- Jeg kan da ikke gå og tenke på døden

Toralv Maurstad (89) bruker teaterscenen for å holde seg ung til sinns.

HOLDER SEG UNG PÅ SCENEN: 89 år gamle Toralv Maurstad velger å tenke på fremtidige roller fremfor på døden. Han var selvsagt til stede på Nationalteatrets lansering høsten 2015. Foto: Morten Eik, Se og Hør
HOLDER SEG UNG PÅ SCENEN: 89 år gamle Toralv Maurstad velger å tenke på fremtidige roller fremfor på døden. Han var selvsagt til stede på Nationalteatrets lansering høsten 2015. Foto: Morten Eik, Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Det har gått over 80 år siden skuespiller og tidligere teatersjef Toralv Maurstad (89) debuterte på teaterscenen.

Et par tiår over normal pensjonsalder, har det «evigunge» teaterikonet likevel ingen planer om å bli pensjonist på fulltid.

- Den dagen jeg slutter, er jeg dau. Hva skal jeg ellers finne på? Så lenge jeg får jobbtilbud så sier jeg ja. Jeg er ikke så gammel enda at jeg har problemer med å huske teksten, sier Maurstad til Dagbladet Pluss.

Saken fortsetter under bildene.

LEVENDE LEGENDE: Toralv Maurstad har trolig en av de aller lengste karrierene i norsk teaterliv. Her er han som (f.v) teatersjef for Oslo Nye Teater i 1976 sammen med «Måne for misfarne»-hovedrolleinnehavre Liv Ullmann, i «Min kvinne» med Wenche Foss på Nationaltheatret i 1956, og backstage med Kari Simonsen på «Cabaret» på Oslo Nye Teater i 1968.   Foto: NTB Scanpix
LEVENDE LEGENDE: Toralv Maurstad har trolig en av de aller lengste karrierene i norsk teaterliv. Her er han som (f.v) teatersjef for Oslo Nye Teater i 1976 sammen med «Måne for misfarne»-hovedrolleinnehavre Liv Ullmann, i «Min kvinne» med Wenche Foss på Nationaltheatret i 1956, og backstage med Kari Simonsen på «Cabaret» på Oslo Nye Teater i 1968. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Holder koken

I en alder av 89 år har Toralv Maurstad fortsatt en travel timeplan. Det er ikke snakk om å sitte hjemme på Voksenkollen i Oslo og tenke over at han blir eldre.

- Jeg kan da ikke gå og tenke på døden, nei, det som skjer det skjer. Men jeg håper på en rask retrett når tida er inne, jeg liker ikke tanken på et langt sykeleie, sier han til Dagbladet.

Toralv Maurstad og Beate Eriksen har vært et par i drøyt 25 år, og nylig feiret paret sin 16. bryllupsdag. Før de to møttes var Maurstad gift med to forskjellige kvinner, Eva Henning og Anne-Ma Burum.

Da Seoghør.no møtte ham i forbindelse med stykket «Kjærlighetsbrev» i 2014, var han ikke villig til å peke ut én som sitt livs kjærlighet.

Saken fortsetter under bildet.

- Man opplever kjærlighet på forskjellige måter i ulike faser i livet, så jeg kan ikke svare på det. Jeg har vært heldig og fått brukt kjærlighetslivet mitt med flere. Jeg kan ikke gradere det. Det er helt umulig, understreket Maurstad den gang.

Se hele intervjuet med Toralv Maurstad nedenfor:

Tenker ikke på sorg og bortgang

De siste årene har Toralv Maurstad opplevd at flere gode kolleger og venner har gått bort. Høsten 2013 døde Rolv Wesenlund etter en tids sykdom, 76 år gammel. Et par år tidligere, våren 2011, gikk teaterdiva Wenche Foss bort i en alder av 93 år.

I et intervju med Seoghør.no høsten 2013, fortalte Maurstad at han velger å fokusere på de gode minnene fremfor å sørge:

- Det er trist at de blir borte, men vi får være takknemlige for at vi har fått oppleve dem og for alt de har gjort, sa teaterikonet til Seoghør.no den gang.

Samtidig understreket han at han ønsket å spille teater så lenge tilbudene fortsatte å komme. Og dét gjør de altså fortsatt, to og et halvt år senere.

LES OGSÅ: - Jeg måtte gjøre noe

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer