- Jeg kan tenke at jeg nå får en straff

Magne Hoseth har sett faren, moren og kjæresten bli rammet av kreft - og venter selv på å bli syk.

TO VERDENER: Fotballstjernen fra Nordmøre opplever suksess på fotballbanen, mens han hjemme fungerer som både pappa, samboer, psykolog, sykepleier og hushjelp for kreftsyke Monica og sønnen deres, Gabriel.  Foto: NTB scanpix
TO VERDENER: Fotballstjernen fra Nordmøre opplever suksess på fotballbanen, mens han hjemme fungerer som både pappa, samboer, psykolog, sykepleier og hushjelp for kreftsyke Monica og sønnen deres, Gabriel. Foto: NTB scanpix Vis mer

SEOGHØR.NO: Molde-spiller Magne Hoseth (33) er klar for søndagens cupfinale mot Rosenborg, 90 minutter hvor han kan forsvinne inn i fotballen.

På hjemmebane vil han dagen etter fortsatt stå oppi sin hittil tøffeste kamp, nemlig samboerens kreftsykdom. I slutten av oktober fortalte fotballstjernen at hans kjære Monica Eide Møster (25) er rammet av lymfekreft for annen gang.

- Jeg kan av og til tenke at jeg må ha vært en skikkelig drittsekk i mitt tidligere liv... At jeg nå får en straff, forteller Hoseth til VG Helg.

To uker før lille julaften i 2008 døde faren til 33-åringen, mens i januar 2009 fikk familien vite at moren også hadde fått kreft. Heldigvis klarte hun seg gjennom brystkreften, i en periode som Magne Hoseth betegner som «veldig svart».

Kan bli syk selv

- Men jeg har det ikke i meg å bli bitter for det som har hendt de siste årene. Det er mange som har det verre enn meg, enn Monica, også. Det er så ufattelig mye lidelse i verden, understreker han i portrettintervjuet.

Både legene og Magne selv er positive når det gjelder samboerens prognoser. Småbarnsfaren sier til VG Helg at han ikke kan tenke noe annet enn at kjæresten og mor til sønnen Gabriel (2) skal bli frisk igjen.

LYKKELIGE: Magne Hoseth og kjæresten Monica avbildet etter cupfinale-banketten i 2009, før hun ble alvorlig syk.  Foto: Stella Pictures
LYKKELIGE: Magne Hoseth og kjæresten Monica avbildet etter cupfinale-banketten i 2009, før hun ble alvorlig syk. Foto: Stella Pictures Vis mer

Molde-spilleren mener at alle de tøffe erfaringene med kreftsykdom nok gjør ham bedre rustet mot det som eventuelt måtte komme.

- Kreft rammer så veldig mange, så hvorfor skulle det ikke ramem oss? Sannsynligvis blir jeg rammet, jeg óg, sier han til avismagasinet.

LES OGSÅ: - Jeg begynte å gråte på trening