- Jeg kan ikke gå og være redd for å si feil

Kritikken etter håndball-VM skremmer ikke Harald Bredeli.

Publisert
Sist oppdatert
HÅNDBALL-VETERAN: Harald Bredeli har kommentert håndball på TV 2 i en årrekke. Her er han under håndball-EM for kvinner i 2012 sammen med kollega Bent Svele. Foto: TV 2
HÅNDBALL-VETERAN: Harald Bredeli har kommentert håndball på TV 2 i en årrekke. Her er han under håndball-EM for kvinner i 2012 sammen med kollega Bent Svele. Foto: TV 2 Vis mer

SEOGHØR.NO: TV 2s profilerte kommentator Harald Bredeli (53) måtte tåle kritikk for sin beskrivelse av den serbiske håndballstjernen Dragana Cvijic under håndball-VM for kvinner i desember.

«1.85, og vi ser at hun ikke har stått over en middag siden hun ble født for 23 år siden» sa Bredeli på direkten under Serbias kvartfinale-kamp mot Norge, ifølge VG Nett.

Til Seoghør.no sier han at han imidlertid ikke er redd for å gjøre noen tabber når han i februar reiser til Sotsji for å kommentere skiskyting i vinter-OL.

- Det er kanskje ikke det smarteste jeg har sagt. Men jeg følte det ble blåst ekstremt mye opp.

-  Det kommer til å bli nok engasjement og mye følelser i OL. Men du kan ikke være redd  for sånt. Under kommentering treffer du ikke på alt.Uttalelsen i håndball-VM førte til kritikk fra blant annet den tidligere landslagsspilleren Else-Marthe Sørlie Lybekk, som driver prosjektet Sunn Jenteidrett.

- Først og fremst stiller dette Harald i et pinlig lys. Jeg kjenner ham som en real, ordentlig og morsom fyr, men av og til er det lurt å tenke før man snakker sa hun ifølge VG Nett.

- Hadde gode hensikter

Bredeli hevder han aldri har ment å såre noen med sine kommentarer

- Jeg hadde gode hensikter. Jeg mente bare billedlig og skulle få frem et poeng. Jeg vet jo hva jeg mener. Men alle andre vet jo ikke det.

- Det må jeg legge inn i hjernebarken og prøve å gjøre bedre. Men du kan ikke være redd som for kommentator å gjøre feil. Da kan du ikke kommentere, sier han med et smil.

Med seg til å dekke skiskytingen i OL, har Bredeli med seg Ole Kristian Stoltenberg og ekspertene Raphäel Poirée og Kjell Ove Oftedal.

LES OGSÅ: Petter Northug tok til tårene hos legen 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer