FAVORITT: Anna Bergendahl er storfavoritt i årets Eurovision. Tirsdag opptrådde hun under svensk aften-festen på Ballroom i Oslo.  Foto: Anders Myhren/Seher.no
FAVORITT: Anna Bergendahl er storfavoritt i årets Eurovision. Tirsdag opptrådde hun under svensk aften-festen på Ballroom i Oslo. Foto: Anders Myhren/Seher.no Vis mer

- Jeg kan virkelig ta til meg den kritikken

Anna Bergendahl snakker ut om kritikken fra hjemlandet og kjendisstatusen. Se video!

Se video med Anna Bergendahl nederst i saken! 

SEHER.NO: Tirsdag kveld var det duket for svensk aften på konsertlokalet Ballroom i Oslo, og Sveriges Eurovision-deltager Anna Bergendahl (18) var selvskreven gjest. 

Ungjenta, som er en av de store favorittene i årets Eurovision, fremførte MGP-låten «This is my life» til full jubel fra den fremmøtte fansen og pressefolkene, og gjorde skam på svenske Expressens (ekstern link) påstand om at «ingen bryr seg om Anna».

Det var etter 18-åringens opptreden på ESC village i helgen, hvor kun et fåtall mennesker dukket opp, at den svenske avisen skrev en krass sak hvor de mente at hun burde brukt mer tid på promotering i forkant av Eurovision, istedet for å studere.

Etter MGP-seieren i Sverige tidligere i vår har nemlig Anna brukt mye tid på å gjøre ferdig gymnaset. Og da Seher.no fikk et intervju med henne tirsdag, innrømmet hun at hun kunne brukt mer tid på promo.

- Jeg kan virkelig ta til meg den kritikken. Jeg har jo gått ferdig gymnaset nå, og har virkelig sittet på nettene og studert for å klare det. Så jeg har ikke fått gjort noen promotur, dessverre, sier hun til Seher.no. 

18-åringen tror imidlertid ikke mangelen på promotering vil ødelegge for henne i torsdagens semifinale.

- Det hadde sikkert vært veldig bra, men jeg tror ikke det spiller noen rolle for mine sjanser i Eurovision. Jeg tror folk stemmer på det de ser på tv når det gjelder. Det håper jeg hvertfall, humrer hun.

Selv om hun har brukt mye tid på studiene den siste tiden, har Anna lenge vært en av favorittene i årets Eurovision. Og svenskene håper nå at hun skal klare å løfte de opp fra de dårlige plasseringene de har hatt i sangkonkurransen de siste årene.

18-åringen selv føler imidlertid ikke noe press fra landsmennene om å nå en topp-plassering.

- Nei, jeg føler ikke noe press, utenom et stort ansvar. Og jeg er veldig stolt over at jeg får være representant i år. Det er kjempegøy, sier hun.

Bergendahl uttalte i forkant av Eurovision at hun ikke har noen ønske om å bli kjendis. Men til Seher.no innrømmer hun nå at hun har endret mening.

- Jeg merker nå at det er litt kult å være kjendis. Jeg har endret oppfatning litt faktisk. Det jeg synes er litt dumt er når det blir for mye fokus på utseende, hvordan man kler seg og alle de greiene der. Jeg vil at det skal være fokus på min sang og mitt artistiske uttrykk. Da er jeg fornøyd, sier hun.

Og selv om hun opplever et stort press, både fra svensk og internasjonal presse, om dagen, har hun noen triks som hjelper henne å koble av.

- Jeg omgås trivelige mennesker, og så forsøker jeg å puste bra, spise bra og trene. Så jeg har svømt litt i bassenget og forsøkt meg på litt boksing, humrer hun.

Bli fan av Seher.no på Facebook her!

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Her fester Didrik med MGP-flørtene

Se videointervju med Anna Bergendahl nedenfor:


[obj:media:8655]