ÅPENHERTIG: «Luksusfellen»-ekspert Silje Sandmæl (39) forteller om da hun møtte veggen i helgens utgave av Dagbladet Magasinet. Her avbildet tidligere i år. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
ÅPENHERTIG: «Luksusfellen»-ekspert Silje Sandmæl (39) forteller om da hun møtte veggen i helgens utgave av Dagbladet Magasinet. Her avbildet tidligere i år. Foto: Terje Bendiksby / NTB ScanpixVis mer

Silje Sandmæl:

- Jeg jobbet til det ikke gikk lenger

Silje Sandmæl (39) nektet å innse at hun var utbrent.

Hun er kjent som en hardtarbeidene og profilert forbrukerøkonom, mangeårig «Luksusfellen»-redningskvinne og folkekjær tv-profil. At Silje Sandmæl (39) skulle gå på en psykisk smell kom trolig som en overraskelse for mange.

Ikke minst for Sandmæl selv.

Det er i et intervju med Dagbladet Magasinet at den kjente oslokvinnen for første gang forteller om hvordan hun opplevde å møte veggen i 2016.

- Fikk motorstopp

I intervjuet forteller Sandmæl at hun i mange år hadde altfor høye forventninger til seg selv. Ved siden av å sjonglere en krevende karriere, der hun sjelden klarte å si nei, var 39-åringen fullt opptatt med å være en best mulig kone, mamma og venninne - i tillegg til å se bra ut og trene.

- Kvinneidealet er blitt en multitaskende superwoman. Mange har nok sett på meg slik, på grunn av alt jeg har fått til, forteller Sandmæl til magasinet.

ØKONOMISJOKK: Her blir Luksusfellen-deltakeren og hundene kastet ut hjemmefra. Silje Sandmæl må ta den vanskelige telefonen. Video: TV3Vis mer Vis mer

Til slutt sa kroppen stopp. Selv brukte 39-åringen, som har barna Sander (12), Cedrik (11) og Celia (5) med ektemannen Bent Sandmæl (43), lang tid på å innse at hun var utbrent.

- Jeg jobbet til det ikke gikk lenger, og fikk motorstopp i oktober 2016. Jeg var sykemeldt til juni 2017, og har siden gradvis jobbet meg tilbake, forteller hun.

Tenkte på familien

Den profilerte 39-åringen benytter seg ofte av skog og mark for å koble av, og har i dag slått seg til ro med at hun ikke kan gjøre alt på en gang.

Sandmæl er tydelig på at familien kommer foran alt, og at det var nettopp barna som fikk henne til å forstå at hun måtte senke tempoet.

- Jeg hadde ikke energi. Det verste var at jeg ikke klarte å være den mammaen jeg ønsker å være, forteller hun.

39-åringen jobber for tiden med programmet «I lomma på Silje», der hun hjelper kjendiser med å få bedre økonomi. Programmet skulle egentlig komme på TV 3 til høsten, men er trolig utsatt til våren.

Saken fortsetter under.

HER RENNER DET OVER FOR «LUKSUSFELLEN»-EKSPERTEN: Når «Luksusfellen»-ekspertene for høre at Olav Alexander (25) fra Stabekk har planer om å tilby kompisene kun å innfri halvparten av lånebeløpene, tror de ikke sine egne ører. Video: TV3 Vis mer Vis mer Vis mer

Selv har Sandmæl også kjent på utfordringene ved å ha en stram økonomi, noe hun har fortalt om i flere tidligere intervjuer. Det var etter at foreldrene hennes ble skilt i oppveksten, da hun flyttet inn i en leilighet på 16 kvadratmeter sammen med moren og broren, at hun begynte å få forståelse og interesse for personlig økonomi.

Farens død ble vendepunkt

I et intervju med Dagbladet fra 2016 fortalte tv-profilen at hun også fikk en skikkelig vekker da faren hennes brått gikk bort mens hun var i begynnelsen av 20-årene.

- Pappas død ble et vendepunkt for meg. Jeg forsto at alle må sikre seg økonomisk. Folk er helt nødt til å forsikre livene sine. Når du gifter deg, må du tenke på at det kan bli slutt. Når du får barn, må du tenke på at de kan dø. Det er grusomme tanker, men viktig å innse, medga «Luksusfellen»-eksperten overfor avisen.

Saken fortsetter under.

ENGASJERT: Silje Sandmæl lærer en klasse på Kastellet barneskole om pensjon. Video: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer Vis mer Vis mer

Tidligere har hun fortalt til Se og Hør at hun, mens familien bodde i den lille blokkleiligheten på Romsås i Oslo, alltid drømte om å bo i enebolig.

I dag lever Sandmæl et veletablert familieliv med ektemannen og sine tre barn. Familien på fem bor sammen i et stort hus i Bærum.

- Jeg elsker å være trebarnsmamma. Man kan ikke forestille seg hvordan det er før man blir det, og det er først når jeg ble mor selv at jeg skjønte hvor stor kjærlighet mamma og pappa hadde til meg, sa 39-åringen til Se og Hør i 2015.

LES OGSÅ: «Luksusfellen» reddet forholdet vårt

Slik reagerte den nybakte vinneren av 221 millioner

Slik reagerte den nybakte vinneren av 221 millioner

Annonsørinnholdfra
- Burde trekke ut nettet til Sophie Elise

- Burde trekke ut nettet til Sophie Elise

Beckham siktet - erklærer seg skyldig

Beckham siktet - erklærer seg skyldig

- Kobles til mystisk kvinne seks måneder etter bruddet

- Kobles til mystisk kvinne seks måneder etter bruddet

Warner Bros.-sjefen trekker seg etter sex-anklager

Warner Bros.-sjefen trekker seg etter sex-anklager

Mama June arrestert for narkotikabesittelse

Mama June arrestert for narkotikabesittelse

- De kranglet og var lei seg

- De kranglet og var lei seg

Full strid om arven etter Haavik

Full strid om arven etter Haavik

- Jeg er hverken mann eller kvinne

- Jeg er hverken mann eller kvinne

- Giftet meg med en skikkelig kjekk fyr

- Giftet meg med en skikkelig kjekk fyr

- Hele familien har en diagnose

- Hele familien har en diagnose

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder
Postadresse
Boks 1184 Sentrum, 0107 Oslo
Besøksadresse
Karvesvingen 1, 0579 Oslo
Sentralbord
21 30 10 00
Ansvarlig redaktør
Ulf André Andersen
Redaktør seher.no
Jonas Jørstad
Utgiverselskap
Aller Media AS
Powered by
Labrador CMS
Tips oss på sms 2255