Gunhild Stordalen:

- Jeg kan ikke tenke på det

Om kort tid får Gunhild Stordalen svar på hvordan den siste behandlingen har gått.

TØFT: De siste fire årene har Gunhild Stordalen kjempet en svært tøff kamp mot sykdom. I et større intervju med Dagbladet forteller hun om den foreløpige siste behandlingen hun har hatt.
Foto: NTB Scanpix
TØFT: De siste fire årene har Gunhild Stordalen kjempet en svært tøff kamp mot sykdom. I et større intervju med Dagbladet forteller hun om den foreløpige siste behandlingen hun har hatt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det er gått nærmere fire år siden Gunhild Stordalen (39) fikk påvist diffus kutan systemisk sklerose.

Siden den gang har hun kjempet en intens kamp mot sykdommen, som angriper både hud og indre organer. For to år siden fikk Gunhild en ny stamcelletransplantasjon etter et tilbakefall.

I et større intervju med Dagbladet forteller 39-åringen at dersom hun kommer seg gjennom sommeren uten tilbakefall, er det større grunn til å tro at behandlingseffekten vil vedvare.

- Jeg er en prøvekanin. De forventer ikke at det skal skje dramatiske ting i løpet av de neste månedene. Men som sagt, jeg har lært en ting: Helsen er shaky. Jeg har en alvorlig sykdom som jeg er nødt til å leve med, og jeg vet jo at jeg ikke kommer til å være her for alltid. Men, det gjelder jo for oss alle, sier hun til avisen.

- Noe av det vanskeligste

Å vente på en slik beskjed, er naturligvis alt annet enn hyggelig. Overfor Dagbladet forklarer Gunhild at hun prøver å rette fokus mot andre, viktige saker som opptar henne.

- Jeg kan ikke tenke på det. Jeg må tenke på de tingene jeg kan gjøre noe med. Jeg lever så sunt jeg kan og prøver å trene, spise bra, sove nok og ikke stresse for mye, selv om det er noe av det vanskeligste. Utover det tar jeg medisinene mine, går til kontroll og gjør de tingene jeg kan. (...), sier hun til avisen.

SAMMEN I TYKT OG TYNT: Petter Stordalen snakker regelmessig i varme ordelag om kona Gunhild, og alt hun har klart å utrette - på tross av å være alvorlig syk. Foto: NTB Scanpix
SAMMEN I TYKT OG TYNT: Petter Stordalen snakker regelmessig i varme ordelag om kona Gunhild, og alt hun har klart å utrette - på tross av å være alvorlig syk. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hotellkongen Petter (55) og kona har de siste årene fortalt åpenhjertig om sistnevntes sykdom ved en rekke anledninger.

- Egen tragedie

I oktober 2016 fortalte hennes ektemann at Gunhild ikke kommer til å få et langt liv. Overfor Dagbladet Magasinet i desember fortalte 39-åringen at ekteparet hadde satt opp en liste over hva de ville gjøre, før hun dør. Blant annet hadde Gunhild en drøm om å eie en grand danois.

- DET GÅR LITT OPP OG NED: Petter Stordalen snakket om kona Gunhilds sykdom da han gjestet «Skavlan» i 2015. Video: NRK Vis mer Vis mer

Mye har likevel blitt prioritert bort. 39-åringen har nemlig på tross av sykdommen valgt å fokusere på hjertebarnet EAT - noe Petter flere ganger har berømmet kona for.

- Arbeidet med Eat gir meg utrolig mye. Ifølge legene burde jeg tatt det med ro, men for meg er det å gjøre noe meningsfylt, og være med å bidra til forandring utrolig viktig. Jeg får også mye mer energi om jeg glemmer min egen tragedie og sykdom, sa Gunhild i et intervju med Expressen i 2016.

HJERTEBARN: Gunhild Stordalen er lidenskapelig opptatt av EAT, som hun jobber iherdig med - også i disse dager. Foto: NTB Scanpix
HJERTEBARN: Gunhild Stordalen er lidenskapelig opptatt av EAT, som hun jobber iherdig med - også i disse dager. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg har alltid følt at jeg har hastverk. Verden står overfor enorme utfordringer, og vi kan håndtere dem, men vi har ingen tid å miste. Etter at jeg fikk en dødsdiagnose stemplet i pannen, har jeg blitt enda mer utålmodig, uttalte hun til avisa.

Venn med ekskona

Petter og Gunhild giftet seg i 2010 i et luksusbryllup i Marrakech, Marokko. Paret har ved flere anledninger hyllet hverandre på sosiale medier, og første juledag i fjor tok Gunhild blant annet til Instagram med en varm hyllest til ektemannen.

Hun tilbrakte nemlig julen på Mauritius sammen med store deler av familien, og Gunhild legger ikke skjul på følelsene sine

- Grunnen til at 40 mennesker fordelt på fire generasjoner og fem familier som feirer julen sammen er årets høydepunkt, starter med de to mest sjenerøse menneskene jeg kjenner: Petter Stordalen og Ingrid Stordalen, skriver hun under en video av Petter og hans ekskone Ingrid som danser sammen.

Dette er imidlertid ikke første gang Gunhild har skrytt av ektemannen og ekskona hans. I desember 2016 la nemlig også Gunhild ut et bilde sammen med Ingrid, med noen varme ord under bildet.

- Å være ekskone og kone er kanskje ikke det beste utgangspunktet, men uforutsette vennskap er de beste. Ingrid Stordalen, du er virkelig fantastisk, skrev Gunhild i en kommentar.

LES OGSÅ: Fikk kjeft av kona etter Instagram-stunt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer