DOMMER: Nicole Scherzinger slet med spiseforstyrrelser i over åtte år før hun fikk hjelp. Nå er hun frisk, og er aktuell som dommer i amerikanske X-Factor. Foto: NTB Scanpix
DOMMER: Nicole Scherzinger slet med spiseforstyrrelser i over åtte år før hun fikk hjelp. Nå er hun frisk, og er aktuell som dommer i amerikanske X-Factor. Foto: NTB ScanpixVis mer

Nicole Scherzinger:

- Jeg jogget midt på natten for å bli tynn

«Pussycat Dolls»-stjernen Nicole Scherzinger levde med bulimi i skjul i åtte år.

(Seoghør.no): Flere og flere kjendiser velger å være åpne om mental helse, og «Pussycat Dolls»-stjernen Nicole Scherzinger (39) er den siste til å kaste seg på trenden av åpenhet.

Til britiske Cosmopolitan sier skjønnheten fra Hawaii at hun slet med selvbildet i tenårene, og at det senere utviklet seg til å bli spiseforstyrrelsen bulimi.

RØD LØPER: Nicole Sherzinger alene på Grammy-utdelingen i Los Angeles i 2007. Foto: NTB Scanpix
RØD LØPER: Nicole Sherzinger alene på Grammy-utdelingen i Los Angeles i 2007. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg var alltid veldig kritisk til min egen kropp da jeg var ung, og da jeg var 14, begynte jeg å jogge, sier hun til bladet.

- Jeg kunne gå ut midt på natten og jogge fordi jeg trodde jeg måtte bli tynnere, og at lårene mine måtte se ut på en viss måte.

Fikk problemer på første photoshoot

I august 2003 dro Nicole til New York og Arista Records sine kontorer for å gi plateselskapet sin første demo-CD. Fremføringen ble avbrutt da hele byen mistet strømmen, og Nicole og måtte gi opp og dra hjem.

Senere samme år kom hun i kontakt med Robin Antin via produsent-vennen Will.I.Am (42). Robin hadde startet en burlesque-gruppe og så etter nye jenter til en audition.

I håp om å til slutt bli soloartist, dro Nicole på audition og fikk til slutt plass i gruppen The Pussycat Dolls med Melody Thornton (32), Carmit Bachar (42), Ashley Roberts (35), Jessica Sutta (35) og Kimberly Wyatt (35).

I september 2005 kom albumet PCD, og singelen «Don't Cha» klatret opp på Billboard-listen over hele verden, inkludert her hjemme.

I en episode av VH1-serien «Behind The Music» fortalte Nicole i 2012 at hun husker spesielt godt den første fotograferingen med jentene, ifølge MTV.

DELER LETTKLEDDE BILDER: Nicole Scherzinger deler ofte lettkledde bilder av seg selv på sosiale medier, men avslører at hun hatet sin egen kropp, da hun var tenåring. Foto: NTB Scanpix
DELER LETTKLEDDE BILDER: Nicole Scherzinger deler ofte lettkledde bilder av seg selv på sosiale medier, men avslører at hun hatet sin egen kropp, da hun var tenåring. Foto: NTB Scanpix Vis mer

På den tiden var bulimien på sitt verste, og hun skulle fotograferes i kun undertøyet.

- Jeg hatet meg selv. Jeg synes jeg var så ekkel og jeg var så flau over det. Jeg følte meg veldig alene. Jeg var i en gruppe av jenter og hadde aldri følt meg så alene før.

Handlet om å vise frem kroppen

I 2008 ga jentegruppa ut sitt andre album kalt «Doll Domination». Singelen «When I Grow Up» nådde plass nummer ni på Billboard-listen, mens «I Hate This Part» kom tre hakk ned på ellevte plass.

Året etter dro The Pussycat Dolls på verdensturné.

Saken fortsetter nedenfor.

PÅ SCENEN: Nicole Scherzinger slet med selvbildet da Pussycat Dolls var på sitt beste. Her under en konsert i New York i 2006. Foto: NTB Scanpix
PÅ SCENEN: Nicole Scherzinger slet med selvbildet da Pussycat Dolls var på sitt beste. Her under en konsert i New York i 2006. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Sykdommen var veldig fengslende og den stjal mine minner, selvtillit og evnen til å være lykkelig, sier hun til Cosmopolitan.

- Da jeg var i Pussycat Dolls ble sykdommen mer alvorlig fordi det gikk ut på å vise frem kroppen mest mulig.

Holdt sykdommen skjult

Nicole er for tiden aktuell som dommer i amerikanske X-Factor, og er helt frisk selv om hun slet med sykdommen i nesten åtte år.

GODE VENNER: Nicole Scherzinger kan være seg selv rundt X-Factor-kollegaen Sharon Osbourne (64). Foto: NTB Scanpix
GODE VENNER: Nicole Scherzinger kan være seg selv rundt X-Factor-kollegaen Sharon Osbourne (64). Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hun turde ikke si noe til verken fansen eller familien på lenge, men Robin Antlin og de andre Pussycat Dolls-jentene merket at noe var galt.

- Jeg har mange fans og jeg ville aldri si noe fordi jeg skammet meg. Men da jeg endelig fortalte det, skjønte jeg hvor mange andre min åpenhet kunne hjelpe, sier hun.

- Man burde ta vare på seg selv bedre. Ikke vær så hard med deg selv, og elsk kroppen din.

Nå har hun et mer normalt forhold til kroppen sin, men har sine gode og dårlige dager som alle andre, sier hun. 39-åringen trener regelmessig for å føle seg bra, men er ikke redd for å leve livet.

- Mrs. O (Sharon Osbourne, dommer i X-Factor journ.anm) og jeg tullet her om dagen om at vi kommer til å våkne i en haug av potetgull og kjeks en dag, sier hun.

LES OGSÅ: - Jeg begynte å telle kalorier da jeg var 14