har vært redd på jobb.
- Jeg har aldri blitt redd på jobb - selv om jeg har vært i krigssoner, og har opplevd mye skremmende. Jeg var blant annet i Elfenbenskysten for tre år siden, og da var det full borgerkrig der. Vi kjørte 12 timer inn i den verste regnskogen og ble stoppet av forsjellige militære - men jeg ble ikke redd. Det har med den drivkraften man har etter å få formidlet historiene, forteller han til Seher.no.

Borch - som for tiden er aktuell med boken "Sannhetens Kår" - innrømmer imidlertid at han har vært redd på andre tings vegne.

- Jeg har ikke vært redd for meg selv på jobb- selv om det har flydd granater rundt ørene på meg - jeg har heller vært redd for å ikke få fram historiene jeg ville fortelle.

Når den populære nyhetsankeren ikke tenker på nyheter, skriver han bøker, tilbringer tid i Italia og nyter dager på hytta ved havgapet.

Den dyktige journalisten og forfatteren er vant til å intervjue alle slags mennesker, men når han blir intervjuet selv merker han at det er litt uvant.

- Det er veldig rart! Plutselig vet jeg hvordan folk har det når de blir grillet!

Til tross for at Borch har fylt 65 år, har han ikke tenkt å gi seg med det første, og han innrømmer at han gjerne blir i NRK like lenge som kollegaene Geir Helljesen (70) og Bjørn Hansen (71) - som begge ga seg når de var 70 år.

- Jeg holder gjerne på til jeg blir 70. Nå skal jeg tilbake til Utenriksmagasinet, så jeg blir holdenede på en god stund til. Man trenger vel ikke stoppe ved 70 heller? spøker han.

Christian Borch ble ansatt i NRK i 1979 - etter han blant annet hadde vært redaktør i Morgenbladet og jobbet i The Times i London - og til Seher.no innrømmer han at kjendisstatusen er noe som følger med jobben.

- Jeg blir gjenkjent på butikken, og det hører med, men jeg synes synd på folk som hilser og tror jeg er noen de kjenner også innser de hvem det var etterpå...

65-åringen - som er gift med italienske Lella - kan også avsløre til Seher.no at han til tider også får frierbrev av ivrige fans, men at han velger å la brevene gå i søppeldunken.

- Jeg får frierbrev... Det er hverken hyggelig eller ubehagelig, jeg tar det for hvert brev som kommer. Jeg kan ikke forvente å leve anonymt med det yrket jeg har. Tar ikke vare på brevene, jeg kaster dem, sier han.

Foruten i Dagsrevyen kan du se mer av Borch i Studio5 på kanalen Fem 12. oktober.
 
Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Christian Borchs store tragedie