- Jeg kan bli husløs

Mesterkokken Eyvind Hellstrøm ble paff da han fikk vite hvor mye restauranten til Liv Siri (67) var i ferd med å koste henne. Se video!

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Mesterkokken Eyvind Hellstrøm (66) er tilbake med å hjelpe fortvilte restauranteiere i TV3-serien «Hellstrøm rydder opp», og i onsdagens episode får han en oppgave utenom det vanlige.

Liv Siri Jølle Skårdal (67) - som driver restauranten «8th Avenue» på Lista i Farsund - avslører nemlig at hun i lang tid har brukt av sine private sparepenger for å holde det amerikanskinspirerte spisestedet flytende.

Så mye penger har det etter hvert blitt, at hun frykter for konsekvensene dersom ikke Hellstrøm klarer å hjelpe henne.

- Jeg har tatt fra min egen lommebok og nå er den tom. Jeg har dårlig pensjon og vi bygde nytt hus rett før min mann døde og jeg har en del gjeld på det. Så jeg kan bli husløs, sier hun til Hellstrøm.

- Kassa er tom, kassakreditten er trukket helt opp. Det er skrekkelig, sånn kan det ikke fortsette, sier han i programmet.

Se video fra Hellstrøms møte med Liv Siri øverst i artikkelen!

- Maten minner meg om Amerikas depresjon

Etter å ha smakt på husets spesialiteter, spare ribs og hamburger, konstaterer en hoderystende Hellstrøm at Liv Siri og hennes kjøkkensjef Bert Owe Hirschauer (46) har mye å gjøre dersom restauranten skal klare seg.

<strong>STOR UTFORDRING:</strong> Eyvind Hellstrøm fikk en stor utfordring da han besøkte restauranten «8th Avenue» på Lista. Foto: TV3
STOR UTFORDRING: Eyvind Hellstrøm fikk en stor utfordring da han besøkte restauranten «8th Avenue» på Lista. Foto: TV3 Vis mer

- Det smaker helt forferdelig.

- Når jeg kommer inn i lokalet får jeg inntrykk av Amerikas glansdager, men denne maten minner meg om Amerikas depresjon. Det ser ikke appetitlig ut og smaker ikke spesielt godt, sier Hellstrøm .

I august sa Hellstrøm til Seoghør.no at han synes det er gøy å være tilbake igjen på norske restauranter, hvor det kan gå ampert for seg.

Blir kopiert av skolebarn

I 2008-sesongen av «Hellstrøm rydder opp» ble han blant annet kjent for uttrykket «jeg er ikke kokken din!».

Uttrykket stammer fra da han var på besøk hos restauranten Fru Inger i Trondheim.

Da restaurantsjefen kom inn på kjøkkenet og omtalte Hellstrøm som «kokken sin», eksploderte Hellstrøm.

<strong>SLITER MED MATEN:</strong> Spare ribsen faller ikke i smak hos Eyvind Hellstrøm. Foto: TV3
SLITER MED MATEN: Spare ribsen faller ikke i smak hos Eyvind Hellstrøm. Foto: TV3 Vis mer

Nå har uttrykket blitt en hit blant norske skolebarn, ifølge mesterkokken selv.

- Det gøyeste er at det har oppstått et begrep i skolen som veldig mange bruker, og det heter «jeg er ikke kokken din».

- Hvis man møter litt lite respekt og føler seg litt utenfor, da kan det være fint å si at: - «Jeg er ikke kokken din!», sier Hellstrøm til Seoghør.no.

«Hellstrøm rydder opp» ser du på TV3 onsdager kl. 21.30.

LES OGSÅ:  - Skolebarn kopierer meg

 

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer