- Jeg kan ikke ta noe for gitt

Agnes Kittelsen måtte på audition for drømmerollen i «Halvbroren». Se den stjernespekkete rollelisten i NRKs nye storsatsing.

KLARE FOR «HALVBROREN»: (F.v.) Ola G. Furuseth (Peder), Mariann Hole (Vera), Marianne Nielsen (Boletta), Ghita Nørby (Den Gamle), Agnes Kittelsen (Vivian), Frank Kjosås (Fred), Nicolai Cleve Broch (Barnum). Foto: Sølve Hindhamar / Seher.no
KLARE FOR «HALVBROREN»: (F.v.) Ola G. Furuseth (Peder), Mariann Hole (Vera), Marianne Nielsen (Boletta), Ghita Nørby (Den Gamle), Agnes Kittelsen (Vivian), Frank Kjosås (Fred), Nicolai Cleve Broch (Barnum). Foto: Sølve Hindhamar / Seher.no Vis mer
SEHER.NO: Mange har vært spente på hvem som skal spille figurene fra Lars Saabye Christensens populære roman «Halvbroren», etter at det ble kjent at NRK ville lage en TV-versjon av boken.

Mandag ble rollelisten avslørt, og en av de som gleder seg mest til å komme i gang med innspillingen er skuespilleren Agnes Kittelsen.

30-åringen, som tidligere har gjort suksess blant annet i filmen «Max Manus» og TV 2-serien «Dag», sier til Seher.no at hun var nervøs da hun gikk på audition for rollen som hovedpersonen Barnums kjæreste Vivian.

- Dette var en rolle jeg hadde fryktelig lyst på, for boken ligger veldig nær hjertet mitt. Da jeg gikk på audition var jeg nervøs. Selv om det har gått bra, kan man ikke ta noe for gitt. Jeg ble veldig glad da jeg fikk den, sier hun til Seher.no


Blant de andre navnene på rollelisten er Nicolai Cleve Broch i rollen som fortelleren Barnum, Jon Øigarden som hans far Arnold og den danske skuespiller-veteranen Ghita Nørby i rollen som hans oldemor.

Ifølge NRK ligger det an til at Kittelsens rollefigur Vivian vil få en større rolle i TV-serien enn hun gjør i boken, men skuespilleren er ikke redd for at forandringene skal føre til at hun får «Halvbroren»-fansen på nakken.

- Jeg håper at TV-serien vil stå på egne ben, så jeg føler ikke noe press for at jeg kan skuffe de som har bygget seg opp sitt eget bilde etter å ha lest boken, sier hun til Seher.no.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Du føler deg aldri helt forstått