- Jeg kan bruke et kvarter på én setning

- Ingen kan fortelle som Oddgeir Bruaset, roser venninneduoen Hanne-Marit og Tove Kristin. Men «Der ingen skulle tru»-sjefen jobber også hardt med hvordan han forteller ting.

BRUASET-FANS: - Oddgeir har en behagelig og rolig stemme. Ingen kan fortelle som ham, roser Hanne-Marit Neverdal (t.v.) og Tove Kristin Sleire Tistel. De var begge kommet til Frøyseth kirke for å møte NRK-helten. Foto: Se og Hør
BRUASET-FANS: - Oddgeir har en behagelig og rolig stemme. Ingen kan fortelle som ham, roser Hanne-Marit Neverdal (t.v.) og Tove Kristin Sleire Tistel. De var begge kommet til Frøyseth kirke for å møte NRK-helten. Foto: Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Oddgeir Bruaset (67) er igjen aktuell med sin populære TV-serie «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu».

Parallelt holder NRK-veteranen nær kontakt med folket gjennom foredrag og bokturneer. Like før jul dro han til en god håndfull kirker på Vestlandet for å fortelle fra sin bok «Det lyser i stille grender», et verk som tar for seg bakgrunnen for våre mest folkekjære julesanger.

– Hvordan har du dyrket fram den spesielle fortellerteknikken din?

– Jeg har ikke mye TV-utdanning, men jeg har tatt noen kurs på Marienlyst i løpet av de 40 årene jeg har vært i NRK. Hele poenget er jo at det som blir sagt, skal nå fram til mottageren. Jeg bruker veldig lang tid på formuleringene. Det kommer ikke enkelt til meg. I verste fall kan jeg bruke et kvarter på én setning, avslører Bruaset. 


Og folket elsker det Bruaset gjør.

- Han er så behagelig å høre på. Ingen kan måle seg med ham, slår Hanne-Marit Neverdal (41) og Tove Kristin Sleire Tistel (40) fast, på plass i Frøyseth kirke i Masfjorden.

Oddgeir Bruaset legger ikke skjul på at han synes det er kjekt med gode tilbakemeldinger.

– Det er sikkert noen som er misfornøyde, men de meldingene når ikke fram til meg. Jeg setter pris på å få vite hva folk mener, og jeg synes det generelt er flott å møte dem på en slik måte, sier Bruaset, mens blekket skvetter i nysignerte bøker.

«Der ingen skulle tru at nokon kunne bu» sendes søndag kl 20.15 på NRK 1.
 
Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Unge programledere vil bare se seg selv i TV-ruta

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer