- Jeg kan ikke gå og være redd for å si feil

Kritikken etter håndball-VM skremmer ikke Harald Bredeli.

HÅNDBALL-VETERAN: Harald Bredeli har kommentert håndball på TV 2 i en årrekke. Her er han under håndball-EM for kvinner i 2012 sammen med kollega Bent Svele. Foto: TV 2
HÅNDBALL-VETERAN: Harald Bredeli har kommentert håndball på TV 2 i en årrekke. Her er han under håndball-EM for kvinner i 2012 sammen med kollega Bent Svele. Foto: TV 2 Vis mer

SEOGHØR.NO: TV 2s profilerte kommentator Harald Bredeli (53) måtte tåle kritikk for sin beskrivelse av den serbiske håndballstjernen Dragana Cvijic under håndball-VM for kvinner i desember.

«1.85, og vi ser at hun ikke har stått over en middag siden hun ble født for 23 år siden» sa Bredeli på direkten under Serbias kvartfinale-kamp mot Norge, ifølge VG Nett.

Til Seoghør.no sier han at han imidlertid ikke er redd for å gjøre noen tabber når han i februar reiser til Sotsji for å kommentere skiskyting i vinter-OL.

- Det er kanskje ikke det smarteste jeg har sagt. Men jeg følte det ble blåst ekstremt mye opp.

-  Det kommer til å bli nok engasjement og mye følelser i OL. Men du kan ikke være redd  for sånt. Under kommentering treffer du ikke på alt.Uttalelsen i håndball-VM førte til kritikk fra blant annet den tidligere landslagsspilleren Else-Marthe Sørlie Lybekk, som driver prosjektet Sunn Jenteidrett.

- Først og fremst stiller dette Harald i et pinlig lys. Jeg kjenner ham som en real, ordentlig og morsom fyr, men av og til er det lurt å tenke før man snakker sa hun ifølge VG Nett.

- Hadde gode hensikter

Bredeli hevder han aldri har ment å såre noen med sine kommentarer

- Jeg hadde gode hensikter. Jeg mente bare billedlig og skulle få frem et poeng. Jeg vet jo hva jeg mener. Men alle andre vet jo ikke det.

- Det må jeg legge inn i hjernebarken og prøve å gjøre bedre. Men du kan ikke være redd som for kommentator å gjøre feil. Da kan du ikke kommentere, sier han med et smil.

Med seg til å dekke skiskytingen i OL, har Bredeli med seg Ole Kristian Stoltenberg og ekspertene Raphäel Poirée og Kjell Ove Oftedal.

LES OGSÅ: Petter Northug tok til tårene hos legen