Jakob Oftebro:

- Jeg kan ikke snakke om det uten å gråte

Jakob Oftebro med rørende hyllest.

FIKK EN DATTER: I februar ble Jakob Oftebro pappa for første gang, da kjæresten Hannah Chocron fødte en jente. Nå forteller han om den nye rollen som pappa. Foto: Geir Olsen
FIKK EN DATTER: I februar ble Jakob Oftebro pappa for første gang, da kjæresten Hannah Chocron fødte en jente. Nå forteller han om den nye rollen som pappa. Foto: Geir Olsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste helgen i februar offentliggjorde den norske skuespilleren Jakob Oftebro (33) at han og kjæresten Hannah Chocron (26) hadde blitt foreldre for første gang. Paret, som møtte hverandre for første gang for to år siden, fikk en liten jente, og var over seg av begeistring i sosiale medier.

Oftebro, som er en av Skandinavias mest ettertraktede skuespillere, har for vane å være svært privat, og uttalelser seg sjelden om hverken familie- eller kjærlighetslivet sitt. Han snakker derimot mer enn gjerne om sine mange prosjekter, men legger altså oftest lokk over mange andre aspekter av livet.

Derfor er det nok mange som vil bli overrasket over å se en ny side av Jakob denne helgen, når han nå både stiller opp som gjest hos Anne Lindmo og i et stort intervju med Dagbladet Magasinet.

Saken fortsetter nedenfor.

Vis mer Vis mer

- Vanskelig å beskrive

Begge opptredener maler et bilde av ham som en kjær familiefar. Han legger ikke skjul på at det var en stor opplevelse å bli pappa.

- Det er virkelig det største i livet. Vanskelig å beskrive med ord, egentlig. Jeg har aldri følt noe så sterkt før, og jeg klarer ikke å ta øynene vekk fra verken mor eller barn. Jeg er så forelsket i begge to, forteller Oftebro i intervjuet med Magasinet.

Det var tilfeldigheter som skulle føre de to nybakte foreldrene sammen. Etter at det ble slutt med skuespiller Iben Akerlie, som han var i et fire år langt forhold med, skulle det ikke ta lang tid før han ble forelsket igjen - selv om det aldri var intensjonen hans.

Saken fortsetter nedenfor.

STOLT: Jakob Oftebro legger ikke skjul på at han er svært stolt av kjæresten og deres nye datter. Foto: Mogens Flindt
STOLT: Jakob Oftebro legger ikke skjul på at han er svært stolt av kjæresten og deres nye datter. Foto: Mogens Flindt Vis mer

- Jeg var på et sted i livet der jeg tenkte at jeg skulle være litt alene og jobbe meg ferdig med ting. Jeg tenkte at det kom til å ta lang tid før jeg traff den rette. Så sto plutselig Hannah der og sa «hei!», røper han om det første møtet med Chocron, som jobber som klipper og caster i filmbransjen.

Kjemien mellom dem skulle vise seg å fungere, så det tok ikke lang tid før de begynte å møte hverandre regelmessig. At de to skulle bli foreldre sammen, beskriver Oftebro selv som deilig. Det fikk ham til å skifte fokus, bort fra ham selv og den mye omtalte brannulykken, og mot ei framtid som far.

Saken fortsetter nedenfor.

Gråtkvalt

Det tok ikke lang tid før det meste allerede sto klart.

- Jeg kjøpte det stellebordet og pakket den fødselsbagen for seks måneder siden, for å si det sånn. Jeg hadde jo ufrivillig fri hele høsten. Jeg har mye energi og når jeg ikke jobber, blir jeg heeelt sånn …, sier han, og lager en propellyd.

Han sier noe av det samme på besøk hos «Lindmo», men denne gangen var han tydelig rørt.

- Jeg har både vært syk og sett kjæresten min føde … Velferdsstaten Norge og helsepersonell. Jeg kan ikke snakke om det uten å gråte. Man får så respekt for jordmødre og leger. I mitt neste liv skal jeg bli jordfar, hvis det finnes, sier en gråtkvalt Oftebro, til massiv applaus fra salen.

Han gleder seg nå til å ta pappaperm, og sier at han er veldig stolt av de to jentene sine.

- Jeg var forelsket i kjæresten min før, men nå elsker jeg henne, kjenner jeg, sier han.

Navnet til den nyfødte jenta avsløres ikke i noen av intervjuene. Magasinet møtte han bare to uker etter at han ble far for første gang, mens intervjuet hos Anne Lindmo ble filmet tidligere denne uken.

Saken fortsetter nedenfor.

Avslørte babynyhet

Det er bare en måned siden Jakob Oftebro bekreftet gladnyheten om familieforøkelsen. Det gjorde han under den danske Zulu Awards 8. februar.

- Det er fantastisk. Vi er så glade, sa Oftebro, ifølge danske Se og Hør.

- Det er første gang jeg skal bli pappa og jeg gleder meg veldig, la han til.

Forholdet mellom Oftebro og Chocron ble bekreftet i fjor sommer, i forbindelse med premieren på oppsetningen av «Peer Gynt» på Gålå. Der spilte førstnevnte i forestillingen sammen med blant andre pappa Nils Ole Oftebro (74).

Overfor Se og Hør fortalte skuespilleren at kjæresten satt blant publikum og at de to hadde vært et par i et år.

- Jeg er kjempestolt av Jakob, sa Chocron etter premieren.

Fjorårets «Peer Gynt»-premiere fikk ekstra oppmerksomhet fordi det var første gang Oftebro var tilbake på scenen etter at han, bare noen måneder tidligere, pådro seg alvorlige brannskader i ansiktet etter et uhell på settet til TV-serien «Hamilton» i Sverige.

LES OGSÅ: Derfor kom hun «alene» på kjendisfesten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer